02 Ekim 2015, Cuma 17:24:49

Ayjet’in akıl almaz denetim oyunu!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, tanımsız malzeme deposu bulunduran ve burada tanımsız uçak malzemesi depolayan Ayjet’in bakım yetkisini askıya aldı. Ayjet’i yakan o ihbar mektubuna sektörün tek haber kaynağı AirportHaber ulaştı.
  • en ince ayrıntısına kadar anlatmışsınız ama shgm'de halaa bir açıklama yok. ceza makbuzunu heralde airport habere kestirecekler
  • İyi uçuş okulu yoktur, iyi ögrenci vardır... Saygılar.
  • Eğer Ayjet gibi güzide bir okulun 145 ne el uzatıyorlarsa inanın hiç bir kuruluş 145 denetimden geçemez bu kadar net konuşuyorum, işin altında başka sebepler var yakında ortaya çıkacaktır mutlaka. Teknik ekibi tam bir profesyonellerden kurulu ve hayatta hata yapacak kişiler değiller.Çamur at izi kalsın misali inanın insanları havacılıktan uzaklaştıracaklar, kaç kişi o kapıdan ekmek yiyor aslı olsa en ağır cezayı versinler ama gerçekten yalan bunun için airport haberi de kınıyorum ve aslını ispat etmeye davet ediyorum.
  • Arkadaşlar Ayjet gerçekten Türkiye deki en iyi uçuş okullarından biri zaten iyi diye iki tane sayabilirim ya neyse. Aaa kayıtsız malzeme kullanıyor denilen malzemeler oto sanayiden araba aküsü kablosu falan değil. Havayolu malzeme tedarikçisi yabancı şirketlerden geliyor bu malzemeler bir şekilde. Bir çoğu da ithal geliyor ama en güvenilir denilen tedarikçilerde bile yanlış evrak gönderimi bir zamanlar o evrakla kabul edilirkrn artık yeni regülasyonda aynı evrakları kabul ettirememe sebebiyle tabii yurtdışındaki tedarikçinin satış rakamları yanında uçuş okulu talebi nedir ki kimse sallamaz. Cevap bile vermez. Içağa yada komponente bir bakım yaptırmışsındır üstünde ne idüğü belirsiz parçalar doludur. Başka bir yerde kullanamazsın ama dünya para vermişsindir. SHGM işini çok iyi yapıyor ya böyle tedarikçileri denetleme falan. Adamlara anlatamıyorsun bu durumu bişe aa bak etiketi yok diyor geçiyor. Bu durumda nasıl kaldırılmasın denetlemede bu malzemeler?... Sanayi malı değil ki bunlar
  • Birsey olmaz orasi Ayjet...
  • Ne ayjetmis arkadas, bitmedi derdiniz. Konusan ağızlardan kaç kişi ayjete gitti, gördü. Meyve veren ağacı taşlarlar. Hatta bazı boş ağızlar o okul iyi bu okul iyi diyor, neye göre, kime gore? Bence ayjet dahil sektör dekiler oturup biraz düşünsün hatalarimiz ne diye. Shgm de kanitlarini ortaya doksun herkes kimin ne oldugunu bilsin. Ne oldugu bilinmeyen rapor bile olup olmadigi kesinlesmemis belge diye burda google mapdan cekilmis resimlerle iyi bir okul karartiliyorsa, bunu yapan veya yaptiranlar bir gun ayni seyin baslarina gelmeyecegini bilebilirler mi? Simdi ben iki resim koyup x sirket burada malzeme sakliyor desem veya airport haber baska okullardan ticari kazanc sagliyor desem herkes atlayacak heralde. Lutfen olaylari derinlemesine inceleyip konusalim.
  • yıllarn kurdu olan genel müdür boşuna oraya getirilmedi ayjet yönetimine.pilotluk mesleğini ticari meslek haline getirip zengınler için sadece hobi olarak kullandırmakla meşgul olduklarından.önemli olan pilot yetiştirme değil parayı nasıl kırarız amaçlı olarak onca ınsanısömrurken.geçerli malzeme kullanıpta zararm etsinler.ınsan canı önemlimi kurban bayramında kesilen kurbanlıkların kulağındakı küpeleri hasta hayvanlara takanlarla bnlar arasında ne fark var.o uçaklarla uçan gençlerin canımı önemli gelecek paramı .vıcdanı kaybolmuş iş anlayışında helalden uzak olan kişilerin yapacağı budur.öğrenci uçuşlar bır an önce bıtsın şartlanmasıyle yakıttan kırpma saaten artırmaya olan taktıkten uçuş safahatınden eksıklerini anca gerçekhava yollarına gıdınce anlamaktadırlar.öğrencı psikolojısı bir çok şeyın farkında olmaması doğal .ama canları sahte malzemelereemanet.tarıhı geçmiş bir peynırı ailesine yedirmeyen.bu sahtekarlıkları nasıl yapar. sormak gerek.bu olayıda bır şekılde kılıfına uydrlr
  • Arkadaşlar Havacilik ciddiyet ve disiplin ister. Ekonomik kaygılarınız veya para hırsınız bile olsa insan hayatı ile oynadığınızı sakın unutmayın!! İnsan hayatı paha biçilmeyecek kadar değerli. Dürüst yoldan sapan veya sapmaya teşebbüs eden herkese sesleniyorum; biraz empati yapın. O uçaklarda çocuklarınızın veya en sevdiğiniz varlıkların uçtuğunu düşünün. Bakın kendinizi ne kadar kötü hissedeceksiniz. Bu sektörde kurallara uygun iş yapmayan, kuş kadar Akli ile EASA vs diye bir takim kural ve kuruluşları aklınca küçümsemeye çalışan, yapılan kural dışı uygulamaları son derece normalmiş gibi göstermeye çalışan herkesi kınıyorum. Unutmayın ki en büyük kötülüğü sivil havacılığa ve bu ülkeye yapıyorsunuz. Ben eminim ki hemen hepiniz gerçeklerin farkındasınız. Havacılık hiç bir şekilde şakaya gelmeyen ve asla hafife alınmaması gereken, kanla Yazılmış bir kurallar manzumesidir. Bunlara inanın, genç nesilleri de inandırın ki havacılığımızı bir adım daha ileri götürebilelim.
  • baskan ellerin nasir oldu trim yapmaktan bee!!!
  • Ayjet Türkiyenin en iyi ucuş okulu. bu kadar ucuz şeylerin peşinde olmayacağını hepimiz biliyoruz. içimiz rahat. Mezun kaptanlara selamm

