15 Nisan 2020, Çarşamba 10:17:55

"Atatürk Havalimanı pistleri kullanılamaz hale getirildi!"

Atatürk Havalimanı’ndaki hastane inşaatında çok sayıda iş makinesi, hafriyat kamyonu ve işçiyle çalışmalar sürüyor. İnşaatta zemine beton dökülmesine başlanırken, CHP'li milletvekilleri Atatürk Havalimanı'nı pistlerinin kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.
  • Derdiniz Tapınakçılıkmış, anlaşıldı. Git heykelin birinin al-tında tapın, tepin, bu koca alan o iş için uygun değil. Şöyle ufaktan ufaktan toz ol bakalım. Seni gidi sümsük...
  • Sanki bu çektiğiniz acı, 1950 öncesi ve kısmende 50 sonrası darbelerle bu millete yaşatılan acı ve intikamın başka bir versiyonu. Bu milletin başına ne geldiyse Osmanlıyı haince, zalimce, gafletle yıktıktan sonra geldi. Ben bir ah var diyorum bu milletin kaderinde. Her gelen intikam almak zorunda mı? Artık taşlar dökülsün, yakın tarihin gizli kalmış, karanlık sayfaları açılsın, yasaklar kalksın, millet bi yüzleşsin, önümüz daha berrak ve aydınlık olsun. Gelecek nesillerde bu pisliklerle boğuşmasın. Dünyada kaç millette var böyle bir uğursuzluk. Sen ne hakla milletin diniyle, peygamberiyle, inancıyla, tarihiyle, geçmişiyle savaşırsın, bu kan davasına bir son vermek zorundayız. Kimse takiyye yapmasın, kendisini gizlemesin, neysen osun, hem müslümanım de, hem İslamla savaş, hem Türküm de, hem Türklükle savaş. Nedir bu yahu? İslamla savaşanlar kendi dinlerini ortaya koyarlarsa zaten kendilerini ifade etmiş olurlar, savaşmaya ihtiyaçları kalmaz. Ben yoruldum artık.
  • Ahl yıllardır ilavelerle, kamulaştırmalarla, devretmelerle büyütüldü ve gerçekten tıkandı. Buna itiraz yok herhalde. İga ise zaten olacaktı ama bugün ama 10 sene sonra mutlaka. İki hava limanının pisti aynı aksta olduğu için aynı anda çalışamayacak durumdalar. Ahl olumsuz şartlarda kullanılabilir diye atıl tutulamayacağına göre efektif hale getirilmeliydi. Tabi ki bu şekil, pistlerin maliyeti çokta hesaplanarak yapılmış bir iş gibi gelmiyor. Bir sürü çıkar hesapları olabilir, ama emin değiliz. Onu bağımsız denetim kuruluşlarına inceletsinler de görelim. Muhalefet biraz daha gayret sarf etmeli, vatandaşına duyurarak, kamuoyu oluşturarak hesapları denetletmeli ki millet de görsün derim.
  • 07-25 ne güne duruyor. Oradan kalkamazlar mı diyorsun?
  • Padişahım bu filler bize yetmez varsa biraz daha alalım. :)
  • Kocaman alanda orayı bulmak :) kör bir atıcın ok atması gibi
  • Fotoğrafta bile tk ya ait birçok uçağın yerde durduğu görünüyor madem pistler kullanılmaz halde iga da tutmak istemediği uçaklar oradaysa bu uçaklar E5 karayolundan mi çekilecek kimi kandırıyorsunuz ancak bu işe girmemiş gözü kapalı kişiler ancak size inanır. Herşeyi gectim reis bey madem çok istiyordunuz iga yi neden uçağınız Atatürk ten hala kalkıyor söyleyin de bizde inanalim
  • bu troller ALGI ve HEYKEL den baska bisey bilmezlermi?insan biraz kelime dagarcigini genisletir,en azindan aldiginiz maasi hakkedin..
  • Ben aklı selim adaleti liyakatı savunan bir müslüman olarak şu olayın samimiyetle yapıldığını zannetmiyorum bu işlerin arkasında mutlaka başka bir iş var ve tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum Allah’a havale ediyorum özellikle malum arkadaşlar partizanlığı bırakın helal yoldan kazanmaya bakın
  • Ne alakası var, ils nerede, sen neredesin?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Atatürk Havalimanı’nda yapımına başlanan pandemi hastanesinin inşaatı sırasında 2 pistin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Bunun maliyeti 2 milyar dolar. Üstelik bölgede hiçbir altyapı da yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de "Atatürk Havalimanı'nı sonsuza dek yok ettiler!" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı’ndaki hastane inşaatında çok sayıda iş makinesi, hafriyat kamyonu ve işçiyle çalışmalar sürüyor. İnşaatta zemine beton dökülmesine  başlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, havalimanında yapımına başlanan pandemi hastanesinin yerinin çok yanlış seçildiğini belirterek, "AHL’de üç pist vardı. İkisi kuzey-güney diye bilinen 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde, uluslararası standartlarda, biri de 2 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pist. 2 uzun pistin de ‘başı kırıldı.’ Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi" dedi.

"STRATEJİK NOKTALARI YOK ETTİLER"

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise şu bilgileri verdi:

Yapılmakta olan hastane Atatürk Havalimanı'nın 2 pistini yok etti. Atatürk Havalimanı'nda terminal binaları, otoparklar, uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı yaklaşık bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı, ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır, hepsini yok ettiler.

'SONSUZA DEK YOK ETTİLER'

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de sosyal medya hesabından pistlerin kırılmasına büyük tepki göstererek, "Atatürk Havalimanı'nı sonsuza dek yok ettiler!" dedi.

