13 Mayıs 2019, Pazartesi 15:11:19

B737 MAX'lar 2 aydır uçmuyor!

Arka arkaya gelen ölümlü kazalar sonrasında ABD'li havacılık ve savunma devi Boeing tarafından üretilen B737 MAX tipi uçakların yere indirilmesi kararı alınmıştı. Kararın üzerinden tam 2 ay geçti...
  • Arkadaslar Thy elindeki tüm B737 elinden çikarp AirBus a dönmeli filosunda B 737 biye bir sey birakmamali B737ler aynen trafik canavari gibi bir ucak dar gövde tahlike saciyor zaten yükleme indir me büyük sorun bizim icin
  • valla boeing bu kadar hatadan sonra max leri geri cekip onlarin yerine 787 777 vermeli . airbus aldi gidiyo zaten
  • Tecrubeli fo lar ile ucus planlanip kaptan kumanda edecek seklinde ucurun diye yazi yayinlamisti dunyanjn en guvenli havayolu sirketlerinden biri thy.
  • SunExpress henüz hiç bir MAX teslimatını almadı ki alsa da uçuramaz şu anda hem TR'de hem AVrupa'da uçak suspended.
  • airbus gibi uçak dururken boeing alınmaz yazıktır uçuş/kaza oranlarına bakın mtow a bakın yakıt tüketimine bakın airbus hemen hemen bütün konularda boeingden üstün uçaktır politik sebeplerden dolayı boeing alınacaksa da geniş gövde uçakları tercih edilmelidir oda b787 değil 777 olmalıdır boeingin doğru düzgün üretebildiği tek düzgün yolcu uçağıdır luftansaya bakın adamların 1 tane bile b737si var mı? hadi onu geçtim konum olarak avrupaya yakın olan bir şirketin boeing satın alması kadar tezat bir durum olabilir mi boeingin yedek parça sıkıntısı olduğunda bu parçalar nereden temin edilecek? nezaman gelicek?
  • Ben 9 yillik plotum thy bana max versin ucmam istifa ederim kontrol gittimi o ucakta sittin sene geri vermiyor
  • Yatsın bosu bosuna ölücek halim yok. Kaç kere uctuk bu ucaklarla ALLAH korudu hepimizi.
  • Tarikatci Ceo lar, ureticiden tazminat aldinizmi diye sor
  • Peki bu kadar ölen insanların hayatı ne olacak...sadece bir güncelleme yaptık artık sıkıntı kalmadımı diyecek boeing firması konu ile ilgili gercekten cok yazık....
  • Ucaklar kuzu gibi yatiyor . Verinde bir kac sorti ifr ucalim .

Arka arkaya gelen ölümlü kazalar sonrasında ABD'li havacılık ve savunma devi Boeing tarafından üretilen B737 MAX tipi uçakların yere indirilmesi kararı alınmıştı. Kararın üzerinden tam 2 ay geçti...

Türkiye'de Corendon ile Türk Hava Yolları filosunda yer alan MAX tipi uçaklar tam iki aydır operasyonlara verilmiyor. Türk Hava Yolları filosunda bulunan 12 MAX'tan ikisi Atatürk Havalimanı'nda bekletilirken diğer 10'u İstanbul Havalimanı'nda yatıyor. Corendon Havayolları da filosunda yer alan B737 MAX8'i kullanamıyor. THY, 13 Mart'tan itibaren tüm MAX'leri Atatürk Havalimanı'nda parka çekerken, uçaklar bir süre sonra boş olarak İStanbul Havalimanı'na intikal ettirilmişti.

Tüm dünyadaki kullanıcılarını ekonomik anlamda derinden sarsan MAX olayının ne zaman çözüme kavuşacağı ise henüz bilinmiyor.

ÇOK SAYIDA KİŞİNİN HAYATINA MAL OLDU!

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı, 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Endonezya'da ise Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Etiyopya'daki kazanın ardından aralarında Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

Her iki kazada da 737 Max tipi uçaklarda, hücum açısı sensörleri arasındaki veri uyuşmazlığının "Manevra Karakteristiği Takviye Sistemi" (MCAS) adı verilen kontrol sisteminin otomatik devreye sokmasının etkili olduğu belirtilmişti.

Boeing, 737 Max tipi uçakların hücum açısı sensörlerinin MCAS yazılımına yanlış veri sağlaması durumunda, ek güvenlik katmanları sağlayacak bir güncelleme yapacağını duyurmuştu.

B737 MAX'lar 2 aydır uçmuyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

RampAgent ~ 5 yıl önce
Arkadaslar Thy elindeki tüm B737 elinden çikarp AirBus a dönmeli filosunda B 737 biye bir sey birakmamali B737ler aynen trafik canavari gibi bir ucak dar gövde tahlike saciyor zaten yükleme indir me büyük sorun bizim icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boink ~ 5 yıl önce
valla boeing bu kadar hatadan sonra max leri geri cekip onlarin yerine 787 777 vermeli . airbus aldi gidiyo zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halbu ki ~ 5 yıl önce
Tecrubeli fo lar ile ucus planlanip kaptan kumanda edecek seklinde ucurun diye yazi yayinlamisti dunyanjn en guvenli havayolu sirketlerinden biri thy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAX'a ~ 5 yıl önce
SunExpress henüz hiç bir MAX teslimatını almadı ki alsa da uçuramaz şu anda hem TR'de hem AVrupa'da uçak suspended.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekn ~ 5 yıl önce
airbus gibi uçak dururken boeing alınmaz yazıktır uçuş/kaza oranlarına bakın mtow a bakın yakıt tüketimine bakın airbus hemen hemen bütün konularda boeingden üstün uçaktır politik sebeplerden dolayı boeing alınacaksa da geniş gövde uçakları tercih edilmelidir oda b787 değil 777 olmalıdır boeingin doğru düzgün üretebildiği tek düzgün yolcu uçağıdır luftansaya bakın adamların 1 tane bile b737si var mı? hadi onu geçtim konum olarak avrupaya yakın olan bir şirketin boeing satın alması kadar tezat bir durum olabilir mi boeingin yedek parça sıkıntısı olduğunda bu parçalar nereden temin edilecek? nezaman gelicek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 5 yıl önce
Ben 9 yillik plotum thy bana max versin ucmam istifa ederim kontrol gittimi o ucakta sittin sene geri vermiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz oku ~ 5 yıl önce
Biraz bulletin oku, sallama...
KM1 ~ 5 yıl önce
Yatsın bosu bosuna ölücek halim yok. Kaç kere uctuk bu ucaklarla ALLAH korudu hepimizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo ~ 5 yıl önce
Tarikatci Ceo lar, ureticiden tazminat aldinizmi diye sor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşamlar... ~ 5 yıl önce
Peki bu kadar ölen insanların hayatı ne olacak...sadece bir güncelleme yaptık artık sıkıntı kalmadımı diyecek boeing firması konu ile ilgili gercekten cok yazık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre eksi gokcen 9 ~ 5 yıl önce
Ucaklar kuzu gibi yatiyor . Verinde bir kac sorti ifr ucalim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000