21 Temmuz 2022, Perşembe 18:28:35

'Avgas'a büyük zam... Uçuş okulları fiyat artırabilir!

Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren yüzde 50’yi bulan zam geliyor.
  • Fazlasıyla yığılma vardı mezun pilotlarda belki fiyatların yüksek olması kayıt oranını düşürür iş bulabilir işsizler.SHGM Bakanlık vs hiç kimsenin bu durumu ciddiye aldığı yok...
  • Artırsın,ipini koparan uçuş okullarında zaten
  • Zaten kurdan dolayı eğitim almak hayal ötesi olmaya başlamıştı artık o bile değil... Geçmiş olsun...
  • O zaman beklesinler öğrenci bulurlar.
  • Başta Isparta'daki Uçuş Okulu olmak üzere birçok Okul 3 kuruş öğretmene maaş verirken ve öğrenciler uprt zorlamasıyla Zor durumdayken Bir de yakıtı bahane ederek yine zam yapacaklar. Bu eğitimler bitmez bitse de yurt dışından gelecek yüzlerce pilot yüzünden biz yine iş bulamayız
  • Sanki cok ucuzdu
  • Havaş çalışanlarının ücretlerine %43 zam yapılmış. TGS ile maaş uçurumu açılmaya devam ediyor. Bir defalık banka promosyonu bu seviyede bir şirket için çok komik bir rakam. İkramiye geri gelir beklentisi vardı o da kursakta kaldı. Çalışan kalitesinde düşüş sezonluk istasyonlarda can alıcı durumda. Antalya'da çok sorun yaşamaya başladık. Babadan kalma kiradaki evim benden çok kazanıyor. Kiracı arkadaşlarımın durumu içler acısı. Döviz gelirle para basan firma anca Hissedarlar ve Fransa'yı besliyor. Ayrıca Airport Haber sadece TGS, TK ve PC haberi paylaşmaya başladınız.

Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren  yüzde 50’yi bulan zam geliyor.

Yeni zam sonrası eğitim uçaklarında sübvanse edilen yakıtın litresi 1.5 dolardan 2.25 dolar +KDV’ye, genel havacılıkta ise 3 dolar +KDV’ye çıkacak.

Eğitim uçaklarında kullanılan yakıta zam gelmesi eğitim maliyetlerini de artıracağı için eğitim ücretlerine önümüzdeki günlerde zam gelebilir.

Özellikle Cessna marka yakıt maliyeti yüksek (saatte 27-28 litre) yakıt tüketen uçaklarla uçan okulların yakıt maliyetleri diğerlerine göre daha çok artacak.

Yakıt fiyatlarına gelen zam, uçak kazalarına neden olan kurşunsuz benzin kullanımına yönelimi artırabilir. Bu da yeni kazalara davetiye çıkarabilir.

©AirportHaber.com

'Avgas'a büyük zam... Uçuş okulları fiyat artırabilir!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

... ~ 2 yıl önce
Fazlasıyla yığılma vardı mezun pilotlarda belki fiyatların yüksek olması kayıt oranını düşürür iş bulabilir işsizler.SHGM Bakanlık vs hiç kimsenin bu durumu ciddiye aldığı yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
Artırsın,ipini koparan uçuş okullarında zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ? ~ 2 yıl önce
Sen oldun diye baska kimse pilot olmasin mi?
Dedi; ~ 2 yıl önce
Uçuş okulundan mezun olan şahıs.
Bi bu eksikti... ~ 2 yıl önce
Zaten kurdan dolayı eğitim almak hayal ötesi olmaya başlamıştı artık o bile değil... Geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu ~ 2 yıl önce
O zaman beklesinler öğrenci bulurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulurlar bulurlar ~ 2 yıl önce
Herkes senin gibi aç değil
Torpilli ~ 2 yıl önce
Başta Isparta'daki Uçuş Okulu olmak üzere birçok Okul 3 kuruş öğretmene maaş verirken ve öğrenciler uprt zorlamasıyla Zor durumdayken Bir de yakıtı bahane ederek yine zam yapacaklar. Bu eğitimler bitmez bitse de yurt dışından gelecek yüzlerce pilot yüzünden biz yine iş bulamayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Sanki cok ucuzdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havas zam ~ 2 yıl önce
Havaş çalışanlarının ücretlerine %43 zam yapılmış. TGS ile maaş uçurumu açılmaya devam ediyor. Bir defalık banka promosyonu bu seviyede bir şirket için çok komik bir rakam. İkramiye geri gelir beklentisi vardı o da kursakta kaldı. Çalışan kalitesinde düşüş sezonluk istasyonlarda can alıcı durumda. Antalya'da çok sorun yaşamaya başladık. Babadan kalma kiradaki evim benden çok kazanıyor. Kiracı arkadaşlarımın durumu içler acısı. Döviz gelirle para basan firma anca Hissedarlar ve Fransa'yı besliyor. Ayrıca Airport Haber sadece TGS, TK ve PC haberi paylaşmaya başladınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000