12 Kasım 2016, Cumartesi 11:30:42

Aydın'da Çıldır isyanı

AYTO Başkanı Hakan Ülken, Çıldır Havalimanı'nın bir an önce sivil uçuşa açılması gerektiğinin belirtip, "Çıldır Havalimanı'na inen planörden bana ne. Ben yaş sebze ve meyvemi Avrupa'ya götüremedikten sonra Çıldır'da pilot eğitiliyormuş kimin umurunda" dedi.
  • THY uçuş akademisi için atıl duran Aydın Çıldır meydanı seçmemiş olsa idi orası bomboş kalacaktı. Oradaki uçuş okulu oraya akademik bir değer kattı ve yaşayan insanların ufkunu artırdı. Aydın herşeyi ile ileriye gitmelidir. Orada Havacılığın üniversitesi kurulabilir ve büyük bir havacılık etkinliği merkezi olabilir.
  • Katma değeri en düşük ürünlerden sebze meyve nasıl en pahalı taşıma şekli olan havayoluyla taşınıyor,biri bana anlatsın.
  • 20 yillik ucucuyum, dunyanin bir cok yerine uctum, ucak kargosunda 1 kg yas sebze meyve tasimadim, bize denk gelmedi herhalde :)
  • 5 milyona böyle bir havayolu kurardın başgan. Genişlet vizyonu.
  • Meyve,sebze ithalatçıları Aydınımızın girişlerine kadar gelmişler,hava alanımızın çitlerini zorluyorlar Aydınımızdan meyve sebze almak için ama uçakları indirecek bir hava alanımız bile yok. Böyle vizyona sahip sözde iş adamları ve politikacılar bu söylemler ile zamanında Bursa Yenişehir Hava Alanına 2. pisti yaptırdılar.Sözde dünyanın 4 bir köşesine sebze meyve göndereceklerdi. Soğuk hava depoları yaptılar.Aydınımızın bu vizyonlu iş adamı Bursa ya gitsinde görsün şu an buralar nasıl atıl konumda. Bukadar vizyonsuz ve popilist yaklaşımlara sahip bu tarz kişileri Aydınlımız nerden buluyor çokmu arıyor.Böyle popilist söylemler ve hayal ürünleri ile uğraşacaklarına Aydınımıza katma değer olarak ne katabilirize biraz kafa yorsalar.
  • En azından Aydın'da bir havaalanı olduğunu biliyor. Bu yaşta bu zeka... Bravo!
  • Konuşan yaş sebzelerin mi pilot eğitiminden rahatsızlığı var yoksa bu haberi yapan airporthaber'in mi önce ondan emin olmak lazım. Haber doğruysa çok orjinal biriymiş. Bu zekayla fazla uzağa gidemez.
  • Çildirdakilere soz soyleme...! Orada bir kuru SIKI var..uzerine gonderirlerse perişan olursun!!!
  • 2 milyon nüfuslu Kiev'de 3 havalimanı var 4 milyon nüfuslu İzmir'de 1 tane...Siz 2. bir İzmir havalimanını (Kaklıç) devreye aldırma çalışması yapacağınıza 100 km. ötedeki Aydın şehrinin havalimanı açmasına muhalifsiniz.Bu ülkede her 100 km. de bir havalimanı yapma ilkesel kararı var,unutmayın.Aydın çevresinde turistik mekanlar,yapılar var unutmayın,Kuşadası,Efes,Didim gibi buralara ulaşım daha kolay olacak,Aydın halkı da ESB,SAW,İGA üzerinden dünya ve yurt bağlantısına kavuşacak.İzmirliler ADB ile yetinsin ama çevre illere kanca atmayın,Manisa ve Aydın'a..Hatta Akhisar Askeri Meydanı da sivil ulaşıma kazandırılmalı.İzmirlileri ADB ile başbaşa bırakmalı.Komşu illeri kıskanmayın artık,herkes bizim dükkana gelsin;gelmek zorunda mantığını terk etmelisiniz.
  • Tgs alim yapacak mi?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Çıldır Havalimanı'nın bir an önce sivil uçuşa açılması gerektiğinin belirtip, "Çıldır Havalimanı'na inen planörden bana ne. Ben yaş sebze ve meyvemi Avrupa'ya götüremedikten sonra Çıldır'da pilot eğitiliyormuş kimin umurunda" dedi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken, bir araya geldiği basın mensuplarıyla, oda olarak öncelik verdikleri gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Mehmet Aydın ile oda yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Ülken, Aydın Ticaret Odası yönetimine geldiklerinde kasayı 3.5 milyon lira olarak devraldıklarını ve 2016 yılı itibariyle kasalarında 9 milyon liranın bulunduğunu belirtip, "Bu kadar kısa sürede kasamızdaki bu artış, bütçe kısıtlamaları, devlet teşvik ve projelendirmelerden yararlanmayla mümkün oldu. AYTO olarak çözüm noktasında öncelik verdiğimiz ana konular, jeotermal ile ilgili olarak türlü endişe ve çevre kirliliği sorunlarının önüne geçmek, Aydın'a havalimanı ve fuar alanı kazandırılmasıdır. Bu bağlamda daha önce 'Aydın Aklı' tabiriyle dillendirdiğimiz çerçevede, bu ilin erkleri olarak bir araya gelmeliyiz. Teknopark konusuyla ilgili olarak en son ilgili bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'ndan onay çıktı. Yine Aydın'a da bir özel üniversite ve sağlık termal sahası kazandırmamız şart. Aydın'da organize sera bölgeleri kurulması da lazım" diye konuştu.

