02 Aralık 2018, Pazar 13:37:49

Atatürk Havalimanı'na çeyrek asır sonra veda ediyor

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki ailesinin yanından çeşitli problemler nedeniyle 26 yaşında ayrılarak İstanbul'a gelen Bayram Tepeli, 1991'de bir temizlik firmasında çalışmaya başladı.
  • Bir insan yıllarca havalimanında yaşıyor. Bunu da başarı gibi sunuyorlar. Olay akışında tuhaflık var. Ailesi Bursada bu alıp başını İstanbula geliyor. Hiçbir aile bireyi, arkadası vs. Arayıp sormuyor. Sonra geri gidiyor onlar demiyor mu ya sen nerdesin? Böyle yaşanmaz diye. Ayrıca ameliyat olmaya niye Samsuna gidiyor. İnsan tanımadığı bilmediği bir şehire niye ameliyata gider? Hadi doktor yada hastane tavsiyesi üzerine gitti. Bu tavsiyeyi aldığı insanlar demedi mi? Sen havalimanında daha kötü olursun? Yada bu düzensiz hayat seni hasta etti diye. Ayrıca kişinin psikolojisinin de iyi olmadığını düşünüyorum. Kendi problemlerini çözemeyen yada çözmek için çabalamayan biri gibi. Bu da bilinçle alakalı tabi.Aç ise evsiz ise, yardım isteyeceği bir sürü kurum var. İllaki bir yer sahip çıkardı. Yattığı yeri siliyormuş. Banyoyu nerede yapıyordu? Giysilerini nerde yıkıyordu? En iyi otel bile hiç kimseye evdeki huzuru ve konforu sağlamazken bu adam niye bu kadar kaygısız yaşam sürüyor???
  • 30 SENEMIZI VERDİK HAVALANINA EMEKLI OLDUK TUM EMEKLI ARKADAŞLARDA BIZDEN BOYLE BAHSEDİLMEDDİ ESKİ HAVALANINI EZİYETI BIZ CEKTIK SEFASI SIMDI BU SAHIŞLAR DA CALISMADAN KONUŞABILIYORLAR
  • yahu haberin girisine yazdiginiz seylerin aynini basligada yazmak zorundamisiniz,ne zaman ogrenecen airport bu isleri yavv
  • Sevgili cok bilmis yorum yapan arkadaslarima. Maden cok kazaniyor diyorsunuz yok oyle yapiyor soyle yapiyor bu kadar kazaniyor. Buyrun siz de yapin. Ekmek aslanin agizinda. Severek yapiyor belliki isini. E haliyle bunun karsiliginda da para kazaniyor. Niye İnsanlarin kazandigi paralar sizi rahatsiz ediyor. Yasadisi birsey yapmis olsaydi zaten havalimanindan kovulurdu ya da sikayet eden birileri muhakkak olurdu. Ben sahsen yaptiginiz yorumlara uzuldum. İnsanlari bu kadar kolay karalamayin. Yaptigi isi begenmiyordaniz lutfen para vermeyin. Bir yanlisini goruyorsaniz guzelce ifade edin. Sevgiler.
  • Ailesi de varmış ama hâlâ terminalde kalıyormuş, neden acaba? Meczup falan da değil. Cin gibi. Para kazandığı için duruyor. Diğer yorum yazanlar anlatmış. Şimdi de ailemin yanına giderim demiyor. Bana bi yer bulun diyor. Ne diyim...
  • Vay beleşçi. Başka ülkeye sığınmaya çalışıp alınmayan ve havalimanında yaşayanı anlarım da bu bildiğin kendi ülkesinde çalışmak zor geldiğinden havalimanında beleşçi otlakçi olarak yaşamış. Puuuu sana.
  • AA ‘ysa bir daha düşünün
  • Gördüğümüze inanmayın insanların vicdanlarıyla oynayan havalimanında 10 insandan sadece bir tanesi kapanmadan 'ne koparırsam kar diyor lütfen rica ediyorum..bu kişilere para verip kendinizi enayi yerine koymayın yardım yapacaksanız daru sadakaya yapın darucazadaye gıdın bir yaşlı sevindirik.lutfen lütfen rica ediyorum.
  • On yargılı olmak istemem ALLAH acil şifalar versin. Ben bu adamı sürekli görüyorum kırmızı 2 otopark ödeme noktasın orda sürekli para getiriyor biraz eskimiş parayı veriyor yenisini istiyor. Belki bu adamın günlük kazancı 100 tl den aşağı değil sadece bunlar değil dış hatlarda milletin bavuluna yapışıp bagaj yardımı gibi yapıp kapılarını açıp çorba parası isteyen o kadar asalak varkı.ve bunlar onca polisin önünde oluyor adamlar dış hatlar b çıkış kapısını mesken tutmuşlar geçen birine sordum günlük 'ne kazanıyorsun diy e nana 200 tl koymadan gitmem diyor.ayda 6.000 tl yanlış duymadınız. Tam 4 askeri ücretli çalışan maaşı hep vicdan sömürüsü otoparkın içinde dolaşan porter arabalarını toplayan portör görevlisi dışında en az 5'e yakın asalak varlı onların polisten ve porter gorevlılerındenyedıgı dayakla eşek adam olurdu.ama kolay para kazanmak bunlar ıcın bir yaşam tarzı .
  • Hayat zor, allah yardımcı sı olsun