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bugün akşam saatlerinde tanımsız malzeme deposu bulunduran ve burada tanımsız uçak malzemesi depolayan uçuş eğitim kurumunun bakım yetkisini askıya aldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, okul ismi verilmedi. Ancak AirportHaber, bakım yetkisi iptal edilen uçuş okulunun Ayjet olduğu bilgisine ulaştı.

Bir ihbar mektubu sonrası harekete geçen SHGM ekipleri, Ayjet’te yaptığı denetimlerde bir takım usulsüzlükler tespit etti. SHGM denetim ekiplerinin denetimleri öncesinde nasıl aldatıldığını ortaya koyan o belgelere AirportHaber ulaştı.

İşte Ayjet’i yakan o belgeler:

Ayjet’in aktif olarak kullandığı hangarın arkasında bulunan eski köpek kulübesi içinde form 1 olmayan faturasız uçak bakım onarım malzemeleri ve parçaları gerektiğinde kullanılmak üzere saklanır Sivil Havacılık  yetkilileri  geldiğinde denetimlerde fark etmezler.



1. Hezarfen havaalanı içindeki otoparkta bulunan seyyar bir depoda ( ki bunun yerini haber verilerek gelinen denetlemelerde değiştirirler )  form 1 olmayan faturasız uçak bakım onarım malzemeleri ve parçaları gerektiğinde kullanılmak üzere saklanır sivil ve havacılık yetkilileri geldiğinde denetimlerde fark etmezler.



2. Yukarıda anlatılanların hepsi Bakım Müdürü Seyhan Çelik’in söylemesiyle yapılmaktadır ve Teknik Müdür Mehmet Tosun’un bilgisi dahilindedir.

