16 Haziran 2019, Pazar 11:12:06

Atatürk Havalimanı için ayrılan ödenek meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kapatılan Atatürk Havalimanı için DHMİ bütçesinden 2019 ve 2020 yılları için 3 milyar 905 milyon TL ödenek ayrılmasını Meclis gündemine taşıdı.
  • altı üstü 4 milyar (reisin söylem şekliyle 4 katrilyon) liracık verilecek. Emarika ve trump kıskanmıştır. dış güçler çatlamıştır. bunlar ufak paralar. cengo inş. ve nihoş abi ve purolu tombişe feda olsun ülkemizin hazinesi. Buda geçeeeerrr. verin verin gitsin verin
  • anadolu yakasından 5kişilik bir aile İhl den uçuşa araç sahibi olmadan giderken toplam 125 tl havaist ile ulaşım parası veriyor dönüşüde öyle toplam 250 tl yapıyor.Bu dünyanın başka hangi ülkesinde böyle araştırabilirmisiniz ?
  • ne güzel işte, atatürk atatürk diye ağlıyordunuz. Bakın ödenek kesilmemiş.
  • 3 kata kadar artirilabilir.
  • Bu kadın önce kocasının yedisi pisliklerin hesabını versin sonra soru sorsun, yüzsüz utanmaz!
  • Artık ankara izmir uçuşları sadece business Class olarak başlamalı. ISLden 319 tipi uçaklar ile gayet uygun bir hat olur. Londra city AirPort örneğinde olduğu gibi. Ya da Hac sezonu açılıyor İstanbul hac uçuşları charter olarak Atatürk havalimanından olabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kapatılan Atatürk Havalimanı için DHMİ bütçesinden 2019 ve 2020 yılları için 3 milyar 905 milyon TL ödenek ayrılmasını Meclis gündemine taşıdı.

İlgezdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a, “Ayrılan pay TAV'a ödenecek kâr kayıpları için mi konulmuştur” diye sordu.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Atatürk Havalimanı, 6 Nisan 2019'da ticari uçuşlara tamamen kapatıldı. Alanı işleten TAV, 3 Ocak 2021 tarihine kadar sözleşmesi bulunduğunu açıklayarak, “Atatürk Havalimanı'nın sözleşme süresinden önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanması için DHMİ ile yapılan çalışmalar devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

YÜKLÜ ÖDENEK AYIRDI
Sayıştay'ın, TAV ve DHMİ arasındaki sözleşmeyle ilgili uyarısına rağmen DHMİ'nin 2019 yılı bütçesinin “Diğer Olağandışı Gider ve Zararlar” alt bölümünde “Atatürk Havalimanı için 2017 yılı için 115 bin, 2018 yılı için 129 bin, 2019 yılı için 1 milyar 890 milyon 136 bin, 2020 için 2 milyar 15 milyon 140 bin ve 2021 yılı için de 161 bin lira ödenek ayrılmıştır” ifadesi dikkat çekti.

Sayıştay'ın uyarısına rağmen çalışma sürüyor

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, kâr kayıpları ile ilgili çalışmanın gerekçesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a sordu.

Önergede, “Sayıştay raporuna rağmen DHMİ'nin TAV'a kâr kayıpları ile ilgili ödeme yapmak için yürüttüğü çalışmalar neden devam etmektedir? TAV'a ödenecek olan kâr kaybı hangi veriler üzerinden hesaplanacaktır? TAV'ın kâr kaybı gerekçesiyle talep ettiği rakam nedir? 2019 ve 2020 için toplam 3.905.276.000 TL ayrılan pay, TAV'a ödenecek kâr kayıpları için mi konmuştur?” soruları yöneltildi.

Atatürk Havalimanı için ayrılan ödenek meclis gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

