16 Mayıs 2018, Çarşamba 09:23:36

Atatürk Havalimanı metrosu sürücüsüz olacak

İstanbul’un ilk metro hattı olarak 1989’da hizmete giren Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, sürücüsüz metro hattına dönüştürülecek.
  • Panik yok arkadaşlar, istanbul 'da yasamayan biri olarak benim de aklıma ilk bu soru geldi: madem kapatılıyor niye yatırım yapılıyor? Ne hattı bilirim ne yolcusunu. Meğer zaten kalabalık bir hatmis, olabilir.. Ama zaten havalani kapatılınca ya avm olacak oralar ya rezidans. Yine lazım yani metro falan. Tamam mı, anladınız mı? ;-)
  • Durmak yok yola devam!
  • Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin de kapatılacak bir meydan yanına kurulması var bir de.
  • M1 metro hattı gerçekten eski bir hat. Yenilenmesi gerekiyordu. Havalimanın taşınanacak diye M1hatti da kapanmayacak. Eskisi gibi çalışmaya devam edecek. Bir sürü istasyondan geçiyor. Dünyanın yolcusunu taşıyor. Yenilenmesi de şart. Duraklar ve vagonlar gerçekten çok eski.
  • Birileri yazmış ki Havalimanı kapatılıyorsa neden bu hat yenileniyor ? Yahu kardeşim siz saf mısınız yoksa zekaen bir sorununuz mu var ? Tamam her şeye muhalifsiniz anladık da bu hat sadece havalimanına gitmiyor, bu hat metrobüs ve Marmaray’dan sonra İstanbul’un can damarı ! Şunu bi anlayın artık.
  • Umarim 7/24 acik olur böylece en azından gece çıkışlarda servis beklemeden gideriz
  • Şükür allaha hep bunu bekledik
  • Pilotluğun geleceği?
  • E hani kapanıyordu bu havalimanı, neler oluyor?

İstanbul’un ilk metro hattı olarak 1989’da hizmete giren Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, sürücüsüz metro hattına dönüştürülecek. İBB’nin hat için sinyalizasyon ve platform ayırıcı kapı sistemleri alımı için açtığı ihale 12 Haziran’da yapılacak. 23 istasyona güvenlik için peron ayırıcı kapı sistemi yerleştirilecek. Proje kapsamında ayrıca metro hattına 2 yeni istasyon da eklenecek.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olan ve geçen aralık ayında törenle açılışı yapılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’ndan sonra İstanbul’un ilk metro hattı olarak da kabul edilen Yenikapı- Atatürk Havalimanı (M1) metrosunu da sürücüsüz hatta dönüştürmek için çalışma başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hattın sürücüsüze dönüştürülmesi için sinyalizasyon ve platform ayırıcı kapı sistemleri alımı için ihale açtı.

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre; İBB Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü’nün “Yenikapı-Otogar-Havalimanı-Kirazlı-Halkalı Metrosu Sinyalizasyon ve Platform Ayırıcı Kapı Sistemleri Temin ve İşletmeye Alma İşleri” ile ilgili olarak açtığı ihale 12 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Peron ayırıcı kapı sinyalizasyon sistemi, ilk etapta sürücülü olarak devreye alınacak, işin sonunda ise tam sürücüsüz olarak işletmeye hazır hale getirilecek. Dönüştürme işlemiyle birlikte, yolcu güvenliği için, hatta bulunan 23 istasyona peron ayırıcı kapı sistemi de yerleştirilecek. İhalenin teknik şartnamesine göre söz konusu metro hattına 2 yeni istasyon eklenecek. İstasyonlardan biri Ulubatlı-Bayrampaşa istasyonları arasına yapılacak. “Vatan İstasyonu” adı verilecek olan yeni istasyon, metro hattı ile metrobüs hattının entegrasyonunu sağlayacak. “Sağmalcılar 2” adı verilen ikinci istasyon ise, Sağmalcılar-Kocatepe istasyonları arasında, eski Sağmalcılar Cezaevi ile AVM arasında kalan bir bölgede yer alması bekleniyor.