"YENİ HİZMET BİNASININ MALİYETİ 5 MİLYON LİRA"

Ilıcabaşı Mahallesi'nde karayolu kenarında yapılacak olan ve Selçuklu - Aydınoğulları Beyliği mimarisinin özelliklerini taşıyacak Aydın Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası inşaatının 5 bin metrekare alana sahip olacağını belirten Başkan Ülken, "Yeni hizmet binasının inşa edileceği arazinin 4 bin 700 metrekarelik alanına 150 kişilik çok amaçlı salonlar, yeni şirket kuran genç girişimcilere 'Şirket sizden, ofis bizden' yaklaşımıyla 3 aylığına tahsis edilecek ofisler, üyelerimizin eğitimleri için konferans salonu ve derslikler açacağız. Yine hizmet binamızın içerisine TSE için aynı şekilde ofis açacağız. Yeni hizmet binamız çok kapsamlı bir bina olarak 2017 yılında tamamlanacak. Yeni hizmet binamızın maliyeti 5 milyon 300 lira" dedi.

"ÇILDIR'DA PİLOT EĞİTİLİYORMUŞ KİMİN UMURUNDA"

Uzun süredir bireysel olarak Aydın'a Çıldır Havalimanı kazandırılması konusunda çaba sergilemesiyle de kamuoyunda da dikkatleri üzerine çeken Ülken, bu konuda sitemde bulundu. Ülken, "Çıldır Havalimanı'na inen planörden bana ne. Ben yaş sebze ve meyvemi Avrupa'ya götüremedikten sonra Çıldır'da pilot eğitiliyormuş kimin umurunda" dedi.

"HAVAALANIN YOK, NASIL FUAR ALANIN OLSUN"

Aydın'ı daha önce de zaman zaman türlü platformlarda ifade ettiği gibi 'Yoklar şehri' olarak niteleyen Ülken, "Aydın ne yazık ki yoklar şehri. İlimizde sözde Çıldır Havalimanı var. Yolcu taşımacılığı ve kargo ulaşımı yok. Yüksek hızlı tren yok. Serbest bölge yapacak oluyoruz, meşakkatli. Teşvik bölgesinde sıkıntı var. Yine havalimanı ve lojistik rahatlık olmazsa Aydın'da nasıl fuar alanı olsun ki? Gelen giden olmadığında Aydın'da turizmin de ivme kazanması mümkün değil. Kalkınma Bakanımız ile en son 'Güdümlü Proje' konusunda bir görüşme gerçekleştirdik. Projeye göre, hazırlanan taslak projenin yüzde 75'ini hibe destekle devlet, yüzde 25'iniyse il erklerinin kurduğu şirket karşılıyor. Proje tamamlandığında devlet bunu şirkete devrediyor. Bu gibi projelerin geliştirilmesine Aydın'daki erkler olarak kafa yormamız lazım. Bunu sadece AYTO değil, belediye ve valilik başta olmak üzere diğer STK'lar da sahiplenmelidir" diye konuştu.

"İLÇELERDE GENİŞLETİŞMİŞ İSTİŞARE TOPLANTILARI DÜZENLEYECEĞİZ"

