20 Ağustos 2019, Salı 09:51:16

B737 MAX'lar için uçuş planlaması yapılıyor

Hava yolu şirketleri, peş peşe yaşanan kazaların ardından mart ayında yere indirdikleri Boeing 737 Max serisi uçaklar için uçuş planı hazırladı.
  • Maxları derhal iade edip veya uçuran ülkelere satıp yerine 787 dürümliner alalım
  • Türkiye'de de düşer de akillaniriz
  • Öyle binmeyiz etmeyizciler seferler başlayınca öyle bir binersiniz ki. Başka ülkenin uçağı olsa belki de amerika reklamıda yapar baskıyı bütün dünyada uçar sizde binersiniz.
  • MAX 7 alsinlar. Sorunlu olanlar MAX 8 ve MAX 9.
  • Havayolları için çok faydalı uçak, kat ettiği mesafe, tükettiği yakıt oranı, ses oranı umarım sorunlar çözülür uçuşlara başlar.
  • Oglum bu ucak ucmaz
  • Bu uçaklara binmek istemeyen yolcuların hakları ne olur.Bilgi sahibi hukukcular yanıtlayabilir mi? Başka sektör olsa tamamda havacılıkta maalesef tüketici hakları fazla değil ve firmalar lehine ondan sordum .
  • Amerikayı bilmem ama Türkiyede olmaz o iş. Çok yolcu sorunu yaşanır. THY'nin yapacağı en mantıklı iş elindeki 12 max'ı ve teslim almadığı 12 max'ı geri vererek yerine 800, 777, 787 vs başka bir Boeing almak bence.
  • Tayyare degil ucak.Turkce konusalum osmanlica degil.
  • Bir şeyler yapılmıştır heralde kaç aydır yerde tekrar havalanması için

Hava yolu şirketleri, peş peşe yaşanan kazaların ardından mart ayında yere indirdikleri Boeing 737 Max serisi uçaklar için uçuş planı hazırladı.

Toplam 32 binin üzerinde uçuş planlandı

Resmi otoritelerden henüz için çıkmamasına rağmen hava yolu şirketleri Boeing 737 Max 8 ve 9 serisi uçaklar için yıl sonuna doğru uçuş planı hazırladı. Aralarında TUI Airways, American Airlines, United Airlines gibi şirketlerin de yer aldığı çok sayıda hava yolu, kasım ayından başlamak üzere toplamda 32 binin üzerinde uçuş planladı.

En çok planlamayı bu beş şirket yaptı

Sunday Times'ın haberine göre, hava yolu şirketleri Max serisi uçaklarla kasım ayı için 17 bin 512, aralık ayı için ise 15 bin 114 uçuş planladı. Bu uçuşların büyük bölümü ise Southwest Airlines, American Airlines, Norwegian, United Airlines ve Icelandair tarafından oluşturuldu.

TUI de yılın son iki ayında Max’larla yüzlerce uçuş yapacak

Turizm Güncel'de yer alan habere göre, tur operatörü TUI'nin hava yolu şirketi TUI Airways'in Max seri uçaklar için planladığı uçuş sayısı yüzlerle ifade ediliyor. TUI'nin bünyesindeki Max Uçaklarından 6'sı hala Manchester Havalimanı'nda yatıyor.

ABD Federal Havacılık Otoritesi’nin eylül ayında izin vermesi bekleniyor

Hava yolu şirketlerinin bu adımının ABD otoritelerinin eylül ayında Boeing 737'lere yeniden uçuş izni verceğine dair beklentiden kaynaklandığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, ABD Federasl Havacılık Otoritesi'nin test sürüşünün ardından eylül ayı gibi Max serisi uçakların yeninden havalanmasını beklediğini açıklamıştı.