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki ailesinin yanından çeşitli problemler nedeniyle 26 yaşında ayrılarak İstanbul'a gelen Bayram Tepeli, 1991'de bir temizlik firmasında çalışmaya başladı.

Önceleri Kartal'daki bir otelde kalan Tepeli, patronunun isteğiyle aynı firmanın temizlik işlerini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'na geldiğinde, ömrünün 27 yılını burada geçireceğinden habersizdi.

Burada birçok çalışan ve yolcuyla tanışan Tepeli, işinden ayrılmak zorunda kalmasına rağmen çok sevdiği havalimanı ortamından bir türlü kopamadı.

Havalimanı çalışanları, bazı basın mensupları ve yöneticilerinin maddi ve manevi desteğiyle 27 yıldır terminalde kalarak burayı evi gibi benimseyen Tepeli, sol ayağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle 10 yıldan beri tedavi görüyor.

29 Ekim'de ilk fazı törenle açılan İstanbul Havalimanı'nı sadece televizyondan görmesine rağmen "modern, güvenlikli ve çok büyük" olarak tanımlayan Tepeli, yılbaşı için planlanan taşınmanın ardından havalimanından ayrılacağı için hüzünleniyor.

Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaklaşık 18 yıl yaşadığı için, "Terminal" filmine ilham veren İranlı Mehran Karimi Nasseri'ye benzer bir hikayeye sahip olan Tepeli, Atatürk Havalimanı'ndan sonraki yeni hayatı için yetkililerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

"Hiç aç ve yalnız bırakmadılar"
AA muhabirine açıklama yapan Tepeli, ailevi sebepler nedeniyle 1991'de Bursa'dan İstanbul'a geldiğini, bir süre temizlik firmasında çalıştığını söyledi.

Tepeli, bir sene boyunca Kartal'da bir otelde kaldığını ifade ederek, "Bir gün çalıştığım şirketin patronu, 'Bayram, sana öyle bir iyilik yapacağım ki kalacak yer ve yemek bulma sorunun artık kalmayacak. Bütün ihtiyaçlarını oradan sağlayacaksın.' dedi ama bana nereye gideceğimi söylemedi. Sonra daha önce hiç bilmediğim ve görmediğim Atatürk Havalimanı'na temizlik elemanı olarak geldim. B kapısındaki terminalde çalışıyordum." diye konuştu.

