01 Ekim 2020, Perşembe 10:05:23

Babadağ'da paraşüt kazası!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Babadağ 1200 pistinden havalandıktan sonra Rus yolcusu ile düşen yamaç paraşütü pilotu ve yolcu yaralandı.
  • @Bilinen Neden İyi ki bir internetin var, Airporthaber'e girip yorum yazabiliyorsun. Uçaklarda olduğu gibi paraşütte de taşımayı sağlayan kanattır. Kanadın yüzey alanı arttıkça, taşıyacağı yük kapasitesi artar. Uygun ebatta kanat olduktan sonra değil tek kişi, aile boyu taşır. Para için yolcu uçurulmaz kısmında da neyse ki dünya senin gibi tek kafadan çıkan bir düşünceyi değil de daha genel geçer bir fikri özümsemiş. Uçmanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek isteyen insanlar da bu sayede uçabiliyor. Havadaki özgürlüğün tadına varabiliyor. Herkesin ekipman alıp, uçmayı öğrenmeye gücü yetmiyor ama tandem pilotları sayesinde belirli bir ücret karşılığında bunu yapabiliyorlar. Uçuş güvenliği daha kapsamlı bir konu, tek tek burada anlatmaya girişmeyeceğim. Ama emin olun ki bu camiada da şehir içi trafiğindeki gibi hem kendinin hem de başkalarının hayatını hiçe sayan insanlar olduğu gibi, aynı zamanda çok hassas olan insanlar var.
  • paraşüt denen şey tek kişiliktir, para için yolcu uçurulmaz

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Babadağ 1200 pistinden havalandıktan sonra Rus yolcusu ile düşen yamaç paraşütü pilotu ve yolcu yaralandı.

Kaza; Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da meydana geldi. Fethiye'ye tatile gelen Rus turist Nikolay Milin, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Babadağ'ın bin 200 metrelik pistinden yamaç paraşütü pilotu Burak Keptığ ile tandem (ikili) uçuş yaptı. Sorunsuz şekilde havalandıktan sonra Ölüdeniz'e doğru süzülen ikilinin paraşütü, bilinemeyen nedenle 100 metreden hızla çalılık ve sert zemine düştü. Kazada pilot Keptığ ve yolcusu Milin kazada yaralandı. Diğer pilotların durumu fark etmesi üzerine 112 komuta merkezinden yardım istendi. Bölgeye 112 Acil Servis, Jak, Umke ve Jandarma Asayiş personeli sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekipler, yaralı olan Rus turisti bölgeye yakın noktada bekleyen ambulansa ulaştırdı. Sedyeye alınan pilot Keptığ ise, sarp arazide taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Yaralılar ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Babadağ'da paraşüt kazası!

Yorumlar

Ucak müh & P3 pilot ~ 4 yıl önce
@Bilinen Neden İyi ki bir internetin var, Airporthaber'e girip yorum yazabiliyorsun. Uçaklarda olduğu gibi paraşütte de taşımayı sağlayan kanattır. Kanadın yüzey alanı arttıkça, taşıyacağı yük kapasitesi artar. Uygun ebatta kanat olduktan sonra değil tek kişi, aile boyu taşır. Para için yolcu uçurulmaz kısmında da neyse ki dünya senin gibi tek kafadan çıkan bir düşünceyi değil de daha genel geçer bir fikri özümsemiş. Uçmanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek isteyen insanlar da bu sayede uçabiliyor. Havadaki özgürlüğün tadına varabiliyor. Herkesin ekipman alıp, uçmayı öğrenmeye gücü yetmiyor ama tandem pilotları sayesinde belirli bir ücret karşılığında bunu yapabiliyorlar. Uçuş güvenliği daha kapsamlı bir konu, tek tek burada anlatmaya girişmeyeceğim. Ama emin olun ki bu camiada da şehir içi trafiğindeki gibi hem kendinin hem de başkalarının hayatını hiçe sayan insanlar olduğu gibi, aynı zamanda çok hassas olan insanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilinen neden ~ 4 yıl önce
paraşüt denen şey tek kişiliktir, para için yolcu uçurulmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000