24 Haziran 2009, Çarşamba 08:09:22

Aynı helikopter acil iniş yaptı

Rusya'dan Yunanistan'a giderken Edirne'nin İpsala ilçesinde arızalanarak zorunlu iniş yapan yangın söndürme helikopterinin, Muğla'da barajdan su alırken düşen helikopterle aynı model olduğu öğrenildi...
  • Orman yangınları en önemli milli sorunlarımızdan biridir. Üç yanımız denizlerle çevrili iken. Dört dörtlük yangın söndürfecek amfibik uçaklara sahip olmamızı yıllardır bir zihniyet engelliyor. Gidip saçma sapan helikopterleri kiralıyorlar. Sonra, günlerce ormanlarımız yanıp duruyor.
  • Öngörüsüz, kısır bir zihniyetin ürünü olan " Yangınla mücadele için Rusyadan helikopter kiralama fikrini kınıyorum. Orman yangınlarıyla mücadele milli bir meseledir ve gavurun dandik helikopterleriyle yarım gönül pilotlarına bırakılamayacak kadar ciddi bir meseledir!!!

Yunanistan'ın orman yangınlarına müdahale için Rusya'dan kiraladığı yangın söndürme helikopteri, dün akşam, Selanik'e giderken yakıt tankında meydana gelen arıza nedeniyle İpsala ilçesi Sarpdere köyüne zorunlu iniş yapmıştı.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, yaptığı açıklamada, dün arıza nedeniyle zorunlu iniş yapan Rusya'ya ait yangın söndürme helikopterinin arızası giderilinceye kadar indiği bölgede kalacağını söyledi.

Büyük, helikopter mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, ''Uçuş izni olan yangın söndürme helikopterinin arızasının giderilmesi için parçası bekleniyor. Helikopterin ait olduğu şirketle görüşmeler yapıldı'' dedi.

Öte yandan, İpsala'ya zorunlu iniş yapan Rusya'ya ait Ukrayna tipi KA 32 - C yangın söndürme helikopterinin Muğla'nın Milas ilçesinde 18 Haziran Çarşamba günü Geyik Barajı'ndan su alırken düşen Rusya'ya ait yangın söndürme helikopteriyle aynı model olduğu öğrenildi.

Aynı helikopter acil iniş yaptı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Orman yangınları en önemli milli sorunlarımızdan biridir. Üç yanımız denizlerle çevrili iken. Dört dörtlük yangın söndürfecek amfibik uçaklara sahip olmamızı yıllardır bir zihniyet engelliyor. Gidip saçma sapan helikopterleri kiralıyorlar. Sonra, günlerce ormanlarımız yanıp duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öngörüsüz, kısır bir zihniyetin ürünü olan " Yangınla mücadele için Rusyadan helikopter kiralama fikrini kınıyorum. Orman yangınlarıyla mücadele milli bir meseledir ve gavurun dandik helikopterleriyle yarım gönül pilotlarına bırakılamayacak kadar ciddi bir meseledir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000