İşten ayrılmak zorunda kaldıktan sonra da havalimanında kalmaya devam ettiğini dile getiren Tepeli, emniyet müdürü, amiri, komiser ve memurların kendisine sürekli yardımcı olduğunu belirtti.

Tepeli, havalimanı çalışanlarıyla unutulmaz anılar yaşadıklarını anlatarak, "Beni yakından tanıyan kişiler, çok yardımcı oldular. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Havalimanında geçirdiği rutin bir günden bahseden Tepeli, ihtiyaçları giderebilmek için sürekli terminalde veya dışarıda dolaştığını, buradaki kişilerin kendisini hiç aç ve yalnız bırakmadığını söyledi.

"Temizlik hassasiyetim var"
Tepeli, terminalde akşam yatmadan önce muhakkak yolcuların kullandıkları lavabolara gittiğini, buradan bolca sabun ve peçete aldığını belirtti.

Bunlarla uyuyacağı yeri titiz bir şekilde sildiğini dile getiren Tepeli, "Terminaldeki koltuklarda kalıyorum. Ancak yatacağım yeri, hijyen için muhakkak silerim. Kıyafetlerimin yerde yatmış gibi kirlenmesini istemem. Temizlik hassasiyetim var." ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nın yıl sonunda tarifeli uçak seferlerine kapanacağının anımsatılması üzerine hüzünlenen Tepeli, şöyle devam etti:

"Atatürk Havalimanı'nın kapanmasına çok üzülüyorum. Demek ki devletimizin havalimanı konusunda bir bildiği var ki öyle yapmışlar. İstanbul Havalimanı'nı da haberlerde gördüm. Yapı olarak son sistem olmuş. Adeta Amerika'daki bir havalimanı gibi olduğunu düşünüyorum. Çok büyük, ABD'deki havalimanlarının aynısı. Konfor ve güvenlik olarak son sistemle yapılmış. Bu nedenle Atatürk Havalimanı'ndan ayrılacağım için hüzünlendiğim gibi yenisi için de mutlu oldum."

"Bundan sonraki hayatımı nasıl devam ettireceğimi bilmiyorum"
Tepeli, Atatürk Havalimanı kapandıktan sonra burada kalmanın mümkün olamayacağını çok iyi bildiğini, bu nedenle başının çaresine bakacağını söyledi.

Bundan sonraki hayatını nasıl devam ettireceğini bilmediğini aktaran Tepeli, "Yaradanımın takdir ettiği olur. Bir şey diyemem. Eğer yetkililerimiz yapabilirse en azından kendime ait bir yer olursa çok iyi olur. Çünkü Atatürk Havalimanı benim evim gibi olmuştu. Burayı çok özleyeceğim. Bursa'daki aileme bu sene bir kere gittim. Geçen sene hariç, hep burada kaldım. Onda da Samsun'daki hastanede sol ayağımı tedavi ettirmek için kaldığım için buraya gelememiştim. Burası benim ailem ve evim gibi oldu. Çünkü, ömrüm boyunca 27 sene ben kendi ailemle kalmamışım. Ailemle en fazla 3-5 ay durmuşumdur." ifadelerini kullandı.

Tepeli, sol ayağında başlayan damar tıkanıklığı nedeniyle yürümekte zorluklar yaşadığını, evinin olmaması nedeniyle genellikle ayakta tedavi gördüğünü ve ameliyat olamadığını anlattı.

Esnafla arası iyi
Uzun yıllardır havalimanında yaşayan Tepeli, buradaki esnaf tarafından da çok iyi tanınıyor.

Dükkan sahipleri ve çalışanlarla arası iyi olan Tepeli, onları her gördüğünde hatırlarını sormayı ihmal etmiyor.

Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde bulunan hediyelik eşya dükkanında çalışan Serdar Demirel, Tepeli'yi 15 senedir tanıdığını ve onunla sürekli karşılaştığını söyledi.