3. Ayjet Uçuş Okulu’nun yeni satın aldığı uçaklar dışındaki tüm uçaklarında ruder kabloları seri numarasız olanları uçaklarına başka kabloların numaraları yapıştırılmaktadır. ( eğer sivil havacılık yetkilileri kontrol ederse ortadan kesilmiş ve bali ile yapıştırılmış seri numaraların kabloların üzerinden elleri ile çıkarabilirler. )

4. Sivil Havacılık denetlemeleri sırasında istenilen parça form 1 ve faturaları içinden sorunlu olanlar ( tarihi geçmiş olanlar seri numarası parça ve form 1 da farklı olanlar photoshop ile değiştirilir.) ( paint ve photoscape programları kullanılır.) Bu işlem Bakım Müdürü Seyhan  Çelik ve  Teknik  Müdür Mehmet Tosun direktifi  ile bakım  planlama biriminde yapılır.

5. Ayjet Uçuş  Okulu almış olduğu 145 bakım yetkisi gibi tüm yetkileri bu sayede almıştır ve geçersizdir. Yani uçak bakımında kullanılması yasak olan malzeme ve materyali sürekli olarak hangar dışında tutarak denetlemelerde fark edilmemesi sağlanır.

6. Ayjet Uçuş Okulu 1. ve 2. maddelerde belirtilen yerler dışında bazı materyal ve eşyalarını da zaman zaman  Hezarfen Havaalanı içinde bulunan diğer hangarlarda da saklamaktadır ( Hezarfen’de yönetim hakkı aldığından beri).

Airporthaber.com/Özel

Ayjet’in akıl almaz denetim oyunu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

