14 Mayıs 2022, Cumartesi 09:45:43

Atatürk Havalimanı'na iş makineleri girdi

Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi Projesi kapsamında iş makineleri girdi.
  • Güzel ve umitvar eden bir yazı
  • 1 sene sonra açılacak diyenler abicim 1 seneye o havalimanın dan eser kalmaz ATATÜRK Havalimanı ne yazık ki tarihe karışıyor yazık.
  • Bırakın yapsınlar. Nedenini açıklayayım. Bu millet bahçesi THY büyük bakım hangarı ile Genel Havacılık tesislerinin arasına yapılıyor bildiğim kadarıyla. 17/35 pistleri zaten pert edilmişti. O hastane bozuntusunu da hiçbir işe yaramasa da orada bırakacaklar; o kadarda "yüzsüz" değiller. Genel Havacılığı da Askeriye'nin oraya taşıyacaklar (el mecbur); yeter ki 06/24 pistine ve bir de THY’nin oradaki büyük MRO hangarına dokunmasınlar. 17/35 pistlerini eski haline getirsen dahi Yeni IST'daki pistlerle hava sahası artık her zaman çakışır, artık o yöndeki pist mundar oldu! Şimdi vakti gelip devran değiştiğinde 17/35 'ler yerine yapılan o Millet Bahçesini yerle bir edersin, oraya yine 3.000-3.500*60 mt'lik pist yaparsın. Yeni IST ile çakışma olasılığı biter; AHL 2 pist ile çok büyük olmayan (yıllık 50-60 milyon'luk) bir trafiğe yine hizmet verebilir. Zaten terminallerin yolcu kapasitesi de aslında o kadar!... Bu trafik de Yeni IST trafiğinden çalacağına göre orası verilmiş yolcu garantisini karşılar ama öyle yıllık 150 milyona falan kolay kolay çıkamaz. Şimdi gelelim işin “sözleşme” tarafına: IGA’yla yapılmış bu Sözleşmeye göre İstanbul Avrupa yakasında tek havalimanı Yeni IST olacak. Güzel, olsun! Sözleşmeler karşılıklı feragatle tadil edilebilir. Ha, bu da mı olmadı; IGA diretti... AHL, Bakırköy İlçesi sınırları içindedir. Burası zaten nüfus olarak yeterince kalabalık bir ilçe... Bakırköy’ü Türkiye’nin 82. ili olarak ilan edersin; olur biter! Biraz adil davranacaksan, THY’na “gel AHL’na AnadoluJet operasyonlarını taşı; Sabiha Gökçen’i de terket: buradan iç + dış hat uçur” dersin, TK bayıla bayıla gelir. Zaten AJet, eli mahkum en kısa gelecekte ayrı, bağımsız bir havayolu olacak... Pegasus da Sabiha Gökçen’de kendi başına gayet mutlu olur! AHL’daki MRO tesisi de AJet için hazır! Bunun dışında LH, QR, EK, AF, BA gibi IST’a günde 2 veya daha çok sefer yapan yabancı havayollarına günde 1 (bir) frekans da izin verirsin (başka gelmek isteyen de varsa, Yeni IST’a da günde en az 1 kez zorunlu uçacak ; onlar da bayıla bayıla gelir. Zaten artık çok eskimiş İç Hatlar Terminalini yıkarsın; Dış Hatlar Terminali de iç + dış hatlar olarak yeniden düzenlenir; çok zor ve maliyetli bir iş değil.
  • Harika oldu! bir pist ve hangarlar kalıyor. Özel jetler ve devletin vip uçakları burdan iniş kalkışına devam edebilecek. Müşteri uçaklarının bakımları burda yapılacak. Kalan kısımda da hastane ve millet bahçesi olacak. Türkiye'nin central parkı olacak. Ama görüyoruz ki geziciler yine piyasada ve dertleri ağaç değilmiş...
  • Katarlılarla Yandaş Müteahhitler ile peşkeş çekildi resmen. Eyy ATAM kalkta gör kimlerin elinde kaldık. Orasını formalite icabı Zillet Bahçesi yapıp, sağına soluna Villalar.Köşkler yapılacak. Deniz Manzaralı. Bakın göreceksiniz. 2023 te hadi bakalım görüşmek üzere. O binalara bizim İş Makinalara girecek ve GELDİKLERİ GİBİ GİDECKELER...
  • Ne acı bir tablo. Ülkemizi bu hale getirenlerde utanma arlanma yok onu çok iyi biliyoruz artık. Gerçekten yazıklar olsun.
  • O güzelim pistleri sökerler sonra otopark için beton dökerler.Nasıl bir şey yapılacak bilen varmı? Yol olarak kullan olurya savaş çıkınca pist yapıverirsin.Savaşta 100 uçağın havada olacak dönüş pistleri vurulunca hepsini bir yerde mi toplayacaksınız?
  • Ya havacılık la ilginiz yok yada havalimanı bilginiz, kardeşim yetmiyordu, yetmiyordu, Tamam gerçekten çok güzel havalimanı ama park pozisyonu yetmiyordu, neden anlamak istemiyorsunuz, geniş gövde uçaklar havada tur atıyordu 1 uçak çıksında diğeri inebilsin diye, Lütfen çıkarın şu at gözlüğünü artok
  • Yanlış yere bakmayın. meydanın içinde değil hedef. Sebebini anlamak için pistin etrafına yapılmış ve yapılacak inşaatları takip edin. her şey çok açık. pistler orada durduğu sürece feriştahı gelse inşaat yapamazdı.
  • hayirli olsun

Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi Projesi kapsamında iş makineleri girdi.

Edinilen bilgiye göre Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesi için start verildi. Bu sabah itibarıyla Atatürk Havalimanı’na iş makinalerinin girdiği görülürken millet bahçesi projesinin de böylelikle başladığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesi için ihale yapıldığı ve ihaleyi 2 milyar 127 milyon 978 bin lira ile Yapı&Yapı şirketinin kazandığı basında yer almıştı.

©AirportHaber





Atatürk Havalimanı'na iş makineleri girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Şemsettin sami ~ 2 yıl önce
Güzel ve umitvar eden bir yazı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 2 yıl önce
1 sene sonra açılacak diyenler abicim 1 seneye o havalimanın dan eser kalmaz ATATÜRK Havalimanı ne yazık ki tarihe karışıyor yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 2 yıl önce
Bırakın yapsınlar. Nedenini açıklayayım. Bu millet bahçesi THY büyük bakım hangarı ile Genel Havacılık tesislerinin arasına yapılıyor bildiğim kadarıyla. 17/35 pistleri zaten pert edilmişti. O hastane bozuntusunu da hiçbir işe yaramasa da orada bırakacaklar; o kadarda "yüzsüz" değiller. Genel Havacılığı da Askeriye'nin oraya taşıyacaklar (el mecbur); yeter ki 06/24 pistine ve bir de THY’nin oradaki büyük MRO hangarına dokunmasınlar. 17/35 pistlerini eski haline getirsen dahi Yeni IST'daki pistlerle hava sahası artık her zaman çakışır, artık o yöndeki pist mundar oldu! Şimdi vakti gelip devran değiştiğinde 17/35 'ler yerine yapılan o Millet Bahçesini yerle bir edersin, oraya yine 3.000-3.500*60 mt'lik pist yaparsın. Yeni IST ile çakışma olasılığı biter; AHL 2 pist ile çok büyük olmayan (yıllık 50-60 milyon'luk) bir trafiğe yine hizmet verebilir. Zaten terminallerin yolcu kapasitesi de aslında o kadar!... Bu trafik de Yeni IST trafiğinden çalacağına göre orası verilmiş yolcu garantisini karşılar ama öyle yıllık 150 milyona falan kolay kolay çıkamaz. Şimdi gelelim işin “sözleşme” tarafına: IGA’yla yapılmış bu Sözleşmeye göre İstanbul Avrupa yakasında tek havalimanı Yeni IST olacak. Güzel, olsun! Sözleşmeler karşılıklı feragatle tadil edilebilir. Ha, bu da mı olmadı; IGA diretti... AHL, Bakırköy İlçesi sınırları içindedir. Burası zaten nüfus olarak yeterince kalabalık bir ilçe... Bakırköy’ü Türkiye’nin 82. ili olarak ilan edersin; olur biter! Biraz adil davranacaksan, THY’na “gel AHL’na AnadoluJet operasyonlarını taşı; Sabiha Gökçen’i de terket: buradan iç + dış hat uçur” dersin, TK bayıla bayıla gelir. Zaten AJet, eli mahkum en kısa gelecekte ayrı, bağımsız bir havayolu olacak... Pegasus