18 Kasım 2019, Pazartesi 09:47:38

Atatürk Havalimanı'nda yıkım işlemleri başladı

86 yıl boyunca Türk sivil havacılığına ve milyonlarca yolcuya hizmet eden Atatürk Havalimanı kargo bölümünün bir kısmının yıkım işlemleri başladı. Yıkım işlemleri yapılırken havalimanında askeri uçaklar, özel jetler ve kargo uçakları kullanılmaya devam ediliyor.
  • Ismi Ataturk oldugu icin, 8,5 milyar euro, yazik, hesabi sorulmali
  • Okudugunu anlayamaz derece yoksul. Yurtdisina gidebilmek icin baska bir yer var da biz ni gitmedik. Haci Abi elestirilen 20 milyonluk sehri bir havaalanina mahkum etmek. Yeni Havaalani yapilmasin diyen mi var. AHL nin de olacagi 3. bir havaalani ihtiyac var ise neden olmasin. Haydi simdi sonuca bakalim. 25 yillik yolcu garantili milyarlarca Dolar ödeme. Verilen kredilerin ödenememesi. Re Finansman dedikleri yapilandirma ve bu yoksul halkin milyar dolarlari yine birilerinin cebine. Bunu da mi göremeyecek kadar kul`sun.. Toplu tasima ve rayli sistemi olmayan Havaalani ile yillarca tirmalayacaksin. Dünya sehri istanbula turist istiyorsun, sehir merkezinden 3 saatlik yolculuktan sonra ucaga ancak binebiliyorsun. 3 Saat da gelisi.. Hele bir git gör. tavanlara bak akmis. Yer karolarini gör catlamis patlamis. duvarlari iyi incele pislik icinde. Camlar les. Hele bir Havabus rezaleti var ki evlere senlik. Bayrampasa otogarindan beter. Bu da ancak sana yeter.
  • Yeni havalimanı kapancak kışın buraya dönüş olucak diyenler okusun işte bu haberi. Adamlar boşunamı 4-5 pist yapmayı planlıyorlar yaz kış hava durumuna göre o pisti tercıh edıcekler gerı dönme felan yok. Sız o yolu her gun gıdıyonuz ondan dıllendırelımde bırılerı okur belkı gerı dönerız dıyonuz galıba. Azcık destek çıkın 0 ve yeni teknoljiyle donatılmış bir havalimanımız olucak. Eksıklerı var ama 2-3 yıla efsane olucak
  • Tipik siyasal islam saçmalıklarından sadece bir tanesi
  • Arkadaşlar yeni Havaalanının açılışı hiç de iyi olmadı Almanya için bir çok havaalanı kapana bilir Frankfurt havaalanı bakkal dükkanı gibi akşam kapanıyor Düsseldorf bile kapanıyor akşam 23 gibi filan
  • Yeni havalimani iyidir...eski havalimani avm filan olsun..avm,kultür park,hayvanat bahcesi,fuar alani,bir de disneyland tarzi birsey actimi istanbula yeni bir yüz kazandirir..
  • arkadaslar arkadaslar, bu ulkede guzel olan herseyi yikmaya gelmis insanlara buranin ne kadar guzel ve degerli oranin ne kadar kullanissiz ve zarar ettirici oldugunu an la ta maz si niz. cunku onlar bunun zaten farkinda. son adim thy dir bitirip giderler
  • AHL kapanamayacak kadar değerli istanbul havalimanı ise çöp havalimanı bu kadar basit net ve ortada orası türk halkına atılmış bir kazıkdır bekleyin ve zamanla görün türkiyeye thy ve türk halkına 5 müteait tarafından atılmış bir kazıkdır ALLAH onları nasıl biliyorsa öyle yapsın bu yetimin öksüzün ahı onları çarpsın kuru ekmeğe muhtaç etsin
  • Sesten rahatsız oluyorsanız neden havalimanının yanına taşındınız? Sonradan gelen sizsiniz, orası yüz yılı aşkın süredir aynı yerde.
  • Bunun çok büyük vebali var, görecekseniz bir gün vebali bu komediye destek verenlerden, rantçılardan veya onların çocuklarından çıkacak. Büyük İstanbul depreminde en riskli bölgelerden birisi orası ve uçaklarla hava kargo vs. taşımacılık gerektiğinde çok büyük bir nimet orası. Terminalinden, Otoparkına herkesin faydalanabileceği alt yapısı mükemmel bir alan. Umarım hadlerini daha fazla aşmazlar ve bu çalışmalar sadece kargo ile sınırlı kalır. Esenleri kapatıp otobüs terminali yap, tren garı yap, yapılmak istendiği zaman hepimizin yararına yapılabilecek çok şey var da bahçe nedir ya? Bilmem kaç metre kare alan bahçe olsa ne olur? Patates soğan bile dikilmez oraya da rezidansları dikecekler belli ki. ATA Istasyonu komple kapatıldığında kot limiti de kaldırılır, 2023'e kadar ne koparırlarsa artık... Bunlara oy verenlerde hiç mi akıl yok? Uyanın artık yeter. Aklınızı başınıza toplayın bu yapılan hiç akla mantığa sığıyor mu? Neden şehire uzak ve çok pahalı bir havaalanına mahkum ediliyoruz!