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) yöneticileriyle görüştüğünü ve Aydın'a fuar alanı kazandırılırsa yılda rahatlıkla beş fuar gerçekleştirileceğinin garantisini aldıklarını söyleyen Ülken, "Aydın'da yılda beş fuar düzenlemek 500 bin kişinin ilimize gelmesi demektir. Bu kitlenin sosyoekonomik canlılığa doğrudan katkıları olacağı da ortadadır. Ancak şu an bu kadar kalabalığı ağırlayacak otellerimiz yok. Doğu'da Malatya, Van ve Elazığ gibi iller bizi geçti. Yakında Ege Bölgesi'nde de Kütahya ve Burdur gibi iller de bizi geçecek. Bir iklimimiz var o da elden gidiyor. AYTO olarak türlü sorunlarımızın çözümü için milletvekillerimize taleplerimizi iletiyoruz. Önümüzdeki süreçte ilçelerde genişletilmiş istişare toplantıları düzenleyeceğiz. Toplantı organize edeceğimiz ilçelerdeki erklerle birlikte türlü sorunlara dönük ortak çözüm önerileri geliştireceğiz. Yapacağımız anketlerle türlü önerileri dikkate alarak sektörel şuraların il genelinde genişletilmesine ön ayak olacağız" dedi. (Hürriyet)

Aydın'da Çıldır isyanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (82)

AYDIN'I THY UÇUŞ OKULU BÜYÜTÜR ~ 7 yıl önce
THY uçuş akademisi için atıl duran Aydın Çıldır meydanı seçmemiş olsa idi orası bomboş kalacaktı. Oradaki uçuş okulu oraya akademik bir değer kattı ve yaşayan insanların ufkunu artırdı. Aydın herşeyi ile ileriye gitmelidir. Orada Havacılığın üniversitesi kurulabilir ve büyük bir havacılık etkinliği merkezi olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 7 yıl önce
Katma değeri en düşük ürünlerden sebze meyve nasıl en pahalı taşıma şekli olan havayoluyla taşınıyor,biri bana anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rastlantının böylesi ~ 7 yıl önce
20 yillik ucucuyum, dunyanin bir cok yerine uctum, ucak kargosunda 1 kg yas sebze meyve tasimadim, bize denk gelmedi herhalde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayto air ~ 7 yıl önce
5 milyona böyle bir havayolu kurardın başgan. Genişlet vizyonu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARAP KADRİ ~ 7 yıl önce
Meyve,sebze ithalatçıları Aydınımızın girişlerine kadar gelmişler,hava alanımızın çitlerini zorluyorlar Aydınımızdan meyve sebze almak için ama uçakları indirecek bir hava alanımız bile yok. Böyle vizyona sahip sözde iş adamları ve politikacılar bu söylemler ile zamanında Bursa Yenişehir Hava Alanına 2. pisti yaptırdılar.Sözde dünyanın 4 bir köşesine sebze meyve göndereceklerdi. Soğuk hava depoları yaptılar.Aydınımızın bu vizyonlu iş adamı Bursa ya gitsinde görsün şu an buralar nasıl atıl konumda. Bukadar vizyonsuz ve popilist yaklaşımlara sahip bu tarz kişileri Aydınlımız nerden buluyor çokmu arıyor.Böyle popilist söylemler ve hayal ürünleri ile uğraşacaklarına Aydınımıza katma değer olarak ne katabilirize biraz kafa yorsalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planör vs Airbus ~ 7 yıl önce
En azından Aydın'da bir havaalanı olduğunu biliyor. Bu yaşta bu zeka... Bravo!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 7 yıl önce
Konuşan yaş sebzelerin mi pilot eğitiminden rahatsızlığı var yoksa bu haberi yapan airporthaber'in mi önce ondan emin olmak lazım. Haber doğruysa çok orjinal biriymiş. Bu zekayla fazla uzağa gidemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak başgan! ~ 7 yıl önce
Çildirdakilere soz soyleme...! Orada bir kuru SIKI var..uzerine gonderirlerse perişan olursun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir Lobisi ~ 7 yıl önce
2 milyon nüfuslu Kiev'de 3 havalimanı var 4 milyon nüfuslu İzmir'de 1 tane...Siz 2. bir İzmir havalimanını (Kaklıç) devreye aldırma çalışması yapacağınıza 100 km. ötedeki Aydın şehrinin havalimanı açmasına muhalifsiniz.Bu ülkede her 100 km. de bir havalimanı yapma ilkesel kararı var,unutmayın.Aydın çevresinde turistik mekanlar,yapılar var unutmayın,Kuşadası,Efes,Didim gibi buralara ulaşım daha kolay olacak,Aydın halkı da ESB,SAW,İGA üzerinden dünya ve yurt bağlantısına kavuşacak.İzmirliler ADB ile yetinsin ama çevre illere kanca atmayın,Manisa ve Aydın'a..Hatta Akhisar Askeri Meydanı da sivil ulaşıma kazandırılmalı.İzmirlileri ADB ile başbaşa bırakmalı.Komşu illeri kıskanmayın artık,herkes bizim dükkana gelsin;gelmek zorunda mantığını terk etmelisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgh ~ 7 yıl önce
Tgs alim yapacak mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000