Demirel, Tepeli'nin kahvaltı vakti veya akşamüstü muhakkak dükkana uğradığını dile getirerek, "Bayram Ağabey'in, hiç kimseye bir zararı yok. İnşallah diğer havalimanına da gelir. Orada da hayatını sürdürür." diye konuştu.

Havalimanı kapanacağını için kendilerinin de üzüldüğünü ifade eden Demirel, esnaf, çalışan ve Tepeli gibi müdavimleriyle burada adeta aile gibi olduklarını kaydetti.

Demirel, Tepeli için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Bayram Ağabey'in gençken bir problemi yoktu. Her türlü kendi hayatını sürdürebiliyordu. Şu anda ayağında yarası var. Onunla uğraşıyor. Yetkilerin onunla ilgilenmesini çok isterim." şeklinde konuştu. 

Atatürk Havalimanı'na çeyrek asır sonra veda ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Ne kadar tuhaf ~ 5 yıl önce
Bir insan yıllarca havalimanında yaşıyor. Bunu da başarı gibi sunuyorlar. Olay akışında tuhaflık var. Ailesi Bursada bu alıp başını İstanbula geliyor. Hiçbir aile bireyi, arkadası vs. Arayıp sormuyor. Sonra geri gidiyor onlar demiyor mu ya sen nerdesin? Böyle yaşanmaz diye. Ayrıca ameliyat olmaya niye Samsuna gidiyor. İnsan tanımadığı bilmediği bir şehire niye ameliyata gider? Hadi doktor yada hastane tavsiyesi üzerine gitti. Bu tavsiyeyi aldığı insanlar demedi mi? Sen havalimanında daha kötü olursun? Yada bu düzensiz hayat seni hasta etti diye. Ayrıca kişinin psikolojisinin de iyi olmadığını düşünüyorum. Kendi problemlerini çözemeyen yada çözmek için çabalamayan biri gibi. Bu da bilinçle alakalı tabi.Aç ise evsiz ise, yardım isteyeceği bir sürü kurum var. İllaki bir yer sahip çıkardı. Yattığı yeri siliyormuş. Banyoyu nerede yapıyordu? Giysilerini nerde yıkıyordu? En iyi otel bile hiç kimseye evdeki huzuru ve konforu sağlamazken bu adam niye bu kadar kaygısız yaşam sürüyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haftada iki gün parasıyla hamama gider, annesiyle problem yaşıyor, orada huzursuz oluyor, bir öğün yemek zor veriyorlar. Samsun’a gitme sebebi de ayağındaki problem nedeniyle hastanede yatması lazım. İstanbul’da kapasite YÖK diyerek ayakta tedavi ediyorla ~ 5 yıl önce
Blackmail
EMEKLİ ~ 5 yıl önce
30 SENEMIZI VERDİK HAVALANINA EMEKLI OLDUK TUM EMEKLI ARKADAŞLARDA BIZDEN BOYLE BAHSEDİLMEDDİ ESKİ HAVALANINI EZİYETI BIZ CEKTIK SEFASI SIMDI BU SAHIŞLAR DA CALISMADAN KONUŞABILIYORLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ogrenim artik ~ 5 yıl önce
yahu haberin girisine yazdiginiz seylerin aynini basligada yazmak zorundamisiniz,ne zaman ogrenecen airport bu isleri yavv