86 yıl boyunca Türk sivil havacılığına ve milyonlarca yolcuya hizmet eden Atatürk Havalimanı kargo bölümünün bir kısmının yıkım işlemleri başladı. Yıkım işlemleri yapılırken havalimanında askeri uçaklar, özel jetler ve kargo uçakları kullanılmaya devam ediliyor.

Türkiye'de hava ulaşımının ilk başladığı nokta olan ve milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı kargo bölümün bir kısmı yıkılmaya başlandı. Yeni havalimanına büyük göçün ardından sivil kullanıma kapatılan Atatürk Havalimanı, havadan çekilen görüntülerinde uçakların yanaşmak için yer bulamadığı peronların tamamen boş olduğu görüldü. Havalimanında birkaç kargo uçağının olduğu pistin sonunda doğru olan kısmındaki kargo binasının bir bölümünün yıkılmaya başlandığı görülüyor. Kargo binasının çatısı sökülürken, demir iskeleti ise parçalara ayrılıyor. Yıkım işlemlerinin 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Yıkılan yapıdan elde edilen demir, kablo ve çatı malzemeleri israf edilmeyerek geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Havalimanının ticari uçuşların sona ermesinin ardından havalimanında sadece kargo uçukları, özel jetler ve askeri uçaklar kullanabiliyor. Saniyede 1 uçak iniş kalkışı ile 4 Eylül 2016'da rekor kıran Atatürk Havalimanı'na bugün sadece birkaç kargo uçağı iniyor. Öte yandan yıkım işlemleri, uçakların iniş ve kalkışlarında herhangi bir aksamaya neden olmuyor.

“Hiçbir malzeme israf olmuyor”

SMC Yıkım ve Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, "Atatürk Havalimanı’nın kargo bölümünün bir kısmını yıkımına başladık. 2 ay içerisinde kargo bölümünün belirlenen kısmının yıkımını bitirmeyi hedefliyoruz. 100 kişilik bir ekip ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Buradaki hiçbir malzeme israf olmuyor. Bütün demir, çatı ve diğer malzemeler geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı, burasının tamamı yıkıldığı zaman millet bahçesi yapılacağını biliyoruz. Kısım kısım havalimanı önümüzdeki günlerde de yıkılacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşilköy'de 1933'te İstanbul-Ankara arasında yapılan ilk uçuş ile Türk sivil havacılığının temelleri atıldı. 1985 yılında yapılan değişiklikle yoluna, Atatürk Havalimanı adı altında devam etti. Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve Sefaköy arasında 11 milyon 776 bin 961 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu Atatürk Havalimanı, yıllardır iç hat ve dış hat olmak üzere milyonlarca yolcuya hizmet etti.













