14 Mayıs 2017, Pazar 08:39:33

Ateş kuşları göreve hazır

30 yılı aşkın süredir orman yangınlarıyla mücadele eden Türk Hava Kurumu, 2017 yangın sezonu için “Ateş Kuşları” ile göreve hazır.
  • Ateş böceği nedir? Kaç tane var? Üç beş uçakla olacak işler değil bunlar. Thk reklamından ve boş milliyetçi yorumlardan vazgeçin artık. Parayı basıp aldığımız ekipman bunlar. İşletmelerinde acayip yolsuzluklar dönüyor. Askerler hala bu yolsuzluklarda başı çekiyor. Konunun özeti bu.
  • Nerden nereye 1980 li yıllarda bile yanginda 20 uçak uçurabilen kurum 2020 li yıllarda ancak 5 uçak uçurabiliyor!!??ha bu arada seneye o 5 uçakta yok!ne diyelim durmak yok tam gaz yola devam....
  • bakalım ateş böcekleri thk nun içindeki yangını nasıl söndürecekler :)
  • Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Yaptığınız hizmet her türlü takdirin üzerinde. "Ormanlarımdan bir dal kesenin kellesini keserim" diyerek bu konudaki ciddiyetini herkesin anlayabileceği şekilde ifade eden bir padişahtan, yılda "uçakların müdahale olduğu 417 orman yangını" seviyesine geldik. Yangınsız, kazasız, belasız bir sezon diliyorum. Özverinizi takdir ediyoruz.

30 yılı aşkın süredir orman yangınlarıyla mücadele eden Türk Hava Kurumu, 2017 yangın sezonu için “Ateş Kuşları” ile göreve hazır.

Olası yangınlara karşı “Ateş Kuşları”  CL-215 yangın söndürme uçaklarını 15 Mayıs Pazartesi (günü törenle uğurluyor.

Geçtiğimiz yıl, 4 bölgede 1.150 saat uçuş yaparak, 417 yangına müdahale eden “Ateş Kuşları” son 8 yılın en başarılı yangın söndürme sezonunu geçidi.

2017 yangın sezonu için göreve hazır olan “Ateş Kuşları”, olası yangınlara karşı 4 bölgede (Adana, İzmir, Bodrum ve Antalya) 5 uçakla orman yangınlarına karşı mücadele edecek şekilde hazırlıklarını tamamladı.

Uğurlama törenine Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de katılacak.

Ateş kuşları göreve hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Yav hee he ~ 7 yıl önce
Ateş böceği nedir? Kaç tane var? Üç beş uçakla olacak işler değil bunlar. Thk reklamından ve boş milliyetçi yorumlardan vazgeçin artık. Parayı basıp aldığımız ekipman bunlar. İşletmelerinde acayip yolsuzluklar dönüyor. Askerler hala bu yolsuzluklarda başı çekiyor. Konunun özeti bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 uçak traji komik ~ 7 yıl önce
Nerden nereye 1980 li yıllarda bile yanginda 20 uçak uçurabilen kurum 2020 li yıllarda ancak 5 uçak uçurabiliyor!!??ha bu arada seneye o 5 uçakta yok!ne diyelim durmak yok tam gaz yola devam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balik+raki ~ 7 yıl önce
Kurban derilerini bile raki+balik sofrasinda yersen 5 ucagada sukur et :)))))
meto ~ 7 yıl önce
bakalım ateş böcekleri thk nun içindeki yangını nasıl söndürecekler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 7 yıl önce
Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Yaptığınız hizmet her türlü takdirin üzerinde. "Ormanlarımdan bir dal kesenin kellesini keserim" diyerek bu konudaki ciddiyetini herkesin anlayabileceği şekilde ifade eden bir padişahtan, yılda "uçakların müdahale olduğu 417 orman yangını" seviyesine geldik. Yangınsız, kazasız, belasız bir sezon diliyorum. Özverinizi takdir ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Padişah ~ 7 yıl önce
Şimdi de ağaç düşmanları rant uğruna dokunmadık orman bırakmadı. Karadenizimizin güzelim doğası Katarlılara satılıyor. Ege, Akdeniz desen yanıp ertesi yıl otele dönüşüyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000