26 Ekim 2015, Pazartesi 08:18:18

Avrupa'da uçuş güvenliğine yeni kurallar geliyor

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA), güvenli uçuş rotaları konusunda daha katı kurallar getirmeye hazırlanıyor.
  • Beter olsun Avrupalılar. Beş para etmez karktersizler topluluğu Ab çatısı altında toplanmış işte. Cuvaldiz kendilerine batınca ciyaklamaya başladılar gene.
  • 195 Dutch ölünce kural kaide değiştirenler, Suriyede milyonlarca insanın katliamı yaşanırken seyirci kalıyorlar ya, ondan nefret ediyorum şu Avrupalı barbarlardan. Bunların Ana Ağası da buraya kadar gelip bize mülteci göndermeyin diye bunların işbirlikçileri ile pazarlık ediyor iyi mi?
  • Herşey Para, Uçuş Güvenliği PALAVRA.....
  • Sanki ise yaricak. yeterince kati. Hollandanin basbakani Mark rutte tehlikeli oldugunu biliyordu buna ragmen ucus yasagi vermedi.
  • Siz önce uçucu ekiplerin çalışma şartlarını ve saatlerini inceleyin. Savaş olan ülkeden uçak geçirip sonra önlem almak neymiş??uçuş güvenliğinden çok şirketlerin karlılığını düşündüğünüz sürece herşey hava civa.

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA), güvenli uçuş rotaları konusunda daha katı kurallar getirmeye hazırlanıyor.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Hollanda'nın girişimiyle hazırlanan ve bağlayıcılığı bulunan yeni kurallar 2016 Mart ayından itibaren hayata geçirilecek.

Geçen yıl Temmuz ayında Ukrayna'nın doğusunda Malezya Hava Yolları'na ait MH17 uçağı, Rus yapımı BUG füzesi ile vurularak düşürülmüştü. 195'i Hollanda vatandaşı 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Hollandalı yetkililere göre savaş bölgelerinde hala yeni havacılık felaketlerinin meydan gelme olasılığı çok yüksek.

Bu nedenle Hollanda'nın gitişimi üzerine Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı, bir dizi yeni kuralı hayatı geçirmeye hazırlanıyor.

Mart 2016'da uygulanmaya başlayacak yeni kurallar kapsamında, sorunlu bölgeler üzerindeki uçuşlar için bilgilendirme yapılacak.

Bu bilgiler, Avrupa dışındaki ülkelerle de paylaşılacak. Ülkeler arasında iletişim ağı genişletilerek uçuşla ilgili risklerin azaltılması sağlanacak.

'Önlemler inandırıcı değil'

Ocak ayında AB dönem başkanlığını devralacak olan Hollanda, konuyu sürekli gündemde tutarak, yeni faciaların önlenmesi için çaba harcayacak.

Telegraaf gazetesine bilgi veren havacılık kaynakları, MH17 felaketi sonrası alınan önlemlerin inandırıcı olmadığını savunuyor.

Kaynaklara göre, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu'nun (ICAO) girişimiyle güvensiz rotalarla ilgili bilgilerin herkese açık internet sitelerinde paylaşılması uygulanabilir bir yöntem değil.

Bu tür önlemlerin çok fazla dikkate alınmayacağını belirten kaynaklar, bağlayıcılığı bulununan yeni kuralların önemine dikkat çekiyor.

Avrupa'da uçuş güvenliğine yeni kurallar geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Beter olsun Avrupalılar. Beş para etmez karktersizler topluluğu Ab çatısı altında toplanmış işte. Cuvaldiz kendilerine batınca ciyaklamaya başladılar gene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriye ~ 8 yıl önce
195 Dutch ölünce kural kaide değiştirenler, Suriyede milyonlarca insanın katliamı yaşanırken seyirci kalıyorlar ya, ondan nefret ediyorum şu Avrupalı barbarlardan. Bunların Ana Ağası da buraya kadar gelip bize mülteci göndermeyin diye bunların işbirlikçileri ile pazarlık ediyor iyi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 8 yıl önce
Herşey Para, Uçuş Güvenliği PALAVRA.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NL. ~ 8 yıl önce
Sanki ise yaricak. yeterince kati. Hollandanin basbakani Mark rutte tehlikeli oldugunu biliyordu buna ragmen ucus yasagi vermedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Siz önce uçucu ekiplerin çalışma şartlarını ve saatlerini inceleyin. Savaş olan ülkeden uçak geçirip sonra önlem almak neymiş??uçuş güvenliğinden çok şirketlerin karlılığını düşündüğünüz sürece herşey hava civa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000