TAV lamışlar ~ 5 yıl önce
altı üstü 4 milyar (reisin söylem şekliyle 4 katrilyon) liracık verilecek. Emarika ve trump kıskanmıştır. dış güçler çatlamıştır. bunlar ufak paralar. cengo inş. ve nihoş abi ve purolu tombişe feda olsun ülkemizin hazinesi. Buda geçeeeerrr. verin verin gitsin verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bişey dicem ~ 5 yıl önce
anadolu yakasından 5kişilik bir aile İhl den uçuşa araç sahibi olmadan giderken toplam 125 tl havaist ile ulaşım parası veriyor dönüşüde öyle toplam 250 tl yapıyor.Bu dünyanın başka hangi ülkesinde böyle araştırabilirmisiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LHR ~ 5 yıl önce
£12,5x5=62,5 OW. 62,5x2= £125. £125 = 462 TL. Bu yazdiklarim national express fiyatlari. London Victoria’dan Heathrow kişi bası 12,5 Pound. Ordan hesapla.
??? ~ 5 yıl önce
Pound ile TL yı nasıl bir tuttun Allah aşkına?adam pound kazanıyor 12 veriyor sen TL kazanıyorsun 25 veriyorsun
5 ~ 5 yıl önce
5 kişilik aileden bahşediyor iyi oku
30 TL ~ 5 yıl önce
1.5 saatlik konforlu bir otobüs seyahati bagajlar dahil 30 TL vermek cok mu dostum? Metro açıldığında 3 tren değiştirirsin bagajları sürekli taşırsın, tahminim 15 - 20 TL verirsin daha ucuza gelir. İngiltere national express en ucuz olan ulaşım arası. Trenle gidersen 20 Pound verirsin kelle başı. Cok mu ucuz oranın şartlarında ? Schiphol den hoofdorp a otobüse bin de göreyim 13,5 EUR tek yön 10 dk yolculuk cebinden çıkınca Avrupalı icin bile zor.
... ~ 5 yıl önce
Sen blr akıl yoksunusun..!
polyana ~ 5 yıl önce
ne güzel işte, atatürk atatürk diye ağlıyordunuz. Bakın ödenek kesilmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavrum ~ 5 yıl önce
Ödenek senin dinci güruhuna gidecek. Hani helal haram deyip kül hakkını bir lokmada yutan dinci güruhunuz varya. Çalarken besmele çekenler. Işte onlara gidecek
Kaheka ~ 5 yıl önce
3 kata kadar artirilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yüzsüz ~ 5 yıl önce
Bu kadın önce kocasının yedisi pisliklerin hesabını versin sonra soru sorsun, yüzsüz utanmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak trollük ~ 5 yıl önce
yapmayın. Çamur atılmış izi kalmış. Battal İlgezdi bütün davalardan beraat etmiştir. Yargıya siz de mi güvenemiyorsunuz artık? Bu yargı CHP'li bir belediye başkanının iğne ucu kadar kuru yeri kalsa bulur emin olun.
... ~ 5 yıl önce
Belki senin umrunda değil ama herkesin parası bir şekilde birilerinin cebine gidiyor ve bu yıllardır bir olağan akış haline geldi. Belki sen de bu hırsızlıktan payına düşen kırıntılarla geçinen parazitlerden birisin ve bu yüzden umrunda değil ve sadece alakasız birinin yaptığı iddia edilen alakasız bir konuyla geçiştiriyorsun. Ama bir çok kişinin umrunda olan ve olması gereken şey bu kadar kirliliğin artık bir son bulması gerektiğidir..!
chp zihniyeti ~ 5 yıl önce
Adamlar malı hamudu ile götürüyor, bazı saflar da çıkmış ''trollük yapmayın'' diyor. Sizden ala trol olmaz. Herif solcu geçinip gökdelen zimmetlemiş, utanmadan savunuyorsunuz. Ayıptır ayıp!!
Şehir havalimanı ~ 5 yıl önce
Artık ankara izmir uçuşları sadece business Class olarak başlamalı. ISLden 319 tipi uçaklar ile gayet uygun bir hat olur. Londra city AirPort örneğinde olduğu gibi. Ya da Hac sezonu açılıyor İstanbul hac uçuşları charter olarak Atatürk havalimanından olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL Ticari Seferler ~ 5 yıl önce
Kesinlikle degerlendirilmeli, ama devlet kaynakli bir karar oldugundan THY veya diger sirketlerin verebilecegi bir karar degil. Ancak kesinlikle degerlendirilmeli ve Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya gibi hatlara baglantisiz yuksek ucrette seferler konulmali, Londra ornegindeli gibi. O yolu gitmek yerine yuksek bedelle bilet alip Ataturk’den ucacak birsuru insan var. Ozellikle is icin seyahat edenler.
Divert ~ 5 yıl önce
Gecen ay corlu havalimani a divert eden ucak var iken artik Ataturk havalimani hicbir dekilde ticari ucusta kullanilamaz.
Ya ya ~ 5 yıl önce
Uzman bilir kişi konuştu flaş flaş flaş
eren ~ 5 yıl önce
Tabiiki gitmek isteyen olur ancak bşr havalimanını açık tutma maalşueti çok yüksektir..personel ve diğer ücretleri karşılamaz
ATA ~ 5 yıl önce
Ist trafigi hala ATA dan kontrol ediliyor. Bilin istedim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000