hani!! ~ 9 yıl önce
en ince ayrıntısına kadar anlatmışsınız ama shgm'de halaa bir açıklama yok. ceza makbuzunu heralde airport habere kestirecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani'ye ~ 9 yıl önce
bakım yetkisi iptal edilen uçuş okulu diyor yazıda okursan anlayacaksın
Uçuş Okulu ~ 9 yıl önce
İyi uçuş okulu yoktur, iyi ögrenci vardır... Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sapla samanı... ~ 9 yıl önce
Eğer Ayjet gibi güzide bir okulun 145 ne el uzatıyorlarsa inanın hiç bir kuruluş 145 denetimden geçemez bu kadar net konuşuyorum, işin altında başka sebepler var yakında ortaya çıkacaktır mutlaka. Teknik ekibi tam bir profesyonellerden kurulu ve hayatta hata yapacak kişiler değiller.Çamur at izi kalsın misali inanın insanları havacılıktan uzaklaştıracaklar, kaç kişi o kapıdan ekmek yiyor aslı olsa en ağır cezayı versinler ama gerçekten yalan bunun için airport haberi de kınıyorum ve aslını ispat etmeye davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayjet e haksızlık ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar Ayjet gerçekten Türkiye deki en iyi uçuş okullarından biri zaten iyi diye iki tane sayabilirim ya neyse. Aaa kayıtsız malzeme kullanıyor denilen malzemeler oto sanayiden araba aküsü kablosu falan değil. Havayolu malzeme tedarikçisi yabancı şirketlerden geliyor bu malzemeler bir şekilde. Bir çoğu da ithal geliyor ama en güvenilir denilen tedarikçilerde bile yanlış evrak gönderimi bir zamanlar o evrakla kabul edilirkrn artık yeni regülasyonda aynı evrakları kabul ettirememe sebebiyle tabii yurtdışındaki tedarikçinin satış rakamları yanında uçuş okulu talebi nedir ki kimse sallamaz. Cevap bile vermez. Içağa yada komponente bir bakım yaptırmışsındır üstünde ne idüğü belirsiz parçalar doludur. Başka bir yerde kullanamazsın ama dünya para vermişsindir. SHGM işini çok iyi yapıyor ya böyle tedarikçileri denetleme falan. Adamlara anlatamıyorsun bu durumu bişe aa bak etiketi yok diyor geçiyor. Bu durumda nasıl kaldırılmasın denetlemede bu malzemeler?... Sanayi malı değil ki bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayjet e ilk kez! ~ 9 yıl önce
Birsey olmaz orasi Ayjet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine Ayjet ~ 9 yıl önce
Ne ayjetmis arkadas, bitmedi derdiniz. Konusan ağızlardan kaç kişi ayjete gitti, gördü. Meyve veren ağacı taşlarlar. Hatta bazı boş ağızlar o okul iyi bu okul iyi diyor, neye göre, kime gore? Bence ayjet dahil sektör dekiler oturup biraz düşünsün hatalarimiz ne diye. Shgm de kanitlarini ortaya doksun herkes kimin ne oldugunu bilsin. Ne oldugu bilinmeyen rapor bile olup olmadigi kesinlesmemis belge diye burda google mapdan cekilmis resimlerle iyi bir okul karartiliyorsa, bunu yapan veya yaptiranlar bir gun ayni seyin baslarina gelmeyecegini bilebilirler mi? Simdi ben iki resim koyup x sirket burada malzeme sakliyor desem veya airport haber baska okullardan ticari kazanc sagliyor desem herkes atlayacak heralde. Lutfen olaylari derinlemesine inceleyip konusalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 9 yıl önce
yıllarn kurdu olan genel müdür boşuna oraya getirilmedi ayjet yönetimine.pilotluk mesleğini ticari meslek haline getirip zengınler için sadece hobi olarak kullandırmakla meşgul olduklarından.önemli olan pilot yetiştirme değil parayı nasıl kırarız amaçlı olarak onca ınsanısömrurken.geçerli malzeme kullanıpta zararm etsinler.ınsan canı önemlimi kurban bayramında kesilen kurbanlıkların kulağındakı küpeleri hasta hayvanlara takanlarla bnlar arasında ne fark var.o uçaklarla uçan gençlerin canımı önemli gelecek paramı .vıcdanı kaybolmuş iş anlayışında helalden uzak olan kişilerin yapacağı budur.öğrenci uçuşlar bır an önce bıtsın şartlanmasıyle yakıttan kırpma saaten artırmaya olan taktıkten uçuş safahatınden eksıklerini anca gerçekhava yollarına gıdınce anlamaktadırlar.öğrencı psikolojısı bir çok şeyın farkında olmaması doğal .ama canları sahte malzemelereemanet.tarıhı geçmiş bir peynırı ailesine yedirmeyen.bu sahtekarlıkları nasıl yapar. sormak gerek.bu olayıda bır şekılde kılıfına uydrlr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddiyet ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar Havacilik ciddiyet ve disiplin ister. Ekonomik kaygılarınız veya para hırsınız bile olsa insan hayatı ile oynadığınızı sakın unutmayın!! İnsan hayatı paha biçilmeyecek kadar değerli. Dürüst yoldan sapan veya sapmaya teşebbüs eden herkese sesleniyorum; biraz empati yapın. O uçaklarda çocuklarınızın veya en sevdiğiniz varlıkların uçtuğunu düşünün. Bakın kendinizi ne kadar kötü hissedeceksiniz. Bu sektörde kurallara uygun iş yapmayan, kuş kadar Akli ile EASA vs diye bir takim kural ve kuruluşları aklınca küçümsemeye çalışan, yapılan kural dışı uygulamaları son derece normalmiş gibi göstermeye çalışan herkesi kınıyorum. Unutmayın ki en büyük kötülüğü sivil havacılığa ve bu ülkeye yapıyorsunuz. Ben eminim ki hemen hepiniz gerçeklerin farkındasınız. Havacılık hiç bir şekilde şakaya gelmeyen ve asla hafife alınmaması gereken, kanla Yazılmış bir kurallar manzumesidir. Bunlara inanın, genç nesilleri de inandırın ki havacılığımızı bir adım daha ileri götürebilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baskana ~ 9 yıl önce
baskan ellerin nasir oldu trim yapmaktan bee!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The Başkan ~ 9 yıl önce
Yine trim, yine başkan...
330FO ~ 9 yıl önce
Ayjet Türkiyenin en iyi ucuş okulu. bu kadar ucuz şeylerin peşinde olmayacağını hepimiz biliyoruz. içimiz rahat. Mezun kaptanlara selamm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000