Atatürk Havalimanı'nda yıkım işlemleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Sirf ~ 4 yıl önce
Ismi Ataturk oldugu icin, 8,5 milyar euro, yazik, hesabi sorulmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zengin ~ 4 yıl önce
Okudugunu anlayamaz derece yoksul. Yurtdisina gidebilmek icin baska bir yer var da biz ni gitmedik. Haci Abi elestirilen 20 milyonluk sehri bir havaalanina mahkum etmek. Yeni Havaalani yapilmasin diyen mi var. AHL nin de olacagi 3. bir havaalani ihtiyac var ise neden olmasin. Haydi simdi sonuca bakalim. 25 yillik yolcu garantili milyarlarca Dolar ödeme. Verilen kredilerin ödenememesi. Re Finansman dedikleri yapilandirma ve bu yoksul halkin milyar dolarlari yine birilerinin cebine. Bunu da mi göremeyecek kadar kul`sun.. Toplu tasima ve rayli sistemi olmayan Havaalani ile yillarca tirmalayacaksin. Dünya sehri istanbula turist istiyorsun, sehir merkezinden 3 saatlik yolculuktan sonra ucaga ancak binebiliyorsun. 3 Saat da gelisi.. Hele bir git gör. tavanlara bak akmis. Yer karolarini gör catlamis patlamis. duvarlari iyi incele pislik icinde. Camlar les. Hele bir Havabus rezaleti var ki evlere senlik. Bayrampasa otogarindan beter. Bu da ancak sana yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C/S ~ 4 yıl önce
Yeni havalimanı kapancak kışın buraya dönüş olucak diyenler okusun işte bu haberi. Adamlar boşunamı 4-5 pist yapmayı planlıyorlar yaz kış hava durumuna göre o pisti tercıh edıcekler gerı dönme felan yok. Sız o yolu her gun gıdıyonuz ondan dıllendırelımde bırılerı okur belkı gerı dönerız dıyonuz galıba. Azcık destek çıkın 0 ve yeni teknoljiyle donatılmış bir havalimanımız olucak. Eksıklerı var ama 2-3 yıla efsane olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nofacenoname ~ 4 yıl önce
Önce bir Türkçe yazmayı öğrenseniz keşke..
W ~ 4 yıl önce
Tipik siyasal islam saçmalıklarından sadece bir tanesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taxsi ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar yeni Havaalanının açılışı hiç de iyi olmadı Almanya için bir çok havaalanı kapana bilir Frankfurt havaalanı bakkal dükkanı gibi akşam kapanıyor Düsseldorf bile kapanıyor akşam 23 gibi filan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Yeni havalimani iyidir...eski havalimani avm filan olsun..avm,kultür park,hayvanat bahcesi,fuar alani,bir de disneyland tarzi birsey actimi istanbula yeni bir yüz kazandirir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy teknik ~ 4 yıl önce
arkadaslar arkadaslar, bu ulkede guzel olan herseyi yikmaya gelmis insanlara buranin ne kadar guzel ve degerli oranin ne kadar kullanissiz ve zarar ettirici oldugunu an la ta maz si niz. cunku onlar bunun zaten farkinda. son adim thy dir bitirip giderler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL Açılacak istanbul havalimanı kapanacak ~ 4 yıl önce
AHL kapanamayacak kadar değerli istanbul havalimanı ise çöp havalimanı bu kadar basit net ve ortada orası türk halkına atılmış bir kazıkdır bekleyin ve zamanla görün türkiyeye thy ve türk halkına 5 müteait tarafından atılmış bir kazıkdır ALLAH onları nasıl biliyorsa öyle yapsın bu yetimin öksüzün ahı onları çarpsın kuru ekmeğe muhtaç etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal ~ 4 yıl önce
Hiç biri olmayacak sen de orta yerinden çatla her gün :))
hllsprdvm ~ 4 yıl önce
Sesten rahatsız oluyorsanız neden havalimanının yanına taşındınız? Sonradan gelen sizsiniz, orası yüz yılı aşkın süredir aynı yerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA ~ 4 yıl önce
Bunun çok büyük vebali var, görecekseniz bir gün vebali bu komediye destek verenlerden, rantçılardan veya onların çocuklarından çıkacak. Büyük İstanbul depreminde en riskli bölgelerden birisi orası ve uçaklarla hava kargo vs. taşımacılık gerektiğinde çok büyük bir nimet orası. Terminalinden, Otoparkına herkesin faydalanabileceği alt yapısı mükemmel bir alan. Umarım hadlerini daha fazla aşmazlar ve bu çalışmalar sadece kargo ile sınırlı kalır. Esenleri kapatıp otobüs terminali yap, tren garı yap, yapılmak istendiği zaman hepimizin yararına yapılabilecek çok şey var da bahçe nedir ya? Bilmem kaç metre kare alan bahçe olsa ne olur? Patates soğan bile dikilmez oraya da rezidansları dikecekler belli ki. ATA Istasyonu komple kapatıldığında kot limiti de kaldırılır, 2023'e kadar ne koparırlarsa artık... Bunlara oy verenlerde hiç mi akıl yok? Uyanın artık yeter. Aklınızı başınıza toplayın bu yapılan hiç akla mantığa sığıyor mu? Neden şehire uzak ve çok pahalı bir havaalanına mahkum ediliyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000