20 Şubat 2020, Perşembe 08:36:17

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değiştirildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı resmen değiştirildi.
  • Her yerden isimlerini silebilirsiniz. Milli bayramları yasaklayabilirsiniz. Ama bunlar son çırpınışlarınız. Bittiniz, gidiyorsunuz. Devran döndüğü zaman göreceğiz sizleri. Anıtkabir milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilirken ve ATATÜRK'ün devrimleri bu ülkede var oldukça, ki olacaktır; sonsuza kadar milletin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Unutmayın, kaynaklarını yandaşa peşkeş çektiğiniz, insafsızca harcadığınız ve sürdürdüğünüz saltanat ATATÜRK'ün kurduğu T.C. 'ne aittir.
  • İsim değiştirmek nedir yahu! bu Kin ve nefret, birbirine düşman bir toplum üretmeye devam edin bakalım. İsim değişecekse bile bu şekilde olmamalı. Kin ve nefret tüm toplumu felakete götürüyor. Sadece, ismi verilen kişi bir suçlu ise isim değiştirilmeli. Yap yenisini, koy ismini. İsmi silenlerin ismini her yerden silerler haberiniz olsun, kan davası gibi nedir bu ya. Bu ülkenin kaderi sanırım.
  • Türkiye, bir kuzey kore olmadığı için her yere aynı isimin dayatılması saçma ve komik bir durumdu zaten.
  • yazıklar olsun
  • Atam bizim ışığımız, biz Türk gençleri olarak O’nun ışığından,O’nun yolundan, O’nun ilke ve inklaplarından gidiyoruz ! Bu ülke biz gençlere emanet... İsmini silerek, kaldırarak ancak kendi içinizdeki kini ortaya koyuyorsunuz. Zaten Atatürk gibi vizyonunuz olsaydı şuan çook daha ileride olurduk ülke olarak. Daha ingilizceyi bile speaking anlamında konuşabilen , pratikte iletişim kurabilen sayısı çok az. Eğitim sistemi zayıf, insanlar mezun oldukları bölümlerde çalışamıyor, sosyal hayat yok, insanlar zor geçiniyorlar. Sizler istediğinizi yapın, bu ülke herşeyin farkında.
  • Atatürk adının silinmesi: Yakın tarihe bakın kimlerin adı silinmiş, "sonradan". Yakın zamanda Kenan Evren'in ardından yaşanmadı mı? Adını sildikleri büyük adam bu ülkenin kurucusu ve Türkler'in yeniden ayağa kalkmasını sağlayan efsanedir. Falih Rıfki Atay'ın Çankaya kitabından bir özet alıntı: Kurtuluş savaşından önceki ve özellikle İstanbul işgali sırasında büyük insan diye bildiğimiz ne kadar sivil-asker insan varsa o büyük adamın dışında ABD, İngiltere, Fransa gibi devletlerin mandacılığına sığınmak istemişler. Ve yazar şöyle devam ediyor: Elbette ne Sultan Vahüdettin, ne Mareşal Fevzi Çakmak, ne Enver Paşa, İsmet Paşa hiçbiri vatan haini değildi, ancak çözümü elin oğlunun korumacılığında arıyorlardı. Mustafa Kemalin farklılığı ve tek adamlığı bu noktada kendini gösteriyor. Yaşamının aşamaları birer film senaryosu. Halkı dinini iyi bellesin diye Diyaneti kurduruyor. İdam fermanları ile mücadeleye atılıyor. Cephelerde ölüm tehlikesi ile burun buruna. Yazık ders almayı bilmiyoruz.
  • Bu nasıl bir hazımsızlık, nefret, öfke, kıskançlıktır??? Elbet senin sadece adın değil, tarihte yerin kalmayacak.
  • daha evvel Ataturk duşmani dediğim icin hakaretten yargilaniyorum hala ayni fikirdeyim
  • Sebep!...
  • atatürkü silersiniz ama kalbimizden silemezsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Alınan karar sonrasında, 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 180 bin 152 metrekare alana sahip olan İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi bundan böyle İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi olarak anılacak.

