25 Nisan 2019, Perşembe 14:01:53

Atatürk Havalimanı'nda ikinci taşınma telaşı

Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirilen ve "Büyük Göç" adı verilen taşınmadan sonra yeni bir taşınma telaşına sahne olacak.
  • Daha 2-3 yıl taşınma olmaz diyenler şimdide kaynak israfı falan filan diye ağlamaya başlamışlar. Size soracaklar?
  • DHMI karşıladıktan sonra sorun yok. Mesele AHL nin ömrü ne olacak.
  • olsun ülkenin kaynaklarını kendilerinin ve yandaşlarının çıkarları için çarçur edenlere.
  • Sadece 1 sene önce yapılmış olan MC Havacılık hangarıda yıkılacak öylemi! Heralde bu sektöre girdiğine lanet edenlerin içine bir kişi daha katılacak...
  • Ülkemizin kıt kaynakları nasıl da israf ediliyor. Konu havalimanından çok daha derin. bu yüzden batıyor ekonomimiz. akıl tutulması var.
  • Madem biyle bir tasinma olacakti da son yil icinde yapilan bircok hangara niye izin verildi, hic hangar tasinir mi? Ziyan olacak birsuru piril piril hangara. Plansizligin bu kadari.
  • Kisi gecirelim once durun bi belki lazim olacak
  • Arkadaslar Atatürk havalimanı bitti bunu kabullenin artık görüyorsunuz içerleri her yer virane evet çok seviyor olabilirsiniz yıllarınız burda geçmiş olabilir ama burası ömrünü doldurdu
  • yuh
  • Genel Havacılık Terminalinde olan o kadar hangara yazık değil mi? Dünyanın tüm büyük şehirlerde en az 1 adet Genel Havacılık Terminali bulunur. İstanbul gibi kocaman bir şehirde, o kadar iş hacminin döndüğü bir şehirde bu meydanın açık kalması zaten en doğru adımdı. Bu doğru adımı, yanlışa çevirmeye gerek yok. Hazırda olan yerler heba olacak (sonrasına yıkılacak ve orada rezidans/AVM felan yapacaklara peşkeş çekilecek) ve hali hazırda bulunan o kadar hangar birkaç yüz metre öteye yeniden inşa edilecek. Gereksiz yere herkese o kadar para harcatmak milli servet kaybından başka birşey olamaz.

Atatürk Havalimanı'da 6 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen son yolcu uçağı seferinin ardından operasyonlar İstanbul Havalimanı'na kaydırılmıştı. Şimdilerde özel uçaklar ile kargo uçaklarının kullandığı havalimanında yeni bir taşınma telaşı daha yaşanacak. 

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Atatürk Havalimanı'nda E kapısı olarak bilinen bölgede konuşlu olan Genel Havacılık Terminali, 'Askeri Alan'ın olduğu bölgeye nakledilecek. 

Tüm Hangarlar Taşınacak

Genel Havacılık Terminali'nin taşıma süreciyle ilgili bölgede faaliyet gösteren şirketler ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri arasında 29 Nisan 2019'da bir görüşme gerçekleştirileceği öğrenildi, bu görüşmede şirketlerin yeni yerlerinin belirleneceği ifade edildi.

Mevcut hangarların ise sökülerek yeni belirlenecek alanda inşa edileceği ve şirketlerin bu taşınma sonrasında tüm faaliyetlerini o bölgede yürüteceği bilgisine ulaşıldı.

Sadece 05-23 Pisti Kullanılacak

Taşınma sürecinin ardından Atatürk Havalimanı'nda kullanımına devam edilen 05-23 pistinin kullanılacağı diğer pistlerin ise devredışı kalacağı ve iş jetleri haricinde havalimanına gelen uçakların da yalnızca bu pisti kullanacağı belirtildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

Atatürk Havalimanı'nda ikinci taşınma telaşı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Taşınma ~ 5 yıl önce
Daha 2-3 yıl taşınma olmaz diyenler şimdide kaynak israfı falan filan diye ağlamaya başlamışlar. Size soracaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
israf ~ 5 yıl önce
kaynak israfının hası hemde,evet bana soracaklar çünkü yolcu garantileri benim cebimden çıkacak bay çok bilmiş.
Maliyetini ~ 5 yıl önce
DHMI karşıladıktan sonra sorun yok. Mesele AHL nin ömrü ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lanet ~ 5 yıl önce
olsun ülkenin kaynaklarını kendilerinin ve yandaşlarının çıkarları için çarçur edenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomik ~ 5 yıl önce
Sadece 1 sene önce yapılmış olan MC Havacılık hangarıda yıkılacak öylemi! Heralde bu sektöre girdiğine lanet edenlerin içine bir kişi daha katılacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masum ~ 5 yıl önce
Bir iki sene icinde taşınacağını bile bile o yatırımı yapanlar bunu hiç dusunmemistir dimi. Yahu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı ne cok seviyorsunuz.
kaynak israfı ~ 5 yıl önce
Ülkemizin kıt kaynakları nasıl da israf ediliyor. Konu havalimanından çok daha derin. bu yüzden batıyor ekonomimiz. akıl tutulması var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 5 yıl önce
Madem biyle bir tasinma olacakti da son yil icinde yapilan bircok hangara niye izin verildi, hic hangar tasinir mi? Ziyan olacak birsuru piril piril hangara. Plansizligin bu kadari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durun ~ 5 yıl önce
Kisi gecirelim once durun bi belki lazim olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 5 yıl önce
Arkadaslar Atatürk havalimanı bitti bunu kabullenin artık görüyorsunuz içerleri her yer virane evet çok seviyor olabilirsiniz yıllarınız burda geçmiş olabilir ama burası ömrünü doldurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik. ~ 5 yıl önce
Dünyada sadece bakım operasyonu yapılan meydanları görmediğinden böyle konuşuyorsun. Yazık onca teşkilata. Bu ülkeyi zerre düşünmeyenlerin kaynakları nasıl harcadığı ortada.
YOL YABDI ~ 5 yıl önce
Batı bizi kıskanıyor
yuh artık ~ 5 yıl önce
yuh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli Servet Kaybı ~ 5 yıl önce
Genel Havacılık Terminalinde olan o kadar hangara yazık değil mi? Dünyanın tüm büyük şehirlerde en az 1 adet Genel Havacılık Terminali bulunur. İstanbul gibi kocaman bir şehirde, o kadar iş hacminin döndüğü bir şehirde bu meydanın açık kalması zaten en doğru adımdı. Bu doğru adımı, yanlışa çevirmeye gerek yok. Hazırda olan yerler heba olacak (sonrasına yıkılacak ve orada rezidans/AVM felan yapacaklara peşkeş çekilecek) ve hali hazırda bulunan o kadar hangar birkaç yüz metre öteye yeniden inşa edilecek. Gereksiz yere herkese o kadar para harcatmak milli servet kaybından başka birşey olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İleriye bakınız lütfen ~ 5 yıl önce
Adamlar kaç yıl önceden söyledi ve konuşuldu. Peki neden yeni hangar yapıldı ve yatırım yapıldı....? Belki 3 cü havalimanı iptal olacak beklentisi mı vardı ... ??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000