24 Şubat 2016, Çarşamba 09:41:26

Bagajlarda lityum batarya yasaklanıyor

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), yolcu uçaklarındaki güvenliği artırmak için önemli bir değişikliğe gidiyor.
  • Petrol sahipleri pil teknolojisinin yaygınlaşmasını istemiyor hepsi bu. Pil teknolojisi yaygınlaşır ve serbest olursa herkes elektrikli araçlara ve helikopterlere yönelecek bundan korkuyorlar Yoksa patlıyormuş, etkiliyormuş bunlar hikaye Uyan Türkiyem elektrikli dronlar ile uçuş zamanı geliyor
  • Dubai deki UPS Kargo uçağının kazasıda Lithium ion piller nedeniyle olmuştu.
  • bence insanları yasaklayın. sadace kargo taşınsın havayollarıyla. böylesi daha güvenli.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), yolcu uçaklarındaki güvenliği artırmak için önemli bir değişikliğe gidiyor. Herkesin kullandığı cep telefonu, fotoğraf makinası, tablet ve dizüstü bilgisayarlardaki lityum iyon pillerinin, 1 Nisan’dan itibaren uçak bagajına alınmayacağı açıklandı.

Yasak yolcuları doğrudan etkilemiyor. Söz konusu yasak, yolcu ve kargo uçaklarının bagaj bölümünde toplu halde taşınan lityum iyon pillerini kapsıyor. 

Yapılan testlerde toplu taşınan piller arasında bir tek pilin bile bozuk çıkması, diğer pillerin yanmasına ve infilak etmesine sebep olduğu  belirtiliyor. Daha önce de şarj olmayan lityum metal pillerin uçaklarda taşınması yasaklanmıştı.

1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak olan yeni yasağın, 2018 yılının sonuna kadar geçerli olması bekleniyor. Yasağın kalkması için lityum iyon pillerinin, yangının önleyecek şekilde paketlenmesi gerektiği açıklandı. Şirketler, özellikle tıbbi ve askeri alanlarda kullanılacak olan Lityum iyon pillerinin, uçakla taşınamayacak olmasının birçok alanda zorluklara sebep olacağını savunuyor. 

Bagajlarda lityum batarya yasaklanıyor

Yorumlar

Combuster ~ 8 yıl önce
Petrol sahipleri pil teknolojisinin yaygınlaşmasını istemiyor hepsi bu. Pil teknolojisi yaygınlaşır ve serbest olursa herkes elektrikli araçlara ve helikopterlere yönelecek bundan korkuyorlar Yoksa patlıyormuş, etkiliyormuş bunlar hikaye Uyan Türkiyem elektrikli dronlar ile uçuş zamanı geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 8 yıl önce
Dubai deki UPS Kargo uçağının kazasıda Lithium ion piller nedeniyle olmuştu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağlak bebeler ~ 8 yıl önce
bence insanları yasaklayın. sadace kargo taşınsın havayollarıyla. böylesi daha güvenli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2+2 ~ 8 yıl önce
Kargı fe insan taşınmasın daha güvenli olur
YKO ~ 8 yıl önce
Acildiktan 20 gun kadar sonra Bir kere gitmiş ve ertesi gün dönmüştüm. 24 saate hakkari-yuksekova (aksam)-ve ertesi gün sabah ise semdinli yi sığdırıp öğlen geri istanbula dönmüştüm. Resimdeki uçak JUA olmalı çoğunluk o gidiyordu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000