19 Temmuz 2022, Salı 11:14:36

Avrupa'daki havacılık krizi devam edebilir

Pandeminin en ağır hasara yol açtığı sektörlerin başında gelen havacılıkta, salgının etkilerinin azalması ve uçuşların yeniden normale dönmesiyle birlikte bu kez de insan kaynaklarında çıkan kriz büyüyor.
  • 6 ay?korkutmayalim insanlari bence yorumda tarafsiz gösterip yaaa 6 ay sonra işsiz kalicaksiniz olayina döndürülmüş. Bugün maaş konusunda yer hizmetleri (isci ve yolcu hizmetleri) ile kabin yada bos masa isleriyle ugrasanlarin arasinda 5-6 kat belki daha fazla (bilemiyorum) fark var. Çok maaş alanla problem yok Allah daha cok versin ama vardiyali gunde 6-7 ucakla ugrasan insanlarada hakki verilsin giden olmasin. Gidenide böyle açıklamalar yaparak sogutmayin her gecen gun maaş farki artiyor.
  • Cahiller, 2000 euroyu para sayıyor, ahırdamı yatacak, Birde sendikacıymış, sendikacılık yapıp ortalığı bulandıracağına, marangozda sandık yapmayı öğrende, insan olduğunun değerini anla
  • Başvuru linki filan var mı nerden başvuracak insanlar

Avrupa havalimanlarında personel krizi büyümeye devam ediyor. Hava-Sen Genel Başkanı Seçim Seçkin Koçak, Almanya’nın bur krize çözüm için Türkiye’den personel talep etmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa ve Amerika’daki havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor. Avrupa'da havalimanlarının uçuş kapasitesini azaltmasının ardından birçok hava yolu şirketi uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı. Almanya ise çözümü Türk personel aramakla buldu. Konuyla ilgili Dünya Gazetesinden Özge Yavuz’a değerlendirmede bulunan Hava-Sen Genel Başkanı Seçim Seçkin Koçak, Türkiye’nin havacılık sektöründe oldukça tecrübeli olduğunu, dolayısıyla Almanların ilk etapta Türkiye’den çalışan transfer etmek istediğini belirtti.

“İhtiyacın hemen biteceğini düşünmüyorum”

Almanya tarafında kararın henüz netlik kazanmadığını, kendilerinin de durumu takip ettiklerini açıklayan Koçak, “Geçen ay bu iş ilk başladığında, ‘Hemen bu ay işe alacağız, Kasım ayına kadar sürecek çalışma dönemi’ demişlerdi. Ama ben kasımın daha da uzayacağını düşünüyorum. Avrupa’daki eleman ihtiyacının hemen biteceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla çalışma süresini uzatabilirler. Türkiye’den özellikle genç çalışanlardan giden olabilir. Çünkü maaşın 2 bin euro civarında olacağı konuşuluyor. ‘6 ayda Türkiye’deki 2 yıllık kazancımı elde ederim’ düşüncesi ağır basabilir” açıklamasında bulundu.

“Bir havalimanının işleyişi her yerde aynıdır”

Türkiye’de biletlemeyi yapanın kullandığı sistemle Almanya’dakinin aynı olduğunu belirten Koçak, “Hemen hemen herkes aynı veya benzer yazılımları kullanıyor. Bir havalimanının işleyişi her yerde aynıdır. Valizi verdiğiniz zaman onun gittiği bir yol var, onu karşılayan birisi var, bir x-ray hattı var. Dolayısıyla Almanlar da yetişmiş insan kaynağı olarak Türkiye’ye yönelmiş durumda. Kendimizi birçok konuda eleştiriyoruz ama Türkiye yetişmiş insan kaynağı olan bir ülke. Batıya giden personelimiz sıkıntı çekmiyor” şeklinde konuştu.

“Almanya’da çalışma süresi 6 aydan uzun sürebilir”

Alman basınını takip ettiğini ve Türk çalışan alımı için Almanya’da parlamento kararının beklendiğini belirten Koçak, “Alman siyasetçilerin açıklamalarını okudum, Alman İçişleri Bakanlığının bir an önce karar vermesini istiyorlar. Ama şu anda net bir kararın çıkmadığını biliyoruz. İstanbul’daki yeni havalimanı kurulduktan sonra lisansları ve eğitimleri olmasına rağmen iş değiştirenler oldu. Pandemiyle birlikte çalışmayan ekipler de var şu anda. Almanlar Türkiye’de bu kişilerden talep alabilirler. Bu işin sıkıntısı 6 aylık olması. Gerçi ben sürenin uzayacağını düşünüyorum. Çünkü Avrupa’da yeni işe alacakları kişilere eğitim vermeleri gerekiyor, lisans süreleri var. Dolayısıyla Almanlar için şu anda yetişmiş eleman transferi daha mantıklı” ifadelerini kullandı

Almanya’ya gitmek isten çalışanların sendikayı aradığını söyleyen Koçak sendika olarak böyle bir görevleri olmadığını bu nedenle yönlendirme yapmalarının doğru olmadığını belirtti.

 

Avrupa'daki havacılık krizi devam edebilir

Yorumlar

6 ay ? ~ 2 yıl önce
6 ay?korkutmayalim insanlari bence yorumda tarafsiz gösterip yaaa 6 ay sonra işsiz kalicaksiniz olayina döndürülmüş. Bugün maaş konusunda yer hizmetleri (isci ve yolcu hizmetleri) ile kabin yada bos masa isleriyle ugrasanlarin arasinda 5-6 kat belki daha fazla (bilemiyorum) fark var. Çok maaş alanla problem yok Allah daha cok versin ama vardiyali gunde 6-7 ucakla ugrasan insanlarada hakki verilsin giden olmasin. Gidenide böyle açıklamalar yaparak sogutmayin her gecen gun maaş farki artiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmed ~ 2 yıl önce
Cahiller, 2000 euroyu para sayıyor, ahırdamı yatacak, Birde sendikacıymış, sendikacılık yapıp ortalığı bulandıracağına, marangozda sandık yapmayı öğrende, insan olduğunun değerini anla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başvuru ~ 2 yıl önce
Başvuru linki filan var mı nerden başvuracak insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 2 yıl önce
İlçe teşkilatlarından;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000