19 Şubat 2020, Çarşamba 10:18:13

B737MAX'te bir sorun daha!

Boeing salı günü yaptığı açıklamada, geçen yıl ürettiği B737 Max uçaklarında bir problemle karşılaştığını açıkladı.
  • Sipariş edelim hemenn
  • Kalite, kalite ve yine kalite. Ayan beyan kaçaklar olduğu ortada ve bu firma bilmem kaçbin adet uçak imal edip göklere salıyor. Kimbilir bilmediğimiz neler oluyor daha? Allah'a emanetiz vallahi.
  • Bu uçak uçamaz sorun öyle software ile çözülmez Uçak performansı yapımı sıkıntılı bu uçak dogrusu çöp Kim onay verirse büyük yanlış yapıçak diye yerde ve bu uçak hiç bir zaman uçmuyaçak bilginize
  • Hangi uçak bu detayda incelense benzer sorunlar çıkar. Yeniden uçuşa verildiğinde en güvenilir uçak tipi olacak. Umalım bundan sonra tüm uçaklar böyle kontrolden geçirilir.
  • :)
  • Airbus : Pilotun is yukunu nasil hafifletirim , nasil konforlu ucus saglayabilirim , nasil daha guvenli olabilirim ... Boeing : Hold my beer , pilotu nasil yorabilirim , nasil ucagi daha guvensiz hale getirebilirim ...
  • Uçamayan tabut B737MAX
  • Bunlar tipe özel hatalar değil kalite sisteminden kaçan hatalar. Aynen pgs kazalarının kalite sisteminden kaçan sorunlar olduğu gibi. Kalite bir şirketin anasıdır. Kalitesi düzgün çalışmayan sistemler sokakların etkilerine maruz kalan bir çocuk kadar savunmasızdır. Genel müdürler ticaretçilerin peşinden gideceğiniz kadar kalitecilerin ikazlarına da dikkat edin. Çalışıp çalışmadıklarını kontrol de sizin göreviniz.

İki ölümcül kazanın ardından uçuştan çekilen B737 Max tipi uçakların gökyüzüne dönmesi için çalışmalar FAA kontrolünde gerçekleştirilirken bir başka problemle daha karşılaşıldı.

Boeing’ten yapılan açıklamada net bir sayı verilmeden geçen yıl ürettikleri B737 MAX tipi uçakların bir kaçının yakıt tankında kalıntı bulduklarını ancak bu uçakların havayolu şirketlerine teslim edilmediğini belirtti. Boeing geçtiğimiz aylarda B737 Max üretimini geçici olarak durdurmuş, durdurduğu tarihe kadar da 400 B737 MAX tipi uçak üretmişti. Ancak bu uçaklar havayolu şirketlerine teslim edilmemişti.

Yakıt deposunda ki kalıntılar, park halinde bulunan B737 Max tipi uçakların bakımları sırasında fark edildi. Şirket yetkilileri bu kalıntıların tekrar oluşmaması İçin üretim hattında derhal değişiklik yaptıklarını açıkladı. Değişiklikle yakıt depoları kapatılmadan önce denetim artmış olacak.

Boeing sözcüsü, Federal Havacılık Dairesi FAA’nın , B737 Max’ler için vereceği kararda bu durumun etkili olmayacağını düşündüklerini belirtti.

FAA sözcüsü ise 737 MAX tipi teslim edilmeyen uçakların kontrollerini yaptıklarını açıkladı.

Montaj sırasında kalan metal talaşlar ve parçalar ile diğer nesneler, kısa devre oluşturabileceği gibi buna bağlı olarak yangın riski oluşturmaktadır.

Aynı durum Boeing’in 787 uçaklarında da vuku bulmuştu.

©AirportHaber.com

B737MAX'te bir sorun daha!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

10 tane daha ~ 4 yıl önce
Sipariş edelim hemenn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan ~ 4 yıl önce
Kalite, kalite ve yine kalite. Ayan beyan kaçaklar olduğu ortada ve bu firma bilmem kaçbin adet uçak imal edip göklere salıyor. Kimbilir bilmediğimiz neler oluyor daha? Allah'a emanetiz vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun Max ~ 4 yıl önce
Bu uçak uçamaz sorun öyle software ile çözülmez Uçak performansı yapımı sıkıntılı bu uçak dogrusu çöp Kim onay verirse büyük yanlış yapıçak diye yerde ve bu uçak hiç bir zaman uçmuyaçak bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 4 yıl önce
Sen daha hiçbir şey görmemişsin.300 küsür uçak yerde kalmaz sen çok kurcalama
Boeing 737 MAX ~ 4 yıl önce
Hangi uçak bu detayda incelense benzer sorunlar çıkar. Yeniden uçuşa verildiğinde en güvenilir uçak tipi olacak. Umalım bundan sonra tüm uçaklar böyle kontrolden geçirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vuku mu bulmuştu? ~ 4 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Challenge ~ 4 yıl önce
Airbus : Pilotun is yukunu nasil hafifletirim , nasil konforlu ucus saglayabilirim , nasil daha guvenli olabilirim ... Boeing : Hold my beer , pilotu nasil yorabilirim , nasil ucagi daha guvensiz hale getirebilirim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 4 yıl önce
Uçamayan tabut B737MAX

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Quality Dept. ~ 4 yıl önce
Bunlar tipe özel hatalar değil kalite sisteminden kaçan hatalar. Aynen pgs kazalarının kalite sisteminden kaçan sorunlar olduğu gibi. Kalite bir şirketin anasıdır. Kalitesi düzgün çalışmayan sistemler sokakların etkilerine maruz kalan bir çocuk kadar savunmasızdır. Genel müdürler ticaretçilerin peşinden gideceğiniz kadar kalitecilerin ikazlarına da dikkat edin. Çalışıp çalışmadıklarını kontrol de sizin göreviniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Gel Tk ya bak hertarafi kalite, yoneticilerinden tut liyakatli mudurlere kadar=;, birde etik kurul vardir full Crm dir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000