22 Temmuz 2015, Çarşamba 07:50:54

Atlayışları nefes kesti

Kemaliye ilçesinde devam eden doğa spor festivalinde Türk ve yabancı sporcuların 600 metre yükseklikten wingsuit ve base jump” atlayışları nefes kesti.
  • Evet atlayış nefes kesti,çünkü Amerikalı dereye çakıldı nefesi kesildi.
  • basında çıkan haberlerde bir Amerikalının atlayış sırasında ayağına paraşüt ipi dolaşarak öldüğü söyleniyor, bununla ilgili haber yok mu

Kemaliye ilçesinde devam eden doğa spor festivalinde Türk ve yabancı sporcuların 600 metre yükseklikten wingsuit ve base jump” atlayışları nefes kesti.

Cennnete açılan kapı ismi verilen mevkide atlayışlarını gerçekleştiren sporcular yarasa uçuşu olarak da bilinen wingsuit atlayışlarını gerçekleştirdiler.

Kemaliye ilçesinde bu yıl 37’ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali’nin ikinci günü çeşitli etkinliklerle sürüyor. Yerli ve yabancı sporculardan 5’i base jump 4’ü ise wingsuit atlayışı yaptı. Wing suit atlayışı yapan 4 sporcu 600 metre yükseklikten atlayıp 35-40 saniye boyunca bin 400 metre uçup ardından paraşütlerini açarak, nehre iniş yapan sporcular botlara alınarak karaya çıkartıldı.

Nefes kesen maceranın ardından duygularını ifade eden KEMAV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feridun Çelikmen şöyle konuştu: “37.ci Kemaliye Kültür ve Doğa Sporu Şenliği Türkiye’nin en genç katılımlı en genç içerikli kültür ve doğa sporu şenliği başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu seneki etkinliklerimiz arasında Türkiye’de ilk kez wingsuit exit dediğimiz yarasa adamların uçuş yapacakları bin 400 ile bin 500 metre arasında bir platform kurduk. Kemaliyenin eski adı Eğin cennet gibi güzel bahçe demek oraya da cennete açılan kapı ismini verdik. Dünyanın en meşhur, bu konuda ki en yetenekli sporcular ülkelerinden buraya geldiler. Scotty Bob içlerinde şuan bir numara yaklaşık 600 metreye yakın bir atlayış yaptı. Saatte zaman zaman 200 kilometrelik bir uçuş yaptı. Hızlıca yanımızdan geçti. Kameralar ile takip etmek bile güçtü. Bu spor doğa sporlarının en uç noktası.” dedi.

Amerika’dan Türkiye’ye ilk defa gelen dünyaca ünlü base jump sporcusu Scotty Bob ise, “Bu bölgenin tırmanış, su sporları için çok uygun olduğunu belirtip heyecanladığını ifade etti.

Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali 23 Temmuz tarihinde sona erecek.



Atlayışları nefes kesti

Yorumlar

TK ~ 9 yıl önce
Evet atlayış nefes kesti,çünkü Amerikalı dereye çakıldı nefesi kesildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaza ~ 9 yıl önce
basında çıkan haberlerde bir Amerikalının atlayış sırasında ayağına paraşüt ipi dolaşarak öldüğü söyleniyor, bununla ilgili haber yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000