21 Mayıs 2014, Çarşamba 08:02:36

AVRUPALI KOLLARI SIVADI

İtalya, Almanya ve Fransa’dan üç savunma şirketi, Avrupa yapımı insansız hava aracı (İHA) üretimi için ortak proje geliştirdi
  • anka verelim, ucuza koy hangara kuru gürültü olsun. ucmuyor ama gönüller bir olsun. maksat vatan sevgisi. m.k.ataturk yaz kenarda dursun cilala temizle gurur duy

İtalya, Almanya ve Fransa’dan üç savunma şirketi, Avrupa yapımı insansız hava aracı (İHA) üretimi için ortak proje geliştirdi

MALE2020” adlı projede Alman-Fransız “Airbus Defence and Space”, Fransız “Dassault Aviation” ve İtalyan “Alenia Aermacchi” şirketleri yer alıyor.

Avrupa yapımı insansız hava aracı geliştirme projesi, geçen yıl Paris’te düzenlenen bir havacılık fuarında ortaya çıktı.

Fuarın ardından 11 aydır proje üzerinde çalışan şirketler, “proje tanımlama aşamasını” tamamladıklarını açıkladı.

“MALE2020” projesi İtalya, Fransa ve Almanya savunma bakanlarına sunuldu.

Orta irtifa, yüksek uçuş süresi MALE sınıfındaki hava araçlarının 2020 yılında sertifika almaya hazır olması amaçlanıyor.

Üretici şirketlerin ortak yaptığı açıklamada, "Avrupa, askeri havacılığın stratejik açıdan önem taşıyan bu alanında yabancı şirketlerin ürünlerine bağımlı olmamalıdır. Avrupa endüstrisi uzaktan pilotajla idare edilen bir ileri havacılık sistemi geliştirmeye hazırdır” denildi.

İtalyan Alenia Aermacchi şirketinin CEO’su Giuseppe Giordo da Avrupa ülkelerinin hava kuvvetlerinin “gelecekteki ihtiyaçlara cevap verebilecek otonom bir sisteme sahip olabileceklerini” söyledi.

Giordo, “Avrupa’ya, mevcut teknoloji düzeyini aşarak yeni jenerasyon hava savunma sistemi geliştirme kapasitesi kazandırmanın zamanı geldi” diye konuştu. (BBC)

AVRUPALI KOLLARI SIVADI

Yorumlar

anka ~ 10 yıl önce
anka verelim, ucuza koy hangara kuru gürültü olsun. ucmuyor ama gönüller bir olsun. maksat vatan sevgisi. m.k.ataturk yaz kenarda dursun cilala temizle gurur duy

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000