18 Eylül 2017, Pazartesi 12:07:02

"Avrupa'nın en güçlü ARFF teşkilatına sahibiz"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, kısa adı ARFF olan Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Hizmetleri hakkında bilgi verdi.
  • ETFAYE YAZAN ARKADAŞ ALLAHTAN DİLEGİM EVİN YANSINDA ANLA NE KADAR ÖNEMLİ OLDUGUNU YOKSA ANLAMANIZ ZOR
  • Yangın araçlarını bile ithal ediyoruz üzülüyorum :(
  • Slm dhmi calisanlari lutfen diger birimler ile ilgili yorumda hakarette bulunmayalim. Etfaiye yazan şahıs lutfen. Dhmi calisanlari verilen gorevi yapmakta mesaisine riayet etmekte mesleğini icra etmektedir. Lutfen Atc arff elktrik elektronik ... Meslek gruplarındaki abiler ablalar kardesler kucumseyici alayci ve kırıcı sozlerden uzak duralim. Kurumun imajına da zarar vermeyelim.Allah hepinizin gonlune gore versin.
  • ARFF camiası en iyisini hak ediyor. Daha güzel günlere inşallah
  • Dünyadaki tüm paraları verseler yine gözünüz doymayacak. Funda Hanım'da sizin şu yazdıklarınızı okuyor ve yine de sessiz kalıyorsa yazık gerçekten de. Verin şunları belediyelere herkes rahat etsin, nedir bu ya !
  • Sayın Genel müdürümüze ve airport habere teşekkür ediyorum. Bizler Arff camiası olarak Vatanımız, milletimiz ve kurumumuz için hayat kurtarmaya ve can vermeye hazırız. insana insan gibi bakan sen şusun busun demeyen tüm dostlara saygılar selamlar
  • Bunları birde kış şartlarında görebilsek keske yazın kolay kışın kar yagdığı zaman ortada yoklar bizler bilet aldığımız uçaklarımızı nezaman kalkacak acaba diye rotarlara mahruz kalırken bunlar piyasada yoklar D.H.M bence hemen simdiden kışa hazırlık yap yolcu olan bizleri magdur etme
  • Birbirinize sallamaktan başka bir şey yaptığınız yok. Ne ATC ne ARFF maaşlarını siz veriyorsunuz, bu maaşların bıçak zoruyla da verilmediğini biliyoruz. Aynı kurumda çalışan çok özel olmazsa olmaz iki meslek grubu birbirini yiyor. Sabah akşam kurumda da aynı muhabbetler dönüyor yeter artık herkes işine baksın. ARFF çalışanı kurumdaşlarımı kutluyor daha iyi başarılara ulaşmalarını temenni ediyorum.
  • Yahu etfaiyeciler bunlar bizim de görmek istediğimiz kareler, keşke hep böyle olsanız. lakin genelde sizin top oynadığınız ya da mangal yaptığınız söyleniyor. Ne o yoksa gerçek fotoğrafları paylaşıp gerçek yüzünüzü göstermekten mi çekiniyorsunuz? Yılda bir sefer yapılan tatbikat fotoğraflarını yayınlatacağınıza geri kalan 364 günki fotoğrafları paylaşsanıza !
  • 1500 personeliyle ve en son donanım ekipmanlarıyla DHMİ'nin yüz akı: ARFF

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, kısa adı ARFF olan Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Havalimanlarının olmazsa olmazlarından olan Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Hizmetleri hakkında bilgi veren Ocak, "DHMİ, son on beş yılda, diğer faaliyet alanlarında olduğu gibi, ARFF hizmetlerinde de küresel ölçekte iddialı bir kuruluş haline geldi. Son yıllarda yaptığımız ciddi yatırımlarla, teknolojinin en son ürünü kurtarma, yangın söndürme araç gerecine sahip bir filo oluşturduk" dedi.

"Yüksek tonajlı, hızlı; su, köpük, kimyevi söndürücüleri birlikte taşıyan 8X8 araçlarla filomuzu takviye etmeyi sürdürüyoruz" diyen Ocak, şu ifadeleri kullandı:

"2002 yılında 280 adet yangınla mücadele aracımız varken, 2017’de bu sayı 447’ye yükseldi, yakında yapılacak alımlarla sayı 526’ya ulaşacak. 2002’de havalimanlarımızda 508 ARFF memuru görev yaparken sayımız 1400’e ulaştı. Artık Avrupa'nın en güçlü, yetenekli teşkilatına sahibiz. Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO)'nın standart ve önerileri doğrultusunda ARFF personelimizi sürekli eğitimden geçiriyoruz. Gerçek koşullara göre eğitim yapılan 'uçak yangın simülatörü' ülkemizde bir ilke imza atılarak 2013 yılında hizmete verildi. ARFF personelimiz bilgisayar tabanlı animasyon ve şematiklerle kendi havalimanlarında sürekli uzaktan eğitim alıyor. Eğitim tesislerinde, akıllı sınıf ve simülatörlerde ekiplerimizle birlikte yurtiçi ve yurtdışından gelen eğitim taleplerini de karşılıyoruz. Sahip olduğumuz ekipmanlar ve profesyonel ekiplerimizle dünyanın çeşitli havalimanlarında uçak kurtarma hizmeti veriyoruz. Havalimanlarının pistlerini kapatarak,15 Temmuz'da milletimizin yazdığı destana katkı sundu ARFF personelimiz, tüm camiamızla birlikte. Tüm birimlerimizle Havayolunun halkın yolu olması için seferber olmuş büyük bir aileyiz. Bizi zirveye taşıyan arkadaşlarıma minnettarım"

15 TEMMUZ'DA DARBECİLERE ENGEL OLMUŞLARDI

Bilindiği gibi ARFF ekipleri, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain kalkışma sırasında bir çok meydanda darbeci pilotların kalkış yapmasına engel olmuştu. 

