07 Mart 2018, Çarşamba 19:59:10

Atatürk Havalimanı'nda POLNET arızası

Emniyet Bilgi Sistemi 'POLNET'te Türkiye genelinde meydana gelen arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda pasaport kuyrukları oluştu.
  • Polnet ne kadar siklikla cokuyor bilmiyorum ama dunyanin her yerinde zaman zaman oluyor bu tarz aksakliklar. isteyen girsin aratsin google’da “cbp system long lines” diye abd’de pasaport sistemi cokunce olusan yuzlerce metrelik kuyruklarin fotolarini inceleyin.
  • Gelişmemiş bir ulkeden kareler. Yeni havalimani yapmayla olmuyor. Torpilsiz gerçek yetenekli çalışanları olmadığı sürece havacılık sektoru daha çok tirmalar.
  • Nolmuş?
  • Nasıl 2 saat neredeyse gün boyu sistem yoktu,öğleden önce gitti Koskoca devletin bilişim çalışanları bu problemi gün boyu çözemiyorlarsa bıraksınlar bu işi ,yapan gelsin
  • Ben bugün Lufthansa ile Toronto dan Ankara’ya geldim , maalesef bizde 40 dakika kadar bekledik ,Polnet arızası çok sık yaşanıyor, özellikle Esenboğa da pasaport polisleri insanları gerdi
  • Bu ilk değil, anlaşılan son da olmayacak. Bunun yedeği, alternatifi, back-up'ı veya bu durumda manuel giriş kapasitesini artıracak ilave banko/polis gibi bir çözümler manzumesi olmalı. Ayıp olmuş, transfer yolcular uçaklarını kaçırmıştır, işine, eşine ulaşacaklar insanlar gecikmiştir. Bir daha olmaması için tedbir alınmalı.
  • Yedek sistem yok muymuş
  • Güzelmiş

Emniyet Genel Müdürlüğünün POLNET Bilgi Sistemi’nde yaşanan arıza nedeniyle sınır kapılarında gecikmeler meydana geldi, pasaport kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluştu.

POLNET Bilgi Sistemi’nde saat 16.00 sıralarında Türkiye genelinde meydana gelen arıza, sınır kapılarında pasaport kontrol noktalarında gecikmelere neden oldu. Arıza nedeniyle işlemler manuel olarak gerçekleştirildi. Türkiye’nin en yoğun sınır kapısı özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı’nda yolcu giriş ve çıkışlarında gecikmeler yaşandı. Bu nedenle pasaport kontrol noktalarında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Yüzlerce metrelik pasaport kuyruğu
Yaşanan arıza nedeniyle havalimanında yolcuların giriş ve çıkış işlemleri manuel olarak gerçekleştirildi. Pasaport kontrol noktasında bulunan polisler ise bütün pasaport bankolarını açarak yaşanan yoğunluğu azaltmaya çalıştı. Özellikle uçakların yoğun olarak indiği saatlere denk gelen arıza nedeniyle Dış Hatlar Geliş Katı Pasaport Kontrol noktalarında yaklaşık 200 metrelik kuyruk oluştu.

Sistem arızası nedeniyle bir süre pasaport kontrol noktasında bekleyen yolculardan Erdoğan Korkmaz, “Ben Danimarka’dan geldim ve 30 ila 45 dakika arasında bekledim. Bize sistemin çöktüğünü söylediler, o yüzden bu kadar bekledik. Bazen olur böyle şeyler sorun değil” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren arıza saat 18.00 sıralarında giderildi. Sistemin normale dönmesiyle birlikte oluşan yoğunluk hızla azaldı. 











Atatürk Havalimanı'nda POLNET arızası

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Partizan ~ 6 yıl önce
Polnet ne kadar siklikla cokuyor bilmiyorum ama dunyanin her yerinde zaman zaman oluyor bu tarz aksakliklar. isteyen girsin aratsin google’da “cbp system long lines” diye abd’de pasaport sistemi cokunce olusan yuzlerce metrelik kuyruklarin fotolarini inceleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huysuz ~ 6 yıl önce
Gelişmemiş bir ulkeden kareler. Yeni havalimani yapmayla olmuyor. Torpilsiz gerçek yetenekli çalışanları olmadığı sürece havacılık sektoru daha çok tirmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kadar olmaz ya ~ 6 yıl önce
Tutmayin küçük enişteyi o biliyor arızanın sebebini.. gelişmiş ülkelere hevesin varsa kanada kapıda göçmenlik başvurusu alıyor...
Huysuz ~ 6 yıl önce
Gelişmemiş değil 3. dünya ülkelerinde bile böyle şeyler olmuyor. Halimize bir bakın. Türkiye nerelerden nereye geldi. 40 sene geriledik
x ~ 6 yıl önce
terk et gule gule
Sigorta mı atmış? ~ 6 yıl önce
Nolmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 6 yıl önce
Nasıl 2 saat neredeyse gün boyu sistem yoktu,öğleden önce gitti Koskoca devletin bilişim çalışanları bu problemi gün boyu çözemiyorlarsa bıraksınlar bu işi ,yapan gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eran ~ 6 yıl önce
Ben bugün Lufthansa ile Toronto dan Ankara’ya geldim , maalesef bizde 40 dakika kadar bekledik ,Polnet arızası çok sık yaşanıyor, özellikle Esenboğa da pasaport polisleri insanları gerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden Lufthansa ~ 6 yıl önce
Neyin reklamı? :)
Toronto.. ~ 6 yıl önce
geldigi yeri de yazmasa anlamayacagiz YURT DISINDAN geldiğini.. ama illa toronto :) orası kanada'ydi degil mi :))))
Torontolu ~ 6 yıl önce
Memleket Toronto mu hemşehrim. Neresindensin ?
Kpt ~ 6 yıl önce
Bu ilk değil, anlaşılan son da olmayacak. Bunun yedeği, alternatifi, back-up'ı veya bu durumda manuel giriş kapasitesini artıracak ilave banko/polis gibi bir çözümler manzumesi olmalı. Ayıp olmuş, transfer yolcular uçaklarını kaçırmıştır, işine, eşine ulaşacaklar insanlar gecikmiştir. Bir daha olmaması için tedbir alınmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Back up ~ 6 yıl önce
Yedek sistem yok muymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarışın ~ 6 yıl önce
Güzelmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mide var mı mide ~ 6 yıl önce
onun iki önündeki çakma kluivert ondan daha güzel

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000