03 Ekim 2022, Pazartesi 09:55:25

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a Hazırlanıyor

Atatürk Havalimanı’nda 1996’dan bu yana düzenlenen İstanbul Airshow Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu, 13’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açacak.
  • Şu shgm veya dhmi den kimler katılacak acaba. Sektörün en bilgisizleri orada toplanmış

Atatürk Havalimanı’nda 1996’dan bu yana düzenlenen İstanbul Airshow Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu, 13’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açacak.

Pandemi nedeniyle 2 kez ertelenmek zorunda kalan İstanbul Airshow, Paris’den Dubai’ye bölgenin en büyük sivil havacılık organizasyonu olarak sektörü bir araya getirecek. İlklere imza atan fuarda, yeni nesil uçak ve helikopterlerin bölgeye tanıtımı gerçekleştirilecek. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek organizasyonda çok sayıda hava aracı da sergilenecek.

AirportHaber'in de medya partneri olduğu İstanbul Airshow'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, TAV Havalimanları Holding CEO’su Serkan Kaptan ve THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisinin de katılacağı öğrenildi.

Fuarda Airbus, Embraer, ATR, Gulfstream, Dassault, Leonardo ve Tecnam gibi hava aracı üreticileri de ziyaretçilerini ağırlayacak.

"Uluslararası İhtisas Fuarı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi destekleri, Türk Hava Yolları, Turkish Technic, TAV Havalimanları Holding sponsorluğu ve ilgili tüm eğitim ve meslek kuruluşlarının destekleriyle 1996’dan bu yana düzenlenen organizasyon, aynı zamanda Türkiye’nin ‘Uluslararası İhtisas Fuarı’ nitelik ve tesciline sahip tek havacılık fuarı konumunda.

Çok sayıda hava aracı sergilenecek

İstanbul Airshow’da, yolcu uçaklarından iş jetlerine, helikopterlerden hava ambulanslarına, sportif uçaklar ve ultralight’lara kadar tüm hava araçları; uçak motorları, seyrüsefer ve uçuş kontrol sistemleri, simülatörler; yer, kargo, yolcu, ve bagaj sistem ve ekipmanları, apron ve terminal sistemleri; havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri; havalimanı tasarım ve inşaatı; havalimanı ve terminal işletmecileri; hava yolları, charter ve hava taksi işletmeleri; havacılık kulüp ve meslek kuruluşları yer alıyor.

Sektöre Yurtdışına Açılma İmkanı

Özel stand paketleri ve KOSGEB desteği ile fuarda yer alacak küçük ve orta ölçekli yerli imalatçılarda hem uluslararası platformda dünya devleri ile sıcak temas kurabilecek hem de farklı ülkelerin benzer ölçekteki firma ve kümelenmeleriyle gerek ihracat gerekse işbirliği imkanı bulabileceklerdir. 200’ün üzerinde yerli yabancı firmanın iştiraki ile düzenle-necek fuarda, farklı segmentlerde 40’ın üzerinde hava aracı da sergilenecek. Bugüne kadar, ticari ve iş jeti üreticilerinin, pazara sundukları tüm yeni modeller yerli ziyaretçilerle ilk kez İstanbul Airshow’da tanıştı.

3 GÜN BOYUNCA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

6-8 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek fuara sektör profesyonellerinin yanı sıra ön kayıt yaptıran ziyaretçiler ücretsiz olarak girebilecek.

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a Hazırlanıyor

Yorumlar

İsimler ~ 2 yıl önce
Şu shgm veya dhmi den kimler katılacak acaba. Sektörün en bilgisizleri orada toplanmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000