08 Nisan 2022, Cuma 11:40:52

ATAK'ın sıradaki adresi Pakistan olacak

Son olarak Filipinlere ihraç edilen ATAK helikopter için ikinci adres belli oldu. Savunma sanayii alanında Hava Kuvvetleri'nde görev yapan ATAK, bu kez de Pakistan yolcusu.
  • Bir iki ay once Pakistan projeyi fesh etti halen Pakistan sayikliuorsunuz
  • Ithal parca yok herhalde artik! (Milli demiyorum- millilestirmek demek ithalatta gumruk islemlerini tamamamlamak demek!)
  • Samancı kardeşler motoru yerli değilden başlayabilirsiniz. Buyurun günlük dozu alın.
  • Amerika’da onay vermişmi ki ihracat yapılacak.

Son olarak Filipinlere ihraç edilen ATAK helikopter için ikinci adres belli oldu. Savunma sanayii alanında Hava Kuvvetleri'nde görev yapan ATAK, bu kez de Pakistan yolcusu.

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önemli projelerinden ATAK, geçtiğimiz günlerde ilk ihracatını gerçekleştirdi. Filipin’lerde ilk ihracatı gerçekleşen helikopterin gideceği bir sonraki ülke de belli oldu.

Kendi sınıfında dünyanın en etkin taarruz helikopetrelerinden ATAK, yurt dışında da oldukça ilgiyle karşılanıyor. Özellikle Türk İHA’ları tüm gözleri üzerine çekmeyi başarmışken, ATAK’ın da ilgi görmesi gururlandırdı.

ATAK’IN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde ilk ihracatı Filipin’lere gerçekleşen ATAK’ın ikinci adresi belli oldu. Filipin’lere yapılan teslimatla ilk adım atılırken sırada Pakistan var. Türkiye’nin önemli helikopteri ATAK’ın, önümüzdeki günlerde Pakistan’a da sevkiyatı gerçekleşmesi bekleniyor. 30 adet teslim edilmesi beklenen ATAK, Pakistan Hava Kuvvetleri’nde görev yapacak. 

Bugüne kadar Türkiye’de 70 ATAK helikopteri; Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçlerine teslim edildi. Bunlardan 13’ü yerlilik oranı artırılan gelişmiş FAZ-2 versiyondu. Düşmana korku veren ATAK, lazer sistemiyle görünmeyen hedefleri de tespit ederek vurabiliyor.

ATAK'ın sıradaki adresi Pakistan olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Heh heh ~ 2 yıl önce
Bir iki ay once Pakistan projeyi fesh etti halen Pakistan sayikliuorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI ~ 2 yıl önce
Pakistan projeyi fesh etmedi. İhtiyaç acil olduğu için Çin çözümüne yönelmişti ek olarak. Bizim proje ise devam ediyor fakat abd tarafı motor ihracat lisansını bir türlü cevaplamıyor. Hala izni almak için uğraşılıyor.
Zaten ~ 2 yıl önce
Zaten motorlardan dolayi fesh edilmisti soyledigin ayni bro
Yerli ~ 2 yıl önce
Ithal parca yok herhalde artik! (Milli demiyorum- millilestirmek demek ithalatta gumruk islemlerini tamamamlamak demek!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayda ~ 2 yıl önce
Samancı kardeşler motoru yerli değilden başlayabilirsiniz. Buyurun günlük dozu alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burdaki bazı ~ 2 yıl önce
İnsanlar ya motoru yerli değil o yüzden milli değil hüloğğğğ diye takılıyor.Bazılarıda uçuyoruz zannediyor.Realist bir şekilde bakan pek yok ve araştıran yok.Mesela burda bir troll var.Dışarıdan bir parçanın gelmesinin bir ürünün milli olmasına engel olmadığını anlatamadım bir türlü.Adamın fikri mülkiyet hakkından haberi yok muhtemelen.Bu proje açısından bakacak olursak azami kendi ürettiğimiz kısım/parçalarla yapılan ve ihraç edilen başarılı bir lisan altı üretim projesi.Tusaş burdan edindiği tecrübe ile atak 2'yi tasarladı.Ama çoğukişi göremiyor bu.
Burdaki bazı yazana ~ 2 yıl önce
Sen nesin,kimsin ki fikrini söyleyen insanlara trol deyip dışardan parça getirmek milliliğe engel değil falan diyorsun? Sevsinler senin realistliğini. Asıl trol da sensin,iktidarı yalayıp duruyorsun ve fikri mülkiyet hakkını neyle alıyorsun yine dışardan ithal ettiğin şeylerle ve mühendislikle. İktidarın kendi itiraf etti 1 dolarlık ihracat için 3 dolardan fazla ithalat yapmamız lazım diye. Ülke ithalat rekorları kırıyor. Tusaş'ın kaç patenti var mesela? Mevcut iktidar aklı başında,doğru dürüst mühendis ve eğitim mi bıraktı ülkede ki bir şeyler yapsınlar. Mobbing vs de cabası. Yorumlarda tusaş'da yapılan mobbingler gayet güzel anlatılıyor sen hala masal anlatıyorsun. Git tusaş'a gör yerli üretim ne var öyle olmayan aklınla ahkam kes...
Atak ~ 2 yıl önce
Amerika’da onay vermişmi ki ihracat yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000