23 Ağustos 2019, Cuma 13:36:06

Ateş Kuşları'nın uçuş görüntüleri yayınlandı

THK ve Bakan Pakdemirli gündemdeki yerlerini korurken, CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
  • Mecliste soru önergesi verilsin Araştırma komisyonu kurup müfettişler görevlendirilsin ve milletin parasıyla alınan THK kurumundaki o uçaklar çalışıyorsa o bakan görevden alınsın eğer o uçaklar dediği gibi bozuk ise O bakan Orman yangınlarına yönelik önlemleri yetersiz ise görevden alınsın ..! Sghm bu zamana kadar kamuoyunu aydınlatamayacak kadar dilsiz ise başındaki görevden alınsın..THK kurumunda eğer para yiyen usulsüzlük yapan fiyat yükseltip tekelcilik oynayan yönetim gerçekten varsa görevden istifa etsin. Milleti temsil ettiğini sananlara ve gerçekten milletvekilliği yapanlara vatandaş olarak sesleniyorum haddinizi yerinizi bilin ve Ormanlarımız üzerinden Rant sağlamayı THK uçaklarını rant uğruna hurdaya çevirmeyin egonuz değil vicdanınız çalışsın YAZIK ORMANLARIMIZA, CİĞERİMİZİ YAKTINIZ KOCA HİÇÇÇ UĞRUNA...!!
  • Elle tutulur hiçbir yanımız yok. Atatürk'ün emanetine ihanet edip THK'nın içini boşaltanlar, kendi yandaşları para kazansın diye THK'nın uçaklarını uçurmayanlar, sadece Atatürk kurdu diye THK'ya düşman olanlar, batsın, ortadan kalksın diyenler. Ortak paydamız kalmadı. Bu düzeltilmedikçe sonumuz iyi değil.
  • lisans yenilerken thk uçakları güvenli yangın işi olunca güvensiz
  • Bu ülkede ne yazıkki zihniyet sorunu var ! Ülkenin ormanları yanarken bir testi su getiren kahramandır....vatan sever ‘dir Ancak elindeki imkanı ister bir , ister 5 uçak ne olursa olsun kullanılmalı...! Yetki kullanmıyanlar için sıfatı siz koyun lütfen Yazık oldu milli servetimize. Saygılarımla
  • Kurumlar tepişir, olan ağaçlara olur.
  • Aslında bu mesajı, partiye laf atana yazmıştım ama bakana da yakıştı :)
  • Ne THK nede Orman bakanlığı güven vermiyor kardeşim. Bu kadar mı aciz kaldık ülke olarak?
  • Orman yangını demek aynı zamanda yeni rant alanları demek. Acaba rant sevdalıları bu yüzden söndürme süreci uzasın istiyor olabilir mi? Yoksa faal uçağı kullanmamanın açıklaması olamaz
  • Herşeye maydonoz reisten ses yok henüz.....
  • 19 helikopterin aynı hava sahasında çalıştığı bir yangına o uçak içinde OGM personeli,telsizi ve GPS’si olmadan gönderemezsiniz. Sonucu trajedi olur, koordinasyon yangın şefi tarafında yapılır. Ayrıca 6 ton su inene kadar ölümcül baskı oluşturur, itfaiyecilere geldiğini düşünün?

İzmir'de meydana gelen orman yangınlarına Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçakları ile müdahale edilmemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türk Hava Kurumu uçaklarını "emniyetli bulmuyoruz" diyerek uçabilir durumda yalnızca üç uçak olduğu açıklaması yaptı.

Bakan Pakdemirli, önce, THK uçaklarının yangına neden müdahale etmediği sorusuna "3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor, 3 tanesi de yağ akıtıyor. Çalıştırabilenler varsa, buyursunlar gelsinler, çalıştırsınlar" demiş, sonra da "Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor" diye belirtmişti. Pakdemirli, dün de, "Bu uçaklar belge üzerinde ne olursa olsun, emniyetli olarak addedilmiyor. Hele ki bu saatten sonra devletin bir bakanı 'Biz bu uçakları emniyetli bulmuyoruz' demiş, konu bitmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

"İZAHI YOK"

THK ve Bakan Pakdemirli gündemdeki yerlerini korurken, CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CHP'li Taşcıer, THK’nın yangın söndürme uçaklarından ikisinin videosunu yayımlayarak, Pakdemirli'yi utandıracak görüntüleri paylaştı.