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsanlik ölmüs ~ 5 yıl önce
Sevgili cok bilmis yorum yapan arkadaslarima. Maden cok kazaniyor diyorsunuz yok oyle yapiyor soyle yapiyor bu kadar kazaniyor. Buyrun siz de yapin. Ekmek aslanin agizinda. Severek yapiyor belliki isini. E haliyle bunun karsiliginda da para kazaniyor. Niye İnsanlarin kazandigi paralar sizi rahatsiz ediyor. Yasadisi birsey yapmis olsaydi zaten havalimanindan kovulurdu ya da sikayet eden birileri muhakkak olurdu. Ben sahsen yaptiginiz yorumlara uzuldum. İnsanlari bu kadar kolay karalamayin. Yaptigi isi begenmiyordaniz lutfen para vermeyin. Bir yanlisini goruyorsaniz guzelce ifade edin. Sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyiymis ~ 5 yıl önce
Ailesi de varmış ama hâlâ terminalde kalıyormuş, neden acaba? Meczup falan da değil. Cin gibi. Para kazandığı için duruyor. Diğer yorum yazanlar anlatmış. Şimdi de ailemin yanına giderim demiyor. Bana bi yer bulun diyor. Ne diyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sato ~ 5 yıl önce
Vay beleşçi. Başka ülkeye sığınmaya çalışıp alınmayan ve havalimanında yaşayanı anlarım da bu bildiğin kendi ülkesinde çalışmak zor geldiğinden havalimanında beleşçi otlakçi olarak yaşamış. Puuuu sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Herkes kendi rızkını yer. Allah rızıklandıranların en hayırlısıdır. Şayet istemekle arsızlık ettiyse kendinedir velakin vermekle mükellef olan müslüman kardeşlerim doğruyu yapmışlar. Sen bir hayvana baksan da bakmasan da, sen bir insana baksan da bakmasan da Allah senin yerine birinin eliyle ona rızkını verecektir. Sana ihtiyacı yok yani kimsenin.. Allah ver demekle sadece kendisine olan bağlılığını ölçer. Maun suresinden bir ayet yazmak isterim ; Onlar iyiliğe mani olurlar, yetimi ise itip kakarlar... Boşuna yorma o züğürt çeneni.
AA! ~ 5 yıl önce
AA ‘ysa bir daha düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar ~ 5 yıl önce
Gördüğümüze inanmayın insanların vicdanlarıyla oynayan havalimanında 10 insandan sadece bir tanesi kapanmadan 'ne koparırsam kar diyor lütfen rica ediyorum..bu kişilere para verip kendinizi enayi yerine koymayın yardım yapacaksanız daru sadakaya yapın darucazadaye gıdın bir yaşlı sevindirik.lutfen lütfen rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darucazeceeeee ~ 5 yıl önce
Daru sadaka yazıyorum iPhone Darüşşafaka diye düzeltiyor, sonra silip tekrar senin yazdığını yazıyorum. Darucazece yazıyorum Darülaceze diye düzeltiyor. Aç telefonunun şu özelliğini de rezil olma.
yardım yapacam da ~ 5 yıl önce
darucazade'nin adresini verir misin?
Gördüğümüze inanmayın ~ 5 yıl önce
On yargılı olmak istemem ALLAH acil şifalar versin. Ben bu adamı sürekli görüyorum kırmızı 2 otopark ödeme noktasın orda sürekli para getiriyor biraz eskimiş parayı veriyor yenisini istiyor. Belki bu adamın günlük kazancı 100 tl den aşağı değil sadece bunlar değil dış hatlarda milletin bavuluna yapışıp bagaj yardımı gibi yapıp kapılarını açıp çorba parası isteyen o kadar asalak varkı.ve bunlar onca polisin önünde oluyor adamlar dış hatlar b çıkış kapısını mesken tutmuşlar geçen birine sordum günlük 'ne kazanıyorsun diy e nana 200 tl koymadan gitmem diyor.ayda 6.000 tl yanlış duymadınız. Tam 4 askeri ücretli çalışan maaşı hep vicdan sömürüsü otoparkın içinde dolaşan porter arabalarını toplayan portör görevlisi dışında en az 5'e yakın asalak varlı onların polisten ve porter gorevlılerındenyedıgı dayakla eşek adam olurdu.ama kolay para kazanmak bunlar ıcın bir yaşam tarzı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
necmi ~ 5 yıl önce
aynen kardesım anlattıklarına +1 katarım aynısını ben anlatırım bızım mıllet aptal ve saf ne yazık kı bu tıplere karsı.
Kkkk ~ 5 yıl önce
Hayat zor, allah yardımcı sı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000