30 Mart 2023, Perşembe 09:18:01

ATOR'dan yurt dışı seyahatleriyle ilgili bilgilendirme

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Interfax’a verdiği demeçte, Rus tur operatörlerinin 7 ülkeye yabancı ödeme sistemlerine bağlı banka kartları vermek için özel turlar sunduğunu söyledi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Interfax’a verdiği demeçte, Rus tur operatörlerinin yedi ülkeye yabancı ödeme sistemlerine bağlı banka kartları vermek için özel turlar sunduğunu söyledi.

Visa ve MasterCard ödeme sistemlerine ait banka kartları çıkarmak için yurt dışına seyahate ilginin zirve yaptığını dile getiren ATOR Başkanı, yurt dışında çalışabilen banka kartlarına sahip olmak isteyenlerin çoktan sahip olduğunu ancak Rusya’da bu tür seyahatlere olan talebin devam ettiğini kaydetti.

Lomidze, Ermenistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ın banka kartı çıkarmada en popüler ülkeler olduğuna dikkat çekerken, “Sırbistan ise en az talep gören ülke. Uçak biletlerindeki yüksek fiyatlar nedeniyle bazı seyahat şirketleri kredi kartı turlarından Sırbistan’ı çıkarmak zorunda kaldı” diye konuştu.

Bir yıl önce Rus turistlerin anahtar teslimi “banka kartı” turları için rezervasyon yaptırdığını vurgularken, şimdi ise giderek daha fazla gezginin bu hizmeti ana tur paketine ek olarak sipariş etmeyi tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'de de banka kartı çıkarabiliyorlar

ATOR’a göre Rus turistlerin en kolay kredi kartı alabileceği ülke Kırgızistan ve Belarus olurken, Kırgızistan’da başvuruların iki veya üç gün sürdüğü, Belarus’taki bazı bankaların Visa ve MasterCard logolu banka kartları için uzaktan başvuruları kabul ettiği açıklandı.

Genel olarak Ermenistan, Özbekistan, Sırbistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’de Rus turistlerin banka kartı çıkarabildiği gözlemlenirken, ATOR verilerine göre Ermenistan’da 9 Mart’tan bu yana banka kartı çıkarma prosedürünün daha karmaşık hale geldiği, başvuru sahibinin artık ya oturma izni ve konut kiralama sözleşmesi ya da iş sözleşmesi sağlaması gerektiği belirtiliyor.

Türkiye’yi ziyaret edecek turistlere Rusya’dan ayrılmadan önce Çin ödeme sistemi UnionPay logolu kredi kartı çıkarması tavsiyesinde bulunan uzmanlar, bu kartların Türkiye’deki ATM’lerde çalıştığını, ancak çoğu zaman mağazalarda ödemenin gerçekleşmediğini aktardı.

UnionPay kartları ile daha çok DenizBank ve Halk Bankası ATM’lerinin kullanılması tavsiye edilirken, Rus bankaları Gazprombank, Rosselkhozbank, Russky Standart ve diğerlerinin Rusya’da UnionPay ile çalıştığı, öte yandan çoğu durumda, Rusya’da bir UnionPay kartı çıkarmak için bankaya başvuru bedeli ödendiği de hatırlatıldı. (Gazetem.ru)

ATOR'dan yurt dışı seyahatleriyle ilgili bilgilendirme

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000