30 Nisan 2015, Perşembe 13:35:30

ASPET MANUKYAN'IN DAVASI BAŞLADI

Atatürk Havalimanı üzerinde uçurduğu uzaktan kumandalı hava aracıyla tehlike oluşturduğu ileri sürülen sanığın yargılaması başladı.
  • RESMEN YALAN DOLAN PLANLI YAPILMIŞ OLAN BİR OLAY BENCE İNSAN HAYATINA KAST ETMEKTEN YARGILANMALI
  • Bu çocuk kastı olmamakla beraber uçurdu cihazın tehlike oluşturduğunu bilecek yaşta ve bilinçle.
  • bu çocuğun kötü niyetli olduna ihtimal vermiyorum sadece ilk onun aklına ahl de drone uçurmak ve ermeni olmanın verdiği soru işareti oluşmuş olabilir maalesef ki
  • şımarık reklam için havalanınnda dolandırdı oyuncağını ! bi fb gs maçında stat üstünde uçursaydı bide flema sallandırsaydı heykelini dikerlerdi ! şimdi mahkemelerde anlat derdini belki inanırlar ...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • O zaman herkes istediği her yerde uçursun bunları, sonra da yok oyuncaktı, yok bilmiyordum deyip işin içinden çıksın. Yok yaa!
  • Ama hakkaten bütün oyuncakçılarda satılıyor.
  • ekşisözlük diye bir site var orada adamın adı soyadı herşeyi ile uyarıda bulunan yazarlar olduğu ve bu kişinin hiçbir şekilde uyarıları dikkate almadığı anlaşılıyor. inanmayanlar google den araştırıp ahl üzerinde uçurulan drone ile ilgili başlık bulabilirler. aslında bu insan kesinlikle bunun uçaklara zarar verebileceğini bildiğini ve bunu bilmiyorum diyerek mahkeme önünde safa yattığını düşünüyorum. en ağır cezanın verilmesi lazım çünkü birtane uçak o drone yüzünden zarar görse bunu tesbit etmek o kadar zor olacaktır ki ölenler yaralananlarla iş kapanacaktır. Allah korusun bu tarz bir hatayı düşünmemek bilmemek en basit tabiriyle insanların canını hafife almaktır.
  • Bunu yapan Turk olsaydi ceza alirdi ilk durusmada , teroristlere yol gosterdigi icin cezalandirilmali en azindan

Atatürk Havalimanı üzerinde uçurduğu uzaktan kumandalı hava aracıyla tehlike oluşturduğu ileri sürülen sanığın yargılaması başladı.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Aspet Manukyan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün avukatı Emre Kapukaya katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Manukyan, fotoğrafçılık yaptığını, olay günü uzaktan kumanda aletiyle komuta ettiği aracın "insansız hava aracı" sınıfına girmediğini ve aracın bütün oyuncakçılarda satıldığını ileri sürdü.

Manukyan, olay tarihinde Yeşilköy Pazarı üzerinde söz konusu hava aracını uçurmaya başladığını anlatarak, ''Atatürk Havalimanı uçuş sahasına girdiğinde, havalimanının hava sahalarını koruyucu sistemlerinin devreye girerek engelleyeceğini düşündüm. Böyle bir şey olmadı. Bunu yasak olduğunu bilmediğimden, uçurmaya devam ettim. 11 dakika 54 saniyelik uçuşun 2-3 dakikalık kısmı yasak olduğu söylenen bölgede yapıldı. Ben bu tür aletlerle gökyüzünden manzara fotoğrafları çekip sanal alemde paylaşmaktaydım. Arkadaşlarım istediği için de 18 Ocak 2015'te videoyu YouTube ve Facebook hesabımda paylaştım. Tepkiler üzerine videoyu kaldırdım'' diye konuştu.

Görüntüleri çektikten 2 ay sonra sosyal medyada paylaştığını söyleyen Manukyan, uçurduğu aletin uçakların kalkış ve inişte kullandıkları hava koridoruna girmediğini iddia etti. Manukyan, uçuş trafiğini tehlikeye sokma suçunu işlediğini düşünmediğini belirterek, beraatini talep etti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün avukatı Emre Kapukaya da trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü için sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdi. 

Hakim Minire Bilici Tutav, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün avukatları aracılığıyla sanık Aspet Manukyan hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu anımsatıldı.

İddianamede, Manukyan'ın "drone" (insansız hava aracı) uçurarak, hava sahasını işgal ve sivil havacılık kurallarını ihlal ettiği belirtilerek, sanığın yaptığı çekimleri internet sitesine koyduğu kaydedildi.

Sanığın eyleminin inen-kalkan uçaklar yönünden tehlike oluşturduğu aktarılan iddianamede, Manukyan'ın ifadesinde, üzerine atılı suçu kabul ettiği belirtildi.

İddianamede, suç teşkil edebilecek diğer eylemleri nedeniyle savcılığın Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından da hakkında soruşturma yürütülen sanığın "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

ASPET MANUKYAN'IN DAVASI BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
RESMEN YALAN DOLAN PLANLI YAPILMIŞ OLAN BİR OLAY BENCE İNSAN HAYATINA KAST ETMEKTEN YARGILANMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 9 yıl önce
Bu çocuk kastı olmamakla beraber uçurdu cihazın tehlike oluşturduğunu bilecek yaşta ve bilinçle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
bu çocuğun kötü niyetli olduna ihtimal vermiyorum sadece ilk onun aklına ahl de drone uçurmak ve ermeni olmanın verdiği soru işareti oluşmuş olabilir maalesef ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 9 yıl önce
şımarık reklam için havalanınnda dolandırdı oyuncağını ! bi fb gs maçında stat üstünde uçursaydı bide flema sallandırsaydı heykelini dikerlerdi ! şimdi mahkemelerde anlat derdini belki inanırlar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O zaman herkes istediği her yerde uçursun bunları, sonra da yok oyuncaktı, yok bilmiyordum deyip işin içinden çıksın. Yok yaa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ama hakkaten bütün oyuncakçılarda satılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 9 yıl önce
ekşisözlük diye bir site var orada adamın adı soyadı herşeyi ile uyarıda bulunan yazarlar olduğu ve bu kişinin hiçbir şekilde uyarıları dikkate almadığı anlaşılıyor. inanmayanlar google den araştırıp ahl üzerinde uçurulan drone ile ilgili başlık bulabilirler. aslında bu insan kesinlikle bunun uçaklara zarar verebileceğini bildiğini ve bunu bilmiyorum diyerek mahkeme önünde safa yattığını düşünüyorum. en ağır cezanın verilmesi lazım çünkü birtane uçak o drone yüzünden zarar görse bunu tesbit etmek o kadar zor olacaktır ki ölenler yaralananlarla iş kapanacaktır. Allah korusun bu tarz bir hatayı düşünmemek bilmemek en basit tabiriyle insanların canını hafife almaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceza almaz ~ 9 yıl önce
Bunu yapan Turk olsaydi ceza alirdi ilk durusmada , teroristlere yol gosterdigi icin cezalandirilmali en azindan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 787 ~ 9 yıl önce
BUNU YAPAN ZATEN TURK VATANDAŞI HER İSMİ ARAPÇA VE TURKÇE KAYNAKLI OLMAYAN LARI YABANCI ZANNETME, BİRAZ EIĞITM ALMALISINIZ,LUTFEN.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000