17 Ekim 2015, Cumartesi 13:54:35

Aykut Erdoğdu'dan 3. havalimanı iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "ağırlıklı olarak kamu bankalarından sağlanan kredinin, 3. havalimanı projesinde müteahhidin riskini kamu bankasına, oradan da Hazine'ye yüklediğini" öne sürdü.
  • ihaleyi yaparken kamu garantisi,80 milyonun kefilligini verseydin,sonuc farkli olurdu.. eyy usta , hani cebimizden 1 kurus cikmayacakti??
  • açıklanmayan sayıştay raporlarında tüm pislikler var, merak etmeyin hepsi ortaya çıkacak, tüm pislikler dökülecek...
  • Yazıklar olsun, siz Nasıl insanlarsınız, ülkenin geleceği batsın diye elinizden geleni yapıyorsunuz, bu ülkeyi nübatıracak parti...
  • Arkadaslar bu 3. Havalimani nekadar bir ihtiyactir sorgulamak gerekir. 150 milyon yolcu kapasiteli havalimani iyi düsünmek gerekir. Bütün önemli yatirimlari istanbula kaydirmak nekadar dogru bi düsünmek gerekir. Tek merkezde toplamak nekadar dogru ? Cukurova 30milyon yolcu kapasiteli ankara 10 milyon yolcu izmir 25 milyon ve dahada sabiha gökcende var. Mevcut havalimanlarini modernize edip büyütmek daha dogru bir yatirim olur. Yeri saglam olmayan yere öyle bir devasa havalimani nekadar dogru olur düsünmek gerek..
  • Yahu kredinin kamu bankasından alınması bu adamı niye rahatsız etmişki acaba yahudi bankasından mı alsaymış, nerde hizmet orda chp li takozlar. Memleketi izmir gibi yapında yollarda kalalım.
  • Adam hizmet düşmanı.. Yahu bırak öyle veya böyle yapılsın işler..
  • Bu sahtekarları, devleti sömürenlerin, 2 paket makarna ile 1 çuval kömüre ülkelerini satan taraftarları beyin ve düşünce yoksunu olduğu için bu gerçeği ve diğer gerçekleri ancak fiziksel dürtü ile yani kazık bi yerlerine değince anlayacaklar ama çok geçmiş olacaktır.
  • Laf'lar degil Sonuclar önemli AK Parti yapar ;)
  • Çekemeyen ler çatlasın değil 3.cü havalimanı türkiye ye 10 tane bi lazım...dhmi başarılr ve her 100 km bir hava limanı olması gerektiğini düşünüyorum...saygılar
  • SEN IKTIDAR OLDUGUNDA CEBINDENMI ODEYECEKSIN.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "ağırlıklı olarak kamu bankalarından sağlanan kredinin, 3. havalimanı projesinde müteahhidin riskini kamu bankasına, oradan da Hazine'ye yüklediğini" öne sürdü.

Erdoğdu, CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, Mayıs 2013'teki 3. havalimanı ihalesini, 22 milyar 152 milyon avro artı KDV'ye Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu'nun kazandığını hatırlatarak, projede ekolojik, teknik, hukuki ve ekonomik açıdan sorunlar bulunduğunu iddia etti.

3. havalimanıyla ilgili durumu müteahhitler lehine, kamu aleyhine ağırlaştıran yeni işlemler yapıldığını ileri süren Erdoğdu, "projeye yurtdışından finansman bulunamayınca kamu bankalarının devreye sokulduğunu" savundu.

Erdoğdu, şöyle devam etti:

"Büyük ölçüde kamu bankalarının desteğiyle yurtiçinden sağlanacak krediye Hazine garantisi verilmesi yasal olarak mümkün değildir. Çünkü 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Kanunu'nun 8. maddesi yurtiçi kredilerde Hazine garantisi verilmesini yasaklamaktadır. DHMİ'nin yurtiçinden sağlanan bir borcu üstlenmesi de yasal olarak mümkün değildir. Yurtiçinden sağlanan bu krediye DHMİ'nin garantör olması hukuken mümkün olsa bile 1,5 milyar liralık sermayesinin tamamı Hazine'ye ait olan DHMİ'nin 15,6 milyar liralık (4,6 milyar avro) kredi garantisinin sonuçta bir Hazine garantisi olduğu ortadadır. Ağırlıklı olarak kamu bankalarından sağlanan bu kredi, 3. havalimanı projesinde müteahhidin riskini kamu bankasına, oradan da Hazine'ye yüklemektedir." (Haberler)

Aykut Erdoğdu'dan 3. havalimanı iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

ztk ~ 8 yıl önce
ihaleyi yaparken kamu garantisi,80 milyonun kefilligini verseydin,sonuc farkli olurdu.. eyy usta , hani cebimizden 1 kurus cikmayacakti??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayıştay ~ 8 yıl önce
açıklanmayan sayıştay raporlarında tüm pislikler var, merak etmeyin hepsi ortaya çıkacak, tüm pislikler dökülecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Supperisi ~ 8 yıl önce
Yazıklar olsun, siz Nasıl insanlarsınız, ülkenin geleceği batsın diye elinizden geleni yapıyorsunuz, bu ülkeyi nübatıracak parti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.havalimani ~ 8 yıl önce
Arkadaslar bu 3. Havalimani nekadar bir ihtiyactir sorgulamak gerekir. 150 milyon yolcu kapasiteli havalimani iyi düsünmek gerekir. Bütün önemli yatirimlari istanbula kaydirmak nekadar dogru bi düsünmek gerekir. Tek merkezde toplamak nekadar dogru ? Cukurova 30milyon yolcu kapasiteli ankara 10 milyon yolcu izmir 25 milyon ve dahada sabiha gökcende var. Mevcut havalimanlarini modernize edip büyütmek daha dogru bir yatirim olur. Yeri saglam olmayan yere öyle bir devasa havalimani nekadar dogru olur düsünmek gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi git arkadas ya ~ 8 yıl önce
Kahkaha attim sen kimsin yaa komedyen flnmi ne kadar gerekli diyo :)))) hayatinda hic ahl den ucmamis oldugun belli ama istanbulda yasayanlarin kaderini belirlemeyi cok iyi biliyosun,,devasa havalimani gerekli degilmismismismismis
Memleket dusmanLari ~ 8 yıl önce
Bu ulkede bir tas ustune tas dahi koymamis chp hdp ve mhp lilerin yorumlardaki koalisyonunu izliyorsunuz sayin seyirciler...eski milliyetciler vatan haini olmus ulkem acincak halde
hadi ordan maykıl ~ 8 yıl önce
çakma gandalf, sorgulamayıp birden yapmaya karar verdiler zaten. bi eseriniz YOK şu ülkede, ama ağzını bıt bıt maşallah bi sustuğu da yok. de çekilin kenara da gölge etmen!
yanlışsın ~ 8 yıl önce
Egri oturup dogru konusmak gerekir. Bu havalimanı için geç bile kalınmıştır. IST'in kapasitesi ortada.
Pes yani ~ 8 yıl önce
Yahu kredinin kamu bankasından alınması bu adamı niye rahatsız etmişki acaba yahudi bankasından mı alsaymış, nerde hizmet orda chp li takozlar. Memleketi izmir gibi yapında yollarda kalalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
la havle, yahu bir insan bu kadar mi bos konusur, incir kafali diyecegim, haydi birsey demiyorum.. cunku kamu bankasinda PARA yok, kamu hepimizin adina borc aliyor, ve yol hastane vs yapiyor, gelecek vergi belli, gidecek gider belli, arasindaki farki borc aliyoruz. sen saray yaparsan ,havalimanina ihaleden sonra ben kamudan oderim diye garanti verirsen ,kamu bankasinin borcu 80 milyonun borcu oluyor..
Emre ~ 8 yıl önce
Adam hizmet düşmanı.. Yahu bırak öyle veya böyle yapılsın işler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 8 yıl önce
Sen batma tehlikesi olan işe kefil oluyor musun hizmet aşığı kardeşim. Herkes "Öyle veya böyle" dediği için bu hale geldik zaten.
ne hale geldik ya?! ~ 8 yıl önce
THY dünyanın sayılı uçucuları arasında, IST ve SAW ve Türk alanları rekor yükselişte.. Neye nereue geldik bre?!
Kazık ~ 8 yıl önce
Bu sahtekarları, devleti sömürenlerin, 2 paket makarna ile 1 çuval kömüre ülkelerini satan taraftarları beyin ve düşünce yoksunu olduğu için bu gerçeği ve diğer gerçekleri ancak fiziksel dürtü ile yani kazık bi yerlerine değince anlayacaklar ama çok geçmiş olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çakma gandalf ~ 8 yıl önce
bi git de iki tuğla üstüste koy. boş beleş insan
Ak Parti ~ 8 yıl önce
Laf'lar degil Sonuclar önemli AK Parti yapar ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap döner! ~ 8 yıl önce
2 hafta kaldı güzel günlerin bitmesine;)
Fb ~ 8 yıl önce
Çekemeyen ler çatlasın değil 3.cü havalimanı türkiye ye 10 tane bi lazım...dhmi başarılr ve her 100 km bir hava limanı olması gerektiğini düşünüyorum...saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACENTA ~ 8 yıl önce
SEN IKTIDAR OLDUGUNDA CEBINDENMI ODEYECEKSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000