ARFF ekipleri darbecilere engel olabilmek için savaş uçaklarının kalkış yapacağı pistlere araçlarını çekerek hainleri engellemişti. Araçların kaldırılmasını söyleyen hain darbecilere karşı direnen ARFF ekiplerine silah çekilmiş ancak buna rağmen darbecilere geçit verilmemişti.

©AirportHaber.com

















"Avrupa'nın en güçlü ARFF teşkilatına sahibiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

ARFF ~ 7 yıl önce
ETFAYE YAZAN ARKADAŞ ALLAHTAN DİLEGİM EVİN YANSINDA ANLA NE KADAR ÖNEMLİ OLDUGUNU YOKSA ANLAMANIZ ZOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üretim ~ 7 yıl önce
Yangın araçlarını bile ithal ediyoruz üzülüyorum :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet4921 ~ 7 yıl önce
Slm dhmi calisanlari lutfen diger birimler ile ilgili yorumda hakarette bulunmayalim. Etfaiye yazan şahıs lutfen. Dhmi calisanlari verilen gorevi yapmakta mesaisine riayet etmekte mesleğini icra etmektedir. Lutfen Atc arff elktrik elektronik ... Meslek gruplarındaki abiler ablalar kardesler kucumseyici alayci ve kırıcı sozlerden uzak duralim. Kurumun imajına da zarar vermeyelim.Allah hepinizin gonlune gore versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon ARFF ~ 7 yıl önce
ARFF camiası en iyisini hak ediyor. Daha güzel günlere inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etfaiye ~ 7 yıl önce
Dünyadaki tüm paraları verseler yine gözünüz doymayacak. Funda Hanım'da sizin şu yazdıklarınızı okuyor ve yine de sessiz kalıyorsa yazık gerçekten de. Verin şunları belediyelere herkes rahat etsin, nedir bu ya !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Sayın genel müdürümüz senin de yazdıklarını görüyordur iğrenç hakaretlerini aşağılayıcı sözlerini
Dhmi ~ 7 yıl önce
Dhmi senin babanın çiftliği değil dhmi için hangi birimlerin hayati öneme haiz olduğunu senin kuş beynin anlayamaz
Arff memuru ~ 7 yıl önce
İşi gücü ARFF ile ilgili haberlerde fitne çıkarmak olan bu fasığa hiçkimse cevap vermesin. Böylelerini Kaale almayın. Haber hakkında yorumlarda bulunun sadece
Arff Antalya ~ 7 yıl önce
Aglamaaa! Kiskananlar haklilar :)
Mustafa ~ 7 yıl önce
Etfaiyeci rumuzlu şahıs sen bir provakatörsün. Senin Arff ci Arkadaşlar la ilgili kuyruk acın var .
Etfaiyeci kim ? ~ 7 yıl önce
Etfaiyeci arkadasimm seni yakindan taniyorum Hasanim Elektronik sefisin kendine dikkat et ceki duzen ver .
Gururlu hissediyor..;) ~ 7 yıl önce
Sayın Genel müdürümüze ve airport habere teşekkür ediyorum. Bizler Arff camiası olarak Vatanımız, milletimiz ve kurumumuz için hayat kurtarmaya ve can vermeye hazırız. insana insan gibi bakan sen şusun busun demeyen tüm dostlara saygılar selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Bunları birde kış şartlarında görebilsek keske yazın kolay kışın kar yagdığı zaman ortada yoklar bizler bilet aldığımız uçaklarımızı nezaman kalkacak acaba diye rotarlara mahruz kalırken bunlar piyasada yoklar D.H.M bence hemen simdiden kışa hazırlık yap yolcu olan bizleri magdur etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NewGuy ~ 7 yıl önce
Birbirinize sallamaktan başka bir şey yaptığınız yok. Ne ATC ne ARFF maaşlarını siz veriyorsunuz, bu maaşların bıçak zoruyla da verilmediğini biliyoruz. Aynı kurumda çalışan çok özel olmazsa olmaz iki meslek grubu birbirini yiyor. Sabah akşam kurumda da aynı muhabbetler dönüyor yeter artık herkes işine baksın. ARFF çalışanı kurumdaşlarımı kutluyor daha iyi başarılara ulaşmalarını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar ~ 7 yıl önce
Yahu etfaiyeciler bunlar bizim de görmek istediğimiz kareler, keşke hep böyle olsanız. lakin genelde sizin top oynadığınız ya da mangal yaptığınız söyleniyor. Ne o yoksa gerçek fotoğrafları paylaşıp gerçek yüzünüzü göstermekten mi çekiniyorsunuz? Yılda bir sefer yapılan tatbikat fotoğraflarını yayınlatacağınıza geri kalan 364 günki fotoğrafları paylaşsanıza !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff Erzincan ~ 7 yıl önce
Guzel kardesim Havalimanlarinda Yangin ve Ucak kaza kirimlarinin olmamasi seni uzmuş anlasilan ,oldugundada gerekeni yapacak bilgiye sahibiz :)
Arff Antalya ~ 7 yıl önce
.Kulecilere ve diğer calisan arkadaslara saygimiz sonsuz herkes emeginin karsiligini almali diyorum.Olumsuz yorum yapanlar galiba hortumun ucu dokunmus olucak ki fena aglamislar :)
ARFF ~ 7 yıl önce
1500 personeliyle ve en son donanım ekipmanlarıyla DHMİ'nin yüz akı: ARFF

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000