13 Ağustos 2010, Cuma 08:18:22

AZILI SALDIRGAN HAVAALANINDA YAKALANDI

Amerika'yı korkutan 18 bıçaklı saldırı vakasının zanlısı Atlanta'da bir havaalanında İsrail'e giden bir uçağa binmek üzereyken yakalandı.

Saldırıya uğrayanlardan birinin fotoğrafından teşhis ettiği saldırganın adı İlyas Ebu El Azam. O 18 saldırıyı, hangi gerekçeyle düzenlediği bilinmiyor.

İlyas Ebu El Azam, Amerika'da oturma izni sahibi bir İsrail vatandaşı. Aylardır ülkeye korku salan saldırıların bir numaralı zanlısı.

Hakkındaki iddialar doğruysa, mayıs ayından bu yana 3 eyalette 18 kişiye saldırdı. Bıçakla veya çekiçle. Saldırdıklarından 5'ini öldürdü. Ve ülkeye korku saldığı ayların ardından, tam da Amerika'dan çıkma hazırlığındayken Atlanta Uluslararası Havaalanı'nda yakalandı.

Ebu El Azam'ın bineceği uçak Atlanta - Tel Aviv uçağıydı.

Polisin açıklamasına göre, 3 bin dolar tutan uçak biletini ona amcası almıştı. Amcası şimdi polisle işbirliği yapıyor.

Herkes, o saldırıları ne gibi bir düşünceyle düzenlediğini merak ediyor.

Kurbanların çoğunun zenci olması, "ırkçı saldırı" şüphesini doğurdu. Ama bu yönde bir kanıt yok. Yakın çevresindekiler de şaşkın.

Teksas'ta yaşayan eski eşi Jessica da, "şoktayım" diyor.

Polis, İlyas Ebu El Azam'ın, 2007'de izinsiz silah bulundurmaktan gözaltına alındığını, geçen ay da aracında bir saldırıda kullanılmış bıçak ve çekiç bulunduğu için gözaltına alınıp serbest bırakıldığını açıkladı. (CNNTürk)

AZILI SALDIRGAN HAVAALANINDA YAKALANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000