30 Haziran 2017, Cuma 11:30:16

Atatürk Havalimanı'nda ördek uyarısı

Atatürk Havalimanı'nda leylek ve martılardan sonra şimdi de ördek hareketliliği yaşandı.
  • Let me guess, this was all communicated in English.....
  • Ördek kol lideri 1500 feet altı katediş almış kuleden sorun yok...
  • Ördeği gören arkadaşımız sivil kökenli mi asker kökenli mi :))) Yoksa Güzel ülkemize yıllarca hainlik yapan ve hala yapmakta olan Yunanlılar mi

Atatürk Havalimanı'nda leylek ve martılardan sonra şimdi de ördek hareketliliği yaşandı. Atatürk Havalimanı'nda önünden ördek geçen bir pilot, kuleye, "100 feet (30 metre) civarında 5 tane ördek geçti önümüzden, yaşıyorlar hala ama" anonsu yaptı.

Atatürk Havalimanı'nda ördekler uçakların yakınından geçince pilotlar Atatürk Havalimanı kontrol kulesine bilgi verdi. İnişte bir anda önlerinde beliren ördeklerle karşılaşmanın şaşkınlığını yaşayan pilotlar hemen Atatürk Havalimanı kontrol kulesine bilgi verdi.
Piste teker koymak üzere olan bir pilot 30 metre yükseklikte bir anda önüne çıkan ördekleri gördü. Ördeklere çarpmayan pilot uçuş emniyetini ördeklerin tehlikeye düşürmemesi için hemen Atatürk Havalimanı Kule’ye bilgi verdi.

Pilot, kontrolöre, "Son yaklaşmada çok kuş var bilgi verirseniz gelen trafiklere. 100 feet (30 metre) civarında 5 tane ördek geçti önümüzden yaşıyorlar hala ama" anonsunda bulundu. Ekipler uçuş emniyetini ördek sürülerinin tehlikeye düşürmemesi için bilgilendirme üzerine hemen harekete geçti. Ördek sürülerinin görüldüğü yere kuşlarla mücadele araçları gönderilirken inişteki diğer uçakların pilotlarına da ördeklerin tehlike oluşturmaması için hemen bilgi verildi. Uçuş trafiğinde her hangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

Atatürk Havalimanı'nda ördek uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

C172 ~ 7 yıl önce
Let me guess, this was all communicated in English.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Says The Yabanci ~ 7 yıl önce
Says the "Yabanci Captain" from France or Italy or Greece or Spain ? like they always communicate in English. 15 years I have been flying to these European countries, their excellence in aviation english is second to none. Half of the time I have been hearing some gibberish in local language but that must have been local radio channels interferring with the frequency.
Katediş istemiş ~ 7 yıl önce
Ördek kol lideri 1500 feet altı katediş almış kuleden sorun yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 7 yıl önce
Ördeği gören arkadaşımız sivil kökenli mi asker kökenli mi :))) Yoksa Güzel ülkemize yıllarca hainlik yapan ve hala yapmakta olan Yunanlılar mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
sivil kökenliymiş
Fetöcüymüş ~ 7 yıl önce
Yahu şu tk da karga var diyen afam bile çıktı. Emin ol o karga bile bunu deyen adamdam daha fazla uçuş saatine sahiptir.
Asker kokenli ~ 7 yıl önce
Ordek asker kokenliymis

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000