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o karar:

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değiştirildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

B-52 ~ 4 yıl önce
Her yerden isimlerini silebilirsiniz. Milli bayramları yasaklayabilirsiniz. Ama bunlar son çırpınışlarınız. Bittiniz, gidiyorsunuz. Devran döndüğü zaman göreceğiz sizleri. Anıtkabir milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilirken ve ATATÜRK'ün devrimleri bu ülkede var oldukça, ki olacaktır; sonsuza kadar milletin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Unutmayın, kaynaklarını yandaşa peşkeş çektiğiniz, insafsızca harcadığınız ve sürdürdüğünüz saltanat ATATÜRK'ün kurduğu T.C. 'ne aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
İsim değiştirmek nedir yahu! bu Kin ve nefret, birbirine düşman bir toplum üretmeye devam edin bakalım. İsim değişecekse bile bu şekilde olmamalı. Kin ve nefret tüm toplumu felakete götürüyor. Sadece, ismi verilen kişi bir suçlu ise isim değiştirilmeli. Yap yenisini, koy ismini. İsmi silenlerin ismini her yerden silerler haberiniz olsun, kan davası gibi nedir bu ya. Bu ülkenin kaderi sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerkesiz durumdu ~ 4 yıl önce
Türkiye, bir kuzey kore olmadığı için her yere aynı isimin dayatılması saçma ve komik bir durumdu zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyinsiz ~ 4 yıl önce
Ne zaman beynini kullanacaksın merak ediyorum tabi o da varsa
—- ~ 4 yıl önce
Dimi farklılık için 15 temmuz millet bahçesi olmalıymış. 15 büyük puntoyla t harfi ...
gereksiz durumdu ~ 4 yıl önce
Beyinsiz yazan arkadaş, ben beynimi kullandığım için bu sonuca ulaştım zaten. Asıl sizin gibiler beynini kullanamadığı farklı düşünce karşısında hemen hakaret edip kolaya kaçıyorsunuz. Her sokağa, mahalleye, köprüye, yola, aynı isimi dayatmanın mantığını bana söyler misin? Kime neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? 2020 yılındayız, bu saçma ve çocuksu hareketlerinizle elin avrupalısına güldürtmeyin bizi. 3. sınıf ülke kategorisine düşürmeyin böyle. Cahilliğin en kötü hali cahilliğinin farkında olmamaktır. Umarım düştüğünüz bu çukurdan kurtulursunuz.
cpt ~ 4 yıl önce
yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atam ~ 4 yıl önce
Atam bizim ışığımız, biz Türk gençleri olarak O’nun ışığından,O’nun yolundan, O’nun ilke ve inklaplarından gidiyoruz ! Bu ülke biz gençlere emanet... İsmini silerek, kaldırarak ancak kendi içinizdeki kini ortaya koyuyorsunuz. Zaten Atatürk gibi vizyonunuz olsaydı şuan çook daha ileride olurduk ülke olarak. Daha ingilizceyi bile speaking anlamında konuşabilen , pratikte iletişim kurabilen sayısı çok az. Eğitim sistemi zayıf, insanlar mezun oldukları bölümlerde çalışamıyor, sosyal hayat yok, insanlar zor geçiniyorlar. Sizler istediğinizi yapın, bu ülke herşeyin farkında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ataya saygı ~ 4 yıl önce
Atatürk adının silinmesi: Yakın tarihe bakın kimlerin adı silinmiş, "sonradan". Yakın zamanda Kenan Evren'in ardından yaşanmadı mı? Adını sildikleri büyük adam bu ülkenin kurucusu ve Türkler'in yeniden ayağa kalkmasını sağlayan efsanedir. Falih Rıfki Atay'ın Çankaya kitabından bir özet alıntı: Kurtuluş savaşından önceki ve özellikle İstanbul işgali sırasında büyük insan diye bildiğimiz ne kadar sivil-asker insan varsa o büyük adamın dışında ABD, İngiltere, Fransa gibi devletlerin mandacılığına sığınmak istemişler. Ve yazar şöyle devam ediyor: Elbette ne Sultan Vahüdettin, ne Mareşal Fevzi Çakmak, ne Enver Paşa, İsmet Paşa hiçbiri vatan haini değildi, ancak çözümü elin oğlunun korumacılığında arıyorlardı. Mustafa Kemalin farklılığı ve tek adamlığı bu noktada kendini gösteriyor. Yaşamının aşamaları birer film senaryosu. Halkı dinini iyi bellesin diye Diyaneti kurduruyor. İdam fermanları ile mücadeleye atılıyor. Cephelerde ölüm tehlikesi ile burun buruna. Yazık ders almayı bilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 4 yıl önce
Bu nasıl bir hazımsızlık, nefret, öfke, kıskançlıktır??? Elbet senin sadece adın değil, tarihte yerin kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pursuit ~ 4 yıl önce
daha evvel Ataturk duşmani dediğim icin hakaretten yargilaniyorum hala ayni fikirdeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEBEP ~ 4 yıl önce
Sebep!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elif ~ 4 yıl önce
atatürkü silersiniz ama kalbimizden silemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Aynen öyle

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000