24 Haziran 2010, Perşembe 13:18:36

ASKERİ MÜHİMMAT İÇİN UÇUŞLAR DURDURULDU

The Times gazetesi de iki hafta önce İsrail'in İran'a yönelik muhtemel bir saldırısı sırasında Suudi Arabistan'ın hava sahasını İsrail savaş uçaklarına açmayı kabul ettiğini öne sürmüştü. Haberde bu amaçla Suudi hava kuvvetlerinin güvenli bir koridor için şimdiden çalışmalara başladığını iddia etti.
  • adini ve kendisini oraya yerlestiren kim? ingilizin ta kendisi, aynen urdun kralligi ve diger arap ulkelerindeki gibi...... Dolayisiyla bu her arapin dusuncesini ve politik acilimini simgelemez. Ilgisizler o baska bir konu, seninde ortalama vatandasinin varligi onlardaki gibi olsa o vakit ilgisizlik