CHP'li Taşcıer paylaşımına, "Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin burun kıvırdığı THK’nın yangın söndürme uçaklarından ikisinin az önceki uçuş ve su boşaltma anları bu. Ormanlar cayır cayır yanarken THK’dan yardım alınmamasının izahı yok!" notunu düştü.

İşte CHP'li vekil Gamze Taşcıer'in paylaştığı o görüntüler:
 

Ateş Kuşları'nın uçuş görüntüleri yayınlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Soru önergesi VE Temizlik ŞART ~ 5 yıl önce
Mecliste soru önergesi verilsin Araştırma komisyonu kurup müfettişler görevlendirilsin ve milletin parasıyla alınan THK kurumundaki o uçaklar çalışıyorsa o bakan görevden alınsın eğer o uçaklar dediği gibi bozuk ise O bakan Orman yangınlarına yönelik önlemleri yetersiz ise görevden alınsın ..! Sghm bu zamana kadar kamuoyunu aydınlatamayacak kadar dilsiz ise başındaki görevden alınsın..THK kurumunda eğer para yiyen usulsüzlük yapan fiyat yükseltip tekelcilik oynayan yönetim gerçekten varsa görevden istifa etsin. Milleti temsil ettiğini sananlara ve gerçekten milletvekilliği yapanlara vatandaş olarak sesleniyorum haddinizi yerinizi bilin ve Ormanlarımız üzerinden Rant sağlamayı THK uçaklarını rant uğruna hurdaya çevirmeyin egonuz değil vicdanınız çalışsın YAZIK ORMANLARIMIZA, CİĞERİMİZİ YAKTINIZ KOCA HİÇÇÇ UĞRUNA...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık. ~ 5 yıl önce
Elle tutulur hiçbir yanımız yok. Atatürk'ün emanetine ihanet edip THK'nın içini boşaltanlar, kendi yandaşları para kazansın diye THK'nın uçaklarını uçurmayanlar, sadece Atatürk kurdu diye THK'ya düşman olanlar, batsın, ortadan kalksın diyenler. Ortak paydamız kalmadı. Bu düzeltilmedikçe sonumuz iyi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
radar ~ 5 yıl önce
lisans yenilerken thk uçakları güvenli yangın işi olunca güvensiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 5 yıl önce
Bu ülkede ne yazıkki zihniyet sorunu var ! Ülkenin ormanları yanarken bir testi su getiren kahramandır....vatan sever ‘dir Ancak elindeki imkanı ister bir , ister 5 uçak ne olursa olsun kullanılmalı...! Yetki kullanmıyanlar için sıfatı siz koyun lütfen Yazık oldu milli servetimize. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 5 yıl önce
Kurumlar tepişir, olan ağaçlara olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 5 yıl önce
Aslında bu mesajı, partiye laf atana yazmıştım ama bakana da yakıştı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güven ~ 5 yıl önce
Ne THK nede Orman bakanlığı güven vermiyor kardeşim. Bu kadar mı aciz kaldık ülke olarak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine mi rant ~ 5 yıl önce
Orman yangını demek aynı zamanda yeni rant alanları demek. Acaba rant sevdalıları bu yüzden söndürme süreci uzasın istiyor olabilir mi? Yoksa faal uçağı kullanmamanın açıklaması olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maydonoz nerede ~ 5 yıl önce
Herşeye maydonoz reisten ses yok henüz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madem Çalışıyordu Neden Gitmedi? diyenlere; ~ 5 yıl önce
19 helikopterin aynı hava sahasında çalıştığı bir yangına o uçak içinde OGM personeli,telsizi ve GPS’si olmadan gönderemezsiniz. Sonucu trajedi olur, koordinasyon yangın şefi tarafında yapılır. Ayrıca 6 ton su inene kadar ölümcül baskı oluşturur, itfaiyecilere geldiğini düşünün?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mike charlie ~ 5 yıl önce
19 helikopterin yapacagı işi 3 cl -215yapabilirdi. İkisi de VFR uçabilir.
Göztepe li ~ 5 yıl önce
Anlaşılan sende helikopter den nemalaniyorsun.Merak ediyorum geçen sene uçan bu uçakların ve helikopterlerin koordinasyonu saglaniyordu, bu sene neden saglanamiyacak sence? İzmirin dibinde 3 gün 3 gece süren bu yangın sence helikopterlerin basarisimidir? 3 günlük yangın sonunda firmaya ne kadar ödeme yapıldı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000