B737 MAX'lar için uçuş planlaması yapılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Zihni Sinir ~ 5 yıl önce
Maxları derhal iade edip veya uçuran ülkelere satıp yerine 787 dürümliner alalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarim ~ 5 yıl önce
Türkiye'de de düşer de akillaniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
binersiniz canım ~ 5 yıl önce
Öyle binmeyiz etmeyizciler seferler başlayınca öyle bir binersiniz ki. Başka ülkenin uçağı olsa belki de amerika reklamıda yapar baskıyı bütün dünyada uçar sizde binersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAX 7 ~ 5 yıl önce
MAX 7 alsinlar. Sorunlu olanlar MAX 8 ve MAX 9.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomik ~ 5 yıl önce
Havayolları için çok faydalı uçak, kat ettiği mesafe, tükettiği yakıt oranı, ses oranı umarım sorunlar çözülür uçuşlara başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neye kıyasla ~ 5 yıl önce
bence hiçde ekonomik değil eski b737lerle kıyaslarsan belki ama airbus neo serisi uçaklarla karşılaştırırsan cok cok geride bir uçak
La ~ 5 yıl önce
Oglum bu ucak ucmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cayma hakkı ~ 5 yıl önce
Bu uçaklara binmek istemeyen yolcuların hakları ne olur.Bilgi sahibi hukukcular yanıtlayabilir mi? Başka sektör olsa tamamda havacılıkta maalesef tüketici hakları fazla değil ve firmalar lehine ondan sordum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maxx ~ 5 yıl önce
Amerikayı bilmem ama Türkiyede olmaz o iş. Çok yolcu sorunu yaşanır. THY'nin yapacağı en mantıklı iş elindeki 12 max'ı ve teslim almadığı 12 max'ı geri vererek yerine 800, 777, 787 vs başka bir Boeing almak bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı verirdi ucuza bileti ~ 5 yıl önce
Yolcu psikolojisi ymiş la sanki isviçre den bahsediyor tr la bura biz de yok öyle bişey bi iki tane antin kuntin çıkar okadar geri kalan koyun kuzu, te Allahım ya sanki medeni biyer gibi tıh tıh tıh
Ne? ~ 5 yıl önce
Dar govde verip genis govde almak hangi akla hizmettir acaba ? Butun operasyonlar, maliyetler hatta inilen pistler hangarlar bile farkli. Cok sacma bir sey dediginiz.
max ~ 5 yıl önce
dünya çapında bütün şirketler dar gövde filosunu boing max ve airbus neo ya çeviriyor . pegasus filosunun yarısını neo ya çevirdi.THnin neo siparişi daha fazla ama boingler önce geldi.Aynı şekilde geçen ay neo bu problemden dolayı uyarı aldı.Tek şansı vaka yaşanmaması.Bu modeller dar gövde pazarını yakın gelecekte domine edecek.Southwest 4000 uzeri MAX siparişi var.Amerikada kullanılmaya başlayan uçağa burada sorun çıkarmaz kimse.İlk etapta THY afrika seferlerine verecek diye biliyorun.
Gunhan ~ 5 yıl önce
Tayyare degil ucak.Turkce konusalum osmanlica degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 5 yıl önce
Osmanlıca hangi dili konuşuyordu da gücüne gitti
khn ~ 5 yıl önce
Polemik hastalığı... Geçmiş olsun
İstikbal köklerde ~ 5 yıl önce
Saf Türkçe konuşmak istersen meramını anlatamazsın dilimize dışarıdan girmiş kelimelerde bizim olmuştur zenginken niye fakirleşelim ki. Diğer dillere de dışarıdan çok kelimeler girmiş lakin onlar bunu atma çabasında değiller. Biz ise 50 yıl önceki bir şairi dahi anlamakta güçlük çekmekteyiz.
Osmanlıca ~ 5 yıl önce
Halk Türkçe, saray Arapça Farsça kırması Osmanlıca konuşuyordu.
thk ~ 5 yıl önce
Türk Hava Kurumu (THK), Cumhuriyet’in ilanından 16 ay sonra, 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emirleriyle “Türk Tayyare Cemiyeti” adıyla kurulmuştur.
uçak ~ 5 yıl önce
1940'lı yılların sonu ve 1950'lerin başında Türk Dil Kurumu tarafından eski pek çok kelimenin yerine yenileri üretilirken, tayyare yerine de uçak kelimesi üretilmişti. Gazete haberlerinde ve halk arasında tayyare kelimesinin yerine giderek uçak kelimesi kullanılmaya başlanmıştı.Yani Atatürk hiç bir zaman uçak kelimesini bilmedi.
Seo ~ 5 yıl önce
Bir şeyler yapılmıştır heralde kaç aydır yerde tekrar havalanması için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000