Atatürk Havalimanı metrosu sürücüsüz olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

rezidans ~ 6 yıl önce
Panik yok arkadaşlar, istanbul 'da yasamayan biri olarak benim de aklıma ilk bu soru geldi: madem kapatılıyor niye yatırım yapılıyor? Ne hattı bilirim ne yolcusunu. Meğer zaten kalabalık bir hatmis, olabilir.. Ama zaten havalani kapatılınca ya avm olacak oralar ya rezidans. Yine lazım yani metro falan. Tamam mı, anladınız mı? ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadık ~ 6 yıl önce
Durmak yok, yola #devam
#devam ~ 6 yıl önce
Durmak yok yola devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abraham ayeser ~ 6 yıl önce
pekii trakyadaki yeni yapilmakta olan havaalanı na yenikapı dan yada baska bir semtten metro hattı plani var mi ? teşekkürler
Türk Sivil Havacılık Akademisi ~ 6 yıl önce
Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin de kapatılacak bir meydan yanına kurulması var bir de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metro m1 ~ 6 yıl önce
M1 metro hattı gerçekten eski bir hat. Yenilenmesi gerekiyordu. Havalimanın taşınanacak diye M1hatti da kapanmayacak. Eskisi gibi çalışmaya devam edecek. Bir sürü istasyondan geçiyor. Dünyanın yolcusunu taşıyor. Yenilenmesi de şart. Duraklar ve vagonlar gerçekten çok eski.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söyleyecek laf yok ! ~ 6 yıl önce
Birileri yazmış ki Havalimanı kapatılıyorsa neden bu hat yenileniyor ? Yahu kardeşim siz saf mısınız yoksa zekaen bir sorununuz mu var ? Tamam her şeye muhalifsiniz anladık da bu hat sadece havalimanına gitmiyor, bu hat metrobüs ve Marmaray’dan sonra İstanbul’un can damarı ! Şunu bi anlayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalif derken ? ~ 6 yıl önce
Herseye muahlif derken birader ? Benim siyasi dusuncemi biliyormusunda konusuyorsun ? Insanlara camur atmak, birseyler yakistirmak nekadar da kolay olmus ? Muahlif diyorsan evet senin gibilerin zihniyetine muahlifim kabul ediyorum
Eko ~ 6 yıl önce
Muhalefet derken siyasi muhallefetten bahsetmedi arkadaş. M1 havalimanı hattı DTM Şirinevler Otogar gibi birçok durağa yolcu taşıyor. Günde taşıdığı yolcunun sadece %10 havalimanı yolcusu. Şirinevler ve yenibosnada doluyor yada boşalıyor metro. Niye birşeylerin yapılması, yenilenmesi sizleri bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.
Muhalif derken ?’e Cevap ~ 6 yıl önce
Siz 3. havalimanı’na da karşısınız , istediğiniz kadar kudurun ! Gezide başaramadınız ve hiçbir zaman da başaramayacaksınız !
Muhalif ~ 6 yıl önce
Tartışmaya gerek yok. 24 Haziranda Türkiye karanlıktan kurtulup çağdaş ve aydınlık bir Türkiye olacak. Artık huzur içinde yaşayabileceğiz.
İbb ~ 6 yıl önce
Umarim 7/24 acik olur böylece en azından gece çıkışlarda servis beklemeden gideriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereye ~ 6 yıl önce
Bir inat uğruna kapatılıyor o havalimanı.
Biri bana anlatsin ~ 6 yıl önce
3 ay sonra kapanacak bir havalimanina neden boyle bir yatirim yapiliyor ? Biri bana anlatabilir mi ?
Açıklama isteyene ~ 6 yıl önce
O yatırım kapanacak havalimanı için değil metro hattı için yapılıyor. Metro hattını da sadece havalimanına gelenler kullanmıyor.
Sakallı ~ 6 yıl önce
Şükür allaha hep bunu bekledik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Pilotluğun geleceği?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O da kapanacak ~ 6 yıl önce
O da kapanacak
haydaa ~ 6 yıl önce
E hani kapanıyordu bu havalimanı, neler oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000