11 Ocak 2009, Pazar 07:59:28

Avrupalı Airbus ABD'li Boeing'i solladı

Gökyüzünde yaşanan rekabette Avrupa’nın uçak imalatçısı Airbus, ABD’li rakibi Boeing’in önüne geçti. Airbus, geçen yıl sipariş adedinde Boeing’i geride bıraktı ve müşterilerine daha fazla uçak teslim etti.
  • Boeing daha iyi diye birsey yok,iskembeden atmayalim hemen oyle bu biiir ikincisi boeing`in 747-900 diye bir modeli de yok. Her iki firma rakip olmakla beraber kullandiklari teknoloji farkliliklar gosteriyor,boeing`in insansiz hava araci yapmasi daha iyi bir firma olduguna isaret etmiyor illaki.
  • ne kadar satışlar boeing geçse de iarbus'ın boeing yerini tutması imkansız, boeing savunmadan insansız hava aracına he alanda faaliyet gösteren bir şirket, yakında a 380 inde suyu çıkınca satışları azalır airbus, boeing en büyük atılımı 787 ve şu anda tasarım aşamasında olan tam gövde çift katlı 747-900 ile geçer

ABD'li havacılık şirketi Boeing, 2008 yılını 662 adet kesin siparişle tamamladı. Böylece 2007 yılında 1413 sipariş alan Boeing’in siparişlerinde yüzde 53’lük gerileme kaydedildi.

Boeing’in Avrupalı rakibi Airbus’ın kesin siparişleriyse 2008 yılının Kasım ayında 756’ya ulaştı. Airbus böylece 2008 yılında Boeing’i geride bıraktı. Boeing'den yapılan yazılı açıklamada, firmanın ''en çok satılan'' modeli Yeni Nesil 737 serisinin, dünyanın hemen her bölgesindeki hava yolu şirketlerinden 484 sipariş alarak, geçen yıl da bu özelliğini koruduğu belirtildi.

BOEING'İN DREAMLINER'INDA SORUN VAR

Boeing'in yeni modeli 787 Dreamliner'ın da ''başarılı'' satış grafiğini devam ettirip, ağırlıklı olarak Orta Doğu'daki şirketlerden, toplam 93 adet sipariş aldığı bildirildi.

Açıklamada, 2008'de 375 adet uçağı müşterilerine teslim eden Boeing'in, son taleplerle birlikte, halen 3 bin 700'ün üzerinde siparişi bulunduğu kaydedildi.

Uçak sanayi uzmanları, Boeing’in 2008 yılında toplam 520 uçağı teslim etmeyi öngördüğünü, ancak üretimde yaşanan sıkıntıların bu rakamın 375’te kalmasına neden olduğuna dikkat çektiler. Boeing’in uçaklarının teslimatının gecikmesinde Seattle tesislerinde yaşanan iki aylık grev de etkili oldu. Uzmanlar, Boeing yönetiminin 787 Dreamliner'ın imalatında yaşanan pürüzleri de tam anlamıyla gideremediğine işaret ediyor.

TESLİMATLARDA DA AIRBUS ÖNDE

Airbus, teslimatlarda da 2008 yılında Boeing’den daha olumlu bir grafik sergiledi. Airbus, 2008 yılının Kasım ayına kadar müşterilerine toplam 437 uçak teslim etti. Airbus, 2008 yılına ait kesinleşmiş rakamlarını henüz açıklamadı.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Scott Carson, 2008 yılı siparişlerini değerlendirirken, yıl boyunca çeşitli güçlüklerle karşılaşmalarına rağmen, yılın, Boeing Ticari Uçaklar için başarılı olduğunu ifade etti.

Carson, geçen yıl şirket tarihindeki ''en yüksek'' 8'inci sipariş rakamını elde ettiklerini vurgulayarak, dünya geneline dağılmış birçok hava yolu şirketinden ürettikleri her model için yüksek sayıda sipariş aldıklarını ve bunu yerine getirmeye odaklandıklarını bildirdi. Boeing hisseleri yüzde 0,6 oranında değer kaybederek 44,50 Dolar’a düştü.

Avrupalı Airbus ABD'li Boeing'i solladı

Yorumlar

PPL ~ 15 yıl önce
Boeing daha iyi diye birsey yok,iskembeden atmayalim hemen oyle bu biiir ikincisi boeing`in 747-900 diye bir modeli de yok. Her iki firma rakip olmakla beraber kullandiklari teknoloji farkliliklar gosteriyor,boeing`in insansiz hava araci yapmasi daha iyi bir firma olduguna isaret etmiyor illaki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airselvi ~ 15 yıl önce
ne kadar satışlar boeing geçse de iarbus'ın boeing yerini tutması imkansız, boeing savunmadan insansız hava aracına he alanda faaliyet gösteren bir şirket, yakında a 380 inde suyu çıkınca satışları azalır airbus, boeing en büyük atılımı 787 ve şu anda tasarım aşamasında olan tam gövde çift katlı 747-900 ile geçer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000