Zeybek ayrıca, "Hastaneye dönüştürülmeye uygun, altyapısı hazır terminal binaları, otoparklar,hangarlar ve hatta bir otel hazır dururken; 3 kilometre uzunluğunda, bu Milletin 300 milyon doları ile mal edilmiş 2 stratejik pisti yerle bir ettiler" ifadelerini kullandı.

"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Yıllarca havalimanı işletmeciliğinde üst düzey yetkili olarak çalışan bir yurttaş da “İnşaatın yerini görünce ağzım açıkta kaldı. İçim acıdı. En kötü yeri seçin dense daha kötüsünü seçemezlerdi. Etrafta bir sürü yer varken, CNR alanı varken niye burası anlamak mümkün değil!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan’da, Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanda tek katlı, 1000 odalı iki hastane yapılacağını açıklamıştı. Hastanelerin 45 günde tamamlanacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerin Covid-19 salgını sonrasında da hizmet verecek şekilde tasarlanacağını duyurmuştu. İlk olarak havalimanın karşısındaki bir arazide inşaata başlanmış, ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktadan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içine yapılması kararlaştırılmıştı.

İŞTE HASTANE İNŞAATININ YAPILDIĞI O ALAN:





"Atatürk Havalimanı pistleri kullanılamaz hale getirildi!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (153)

Anlaşıldı ~ 4 yıl önce
Derdiniz Tapınakçılıkmış, anlaşıldı. Git heykelin birinin al-tında tapın, tepin, bu koca alan o iş için uygun değil. Şöyle ufaktan ufaktan toz ol bakalım. Seni gidi sümsük...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne acı ~ 4 yıl önce
Sanki bu çektiğiniz acı, 1950 öncesi ve kısmende 50 sonrası darbelerle bu millete yaşatılan acı ve intikamın başka bir versiyonu. Bu milletin başına ne geldiyse Osmanlıyı haince, zalimce, gafletle yıktıktan sonra geldi. Ben bir ah var diyorum bu milletin kaderinde. Her gelen intikam almak zorunda mı? Artık taşlar dökülsün, yakın tarihin gizli kalmış, karanlık sayfaları açılsın, yasaklar kalksın, millet bi yüzleşsin, önümüz daha berrak ve aydınlık olsun. Gelecek nesillerde bu pisliklerle boğuşmasın. Dünyada kaç millette var böyle bir uğursuzluk. Sen ne hakla milletin diniyle, peygamberiyle, inancıyla, tarihiyle, geçmişiyle savaşırsın, bu kan davasına bir son vermek zorundayız. Kimse takiyye yapmasın, kendisini gizlemesin, neysen osun, hem müslümanım de, hem İslamla savaş, hem Türküm de, hem Türklükle savaş. Nedir bu yahu? İslamla savaşanlar kendi dinlerini ortaya koyarlarsa zaten kendilerini ifade etmiş olurlar, savaşmaya ihtiyaçları kalmaz. Ben yoruldum artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atıl havalimanı ~ 4 yıl önce
Ahl yıllardır ilavelerle, kamulaştırmalarla, devretmelerle büyütüldü ve gerçekten tıkandı. Buna itiraz yok herhalde. İga ise zaten olacaktı ama bugün ama 10 sene sonra mutlaka. İki hava limanının pisti aynı aksta olduğu için aynı anda çalışamayacak durumdalar. Ahl olumsuz şartlarda kullanılabilir diye atıl tutulamayacağına göre efektif hale getirilmeliydi. Tabi ki bu şekil, pistlerin maliyeti çokta hesaplanarak yapılmış bir iş gibi gelmiyor. Bir sürü çıkar hesapları olabilir, ama emin değiliz. Onu bağımsız denetim kuruluşlarına inceletsinler de görelim. Muhalefet biraz daha gayret sarf etmeli, vatandaşına duyurarak, kamuoyu oluşturarak hesapları denetletmeli ki millet de görsün derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 4 yıl önce
07-25 ne güne duruyor. Oradan kalkamazlar mı diyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasreddin Hoca ~ 4 yıl önce
Padişahım bu filler bize yetmez varsa biraz daha alalım. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atla gel niyazi ~ 4 yıl önce
Kocaman alanda orayı bulmak :) kör bir atıcın ok atması gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görünen köy kılavuz istemez ~ 4 yıl önce
Fotoğrafta bile tk ya ait birçok uçağın yerde durduğu görünüyor madem pistler kullanılmaz halde iga da tutmak istemediği uçaklar oradaysa bu uçaklar E5 karayolundan mi çekilecek kimi kandırıyorsunuz ancak bu işe girmemiş gözü kapalı kişiler ancak size inanır. Herşeyi gectim reis bey madem çok istiyordunuz iga yi neden uçağınız Atatürk ten hala kalkıyor söyleyin de bizde inanalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heykel ~ 4 yıl önce
bu troller ALGI ve HEYKEL den baska bisey bilmezlermi?insan biraz kelime dagarcigini genisletir,en azindan aldiginiz maasi hakkedin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selahaddin ~ 4 yıl önce
Ben aklı selim adaleti liyakatı savunan bir müslüman olarak şu olayın samimiyetle yapıldığını zannetmiyorum bu işlerin arkasında mutlaka başka bir iş var ve tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum Allah’a havale ediyorum özellikle malum arkadaşlar partizanlığı bırakın helal yoldan kazanmaya bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
05 ~ 4 yıl önce
Ne alakası var, ils nerede, sen neredesin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000