da Sabiha Gökçen’de kendi başına gayet mutlu olur! AHL’daki MRO tesisi de AJet için hazır! Bunun dışında LH, QR, EK, AF, BA gibi IST’a günde 2 veya daha çok sefer yapan yabancı havayollarına günde 1 (bir) frekans da izin verirsin (başka gelmek isteyen de varsa, Yeni IST’a da günde en az 1 kez zorunlu uçacak ; onlar da bayıla bayıla gelir. Zaten artık çok eskimiş İç Hatlar Terminalini yıkarsın; Dış Hatlar Terminali de iç + dış hatlar olarak yeniden düzenlenir; çok zor ve maliyetli bir iş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imamoglu ~ 2 yıl önce
Harika oldu! bir pist ve hangarlar kalıyor. Özel jetler ve devletin vip uçakları burdan iniş kalkışına devam edebilecek. Müşteri uçaklarının bakımları burda yapılacak. Kalan kısımda da hastane ve millet bahçesi olacak. Türkiye'nin central parkı olacak. Ama görüyoruz ki geziciler yine piyasada ve dertleri ağaç değilmiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir ~ 2 yıl önce
yürü git tavşan
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Katarlılarla Yandaş Müteahhitler ile peşkeş çekildi resmen. Eyy ATAM kalkta gör kimlerin elinde kaldık. Orasını formalite icabı Zillet Bahçesi yapıp, sağına soluna Villalar.Köşkler yapılacak. Deniz Manzaralı. Bakın göreceksiniz. 2023 te hadi bakalım görüşmek üzere. O binalara bizim İş Makinalara girecek ve GELDİKLERİ GİBİ GİDECKELER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 FO ~ 2 yıl önce
Ne acı bir tablo. Ülkemizi bu hale getirenlerde utanma arlanma yok onu çok iyi biliyoruz artık. Gerçekten yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖRÜŞ ~ 2 yıl önce
O güzelim pistleri sökerler sonra otopark için beton dökerler.Nasıl bir şey yapılacak bilen varmı? Yol olarak kullan olurya savaş çıkınca pist yapıverirsin.Savaşta 100 uçağın havada olacak dönüş pistleri vurulunca hepsini bir yerde mi toplayacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıncı ~ 2 yıl önce
Ya havacılık la ilginiz yok yada havalimanı bilginiz, kardeşim yetmiyordu, yetmiyordu, Tamam gerçekten çok güzel havalimanı ama park pozisyonu yetmiyordu, neden anlamak istemiyorsunuz, geniş gövde uçaklar havada tur atıyordu 1 uçak çıksında diğeri inebilsin diye, Lütfen çıkarın şu at gözlüğünü artok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşaatçılar ~ 2 yıl önce
Yanlış yere bakmayın. meydanın içinde değil hedef. Sebebini anlamak için pistin etrafına yapılmış ve yapılacak inşaatları takip edin. her şey çok açık. pistler orada durduğu sürece feriştahı gelse inşaat yapamazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ttmt ~ 2 yıl önce
hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000