26 Haziran 2022, Pazar 08:55:23

ATAK helikopteri ihracat fırsatları yakalıyor

Terörle mücadele operasyonlarının başrollerinden biri olan Atak helikopterleri, başarısı ile ihracat fırsatları da yakalıyor.
  • Gunun en kisa fikrasi; “Yerli ama ABD izin vermedigi icin ihrac edilemedi”
  • Fırsat nerede? Filipinlere satabildin. O da ABD izin verdiği için.

Terörle mücadele operasyonlarının başrollerinden biri olan Atak helikopterleri, başarısı ile ihracat fırsatları da yakalıyor. 

ATAK helikopterininönce ana gövdesi oluşturuluyor. Sonra da elektronik parçaları yerleştiriliyor. Yüzlerce kişilik mühendis ve teknisyen ordusu binlerce parçayı bir araya getirip, Atak helikopterlerini göreve hazırlıyor.

Hakkari, Şırnak, Batman’da. Suriye’de veya Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinde, güvenlik güçlerinin en büyük destekçisi Atak helikopterleri. Üstelik sayısı her geçen gün artıyor. Yerli savunma sanayisi, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını milli imkanlarla karşılıyorTusaş tarafından üretilen T129 atak taarruz ve taktik keşif helikopteri.

Sınıfında dünyanın en iyileri arasında 14.5 metre uzunluğundaki helikopter saatte 281 kilometre hıza ve 537 kilometre menzile sahip 3 saat havada kalabilen yerli helikopter, hava ve yerdeki hedefler için füze, roket ve top mermisi ile görev yapıyor.

Milli Muharip Uçak ve insansız hava araçları başta olmak üzere önemli havacılık projelerine imza atan TUSAŞ tarafından üretilen Atak helikopterlerine ait özel üretim hangarları var. Yerli helikopterler mühendis ve teknisyenler tarafından bu hangarlarda üretiliyor.

Sahada gösterdiği başarı nedeniyle Türk güvenlik güçlerindeki Atak helikopteri sayısı her geçen gün artıyor. Bugüne kadar 80’den fazla yerli helikopter üretildi.

Yerli helikopter bugüne kadar Pakistan'a ve Filipinler'e ihraç edildi. ABD'nin ihracat izni vermemesi nedeniyle Pakistan'a satış yapılamasa da Filipinler'e bugüne kadar 2 helikopter teslimatı yapıldı.

Diğer teslimatlarda 2022 ve 2023 yıllarında tamamlanacak.

ATAK helikopteri ihracat fırsatları yakalıyor

Yorumlar

no subject ~ 2 yıl önce
Gunun en kisa fikrasi; “Yerli ama ABD izin vermedigi icin ihrac edilemedi”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ne demek ~ 2 yıl önce
Platformu kendiniz üretiyor, iç donanımı kendiniz belirleyebiliyor, istediğiniz donanıma göre değişiklik yapabiliyorsanız o uçak/helikopter/tank/araba/vs yerli demektir. Nokta.
yorum ~ 2 yıl önce
yerli demekle yerli olmuyor ... amerika izin vermrden hicbir sey satamazsın .. kendi kendimize gaz veriyoruz .. o kadar .. bu konuda tadarik anlasmasını görün sonra konusun .. bizim yerli milli helikopterin ihracı icin amerikan onayı sart ..NOKTA
boş. ~ 2 yıl önce
Fırsat nerede? Filipinlere satabildin. O da ABD izin verdiği için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000