KKTC’ye İstanbul, Adana ve İzmir’den karşılıklı seferler düzenleyen Atlasglobal, tüm uçuşları durdurdu. Atlasglobal’den acentalara gönderilen bilgilendirme mesajında; “25 Nisan 2018'den itibaren Kıbrıs uçuşlarını durdurma kararı alındığı” belirtildi.
Atlasglobal‘in önümüzdeki yaz sezonunda 12 uçaklık filosyla Rusya pazarına ağırlık vereceği belirtiliyor.
KKTC’ye THY, Anadolu Jet ve Pegasus seferler düzenliyor. Atlasglobal’in Ercan’dan çekilme kararını duyurmasından sonra bilet fiyatlarında artışlar olacağı öne sürülüyor.
THY TEKEL KONUMUNA GEÇİYOR!
Atlasglobal'in KKTC uçuşları durma kararı sonrası Atatürk Havalimanı'ndan Ercan'a sefer düzenleyen havayolu şirketi sayısı 2'den 1'e inecek. Böylece Atatürk Havalimanı-Ercan arasında düzenlenen seferlerde Türk Hava Yolları alternatifsiz hale gelecek.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise halihazırda Pegasus Havayolları ile birlikte Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet KKTC'ye tarifeli seferler düzenliyor.
Yaşanan gelişmeler sonrasında Atatürk Havalimanı-Ercan hattında tekel konuma gelecek Türk Hava Yolları'nın yaklaşan yaz sezonu öncesi bilet fiyatlarının ne oranda artacağı ise şimdiden merak konusu oldu.
©AirportHaber.com
Facebook Yorum