22 Ekim 2020, Perşembe 14:06:45

Ayjet'ten düşen uçakla ilgili açıklama

Hezarfen Havaalanı'ndan kalkış yaptıktan sonra Büyükçekmece'de bir araziye düşen eğitim uçağıyla ilgili Ayjet Uçuş Okulu'ndan açıklama geldi.
  • Daha uçuşa çıkmadan ben şuradan alınan lisanlı pilotlarla uçmam diyen ve havada her türlü zorluğu yaşatıp karşısında çok yeterli bir pilot gördüğünde özür dilerim çok ön yargılı konuşmuşum diyen öğretmene sahip olan mı. Yoksa sadece omzuna apolet koyup kendini astronot zanneden okul mu. (Sözüm işini düzgün yapan hocalarıma değil tabiki sizleri tenzih ederim.)
  • Oncelikle sorusturma tamamlanmadan tum veriler ele gecmeden kimseyi suclamamak lazim.Unutmayin pilotluk yetenek degil calisma isidir.Burada o okula alinmadan oraya kabum edilmeden test edilmeliydi falan yazan terbiyesizler var...Ppl seviyesindeki bir insan icin boyle yorumlari nasil yapiyorsunuz.Hele ki daha olay hakkinda hic birsey bilmeden.Ayjeti gunahim kadar sevnem ama sonuc aciklanmadan sadece ALLAH RAHMET EYLESIN demeyi bilmek lazim...Geri kalan sapkinca yorum yapan kisiler unutmasin acinin vesilesi degiaik olabilir ama onlar da bu dunyada buna yakin acilar cekebilir...haset ve insaniyetten uzak yorumlarinizi bir kenara birakmayi ogrenin artik
  • arıza durumunda araziye kısa mesafede rahat iniş yapabilecek, geniş tekerlekli, stol türü uçaklar tercih edilebilir mi?
  • Geçmiş olsun aday pilotun arazi seçimi iyi gibi ama bu gibi durumlar için toprak piste iniş kalkış eğitimleri verilmeli başlangıç seviyesinde. Ülkemizde belirli aralıklarla acil iniş eğitimleri tazelenmeli. Geçmiş olsun umarım fiziken biran önce iyileşir ve tekrar aramızda olur. Aday pilotumuzun içindeki uçuş sevgisini öldürecek soruşturmalara maruz kalmamasını dilerim. Sonuçlardan hareketle değil nedenlerin çözülmesi için uğraşılmalıdır.
  • Egitim Egtim standartlar düşük böyle olur işte
  • Ne demek istedi acaba ?
  • malesef öğrenci pilot arkadasımız hayatını kaybetti
  • Basimiz sagolsun. Rahmetli olmus genc arkadasimiz
  • Da bu okuldan hele ki bu mezunlar uçuşa başladı kimse SunExpressee ve corendona güvenmesin
  • Valilik hemen Ayjeti seviyoruz mu demis?

Hezarfen Havaalanı'ndan kalkış yaptıktan sonra Büyükçekmece'de bir araziye düşen eğitim uçağıyla ilgili Ayjet Uçuş Okulu'ndan açıklama geldi.

Ayjet tarafından yapılan açıklamada, kazanın nedeninin bilinmediği belirtildi.

İşte o açıklama:

"22 Ekim 2020 Perşembe günü Sonaca S201 tipinde TC-UUG tescilli eğitim uçağı PIC uçuşunu gerçekleştirmek üzere saat 10:56'da Hezarfen Havaalanı'ndan kalkış yapmıştır.

Kalkışı takiben bilinmeyen bir nedenden dolayı meydan yakınındaki bir araziye zorunlu iniş gerçekleştirmiştir.

Pilot yaralı olarak ambulans helikopter ile Başakşehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştır.

Yetkili merciler gerekli incelemeleri başlatmıştır. "

Ayjet'ten düşen uçakla ilgili açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

ERAH a cevap ~ 3 yıl önce
Daha uçuşa çıkmadan ben şuradan alınan lisanlı pilotlarla uçmam diyen ve havada her türlü zorluğu yaşatıp karşısında çok yeterli bir pilot gördüğünde özür dilerim çok ön yargılı konuşmuşum diyen öğretmene sahip olan mı. Yoksa sadece omzuna apolet koyup kendini astronot zanneden okul mu. (Sözüm işini düzgün yapan hocalarıma değil tabiki sizleri tenzih ederim.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her kazaya ayni yorumu yapıyorum ~ 3 yıl önce
Oncelikle sorusturma tamamlanmadan tum veriler ele gecmeden kimseyi suclamamak lazim.Unutmayin pilotluk yetenek degil calisma isidir.Burada o okula alinmadan oraya kabum edilmeden test edilmeliydi falan yazan terbiyesizler var...Ppl seviyesindeki bir insan icin boyle yorumlari nasil yapiyorsunuz.Hele ki daha olay hakkinda hic birsey bilmeden.Ayjeti gunahim kadar sevnem ama sonuc aciklanmadan sadece ALLAH RAHMET EYLESIN demeyi bilmek lazim...Geri kalan sapkinca yorum yapan kisiler unutmasin acinin vesilesi degiaik olabilir ama onlar da bu dunyada buna yakin acilar cekebilir...haset ve insaniyetten uzak yorumlarinizi bir kenara birakmayi ogrenin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok üzgünüm ~ 3 yıl önce
arıza durumunda araziye kısa mesafede rahat iniş yapabilecek, geniş tekerlekli, stol türü uçaklar tercih edilebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 3 yıl önce
Geçmiş olsun aday pilotun arazi seçimi iyi gibi ama bu gibi durumlar için toprak piste iniş kalkış eğitimleri verilmeli başlangıç seviyesinde. Ülkemizde belirli aralıklarla acil iniş eğitimleri tazelenmeli. Geçmiş olsun umarım fiziken biran önce iyileşir ve tekrar aramızda olur. Aday pilotumuzun içindeki uçuş sevgisini öldürecek soruşturmalara maruz kalmamasını dilerim. Sonuçlardan hareketle değil nedenlerin çözülmesi için uğraşılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim ~ 3 yıl önce
Egitim Egtim standartlar düşük böyle olur işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Single engine ~ 2 yıl önce
Halen öğrenim gören bir öğrenci olarak gönül ve vicdan rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki ben ayjette hissettiğim güvenliliği emniyeti İstanbul Emniyet Müdürlüğünde hissetmedim. Yönetiminden tekniğine kadar hepsi en basta bizim güvenliğimiz için çırpınıyor ve çalışıyorlar. hepsine canı gönülden teşekkür ederim.
Eski Mezun ~ 3 yıl önce
Ne demek istedi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYATINI KAYBETTİ ~ 3 yıl önce
malesef öğrenci pilot arkadasımız hayatını kaybetti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taziye ~ 3 yıl önce
Basimiz sagolsun. Rahmetli olmus genc arkadasimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SunExpress mezunlari ~ 3 yıl önce
Da bu okuldan hele ki bu mezunlar uçuşa başladı kimse SunExpressee ve corendona güvenmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 3 yıl önce
Bunu hangi vicdanla yazdın ? Sen nasıl insansın utanmaz
Öğrenci Pilot ~ 2 yıl önce
Dediğin şey o kadar alakasız ki.. Bir öğrenci kaza yaptı diye okul kötü müdür? o leke attığın şirketlerin ikiside birbirinden kaliteli şirketler
Bilen ~ 3 yıl önce
Valilik hemen Ayjeti seviyoruz mu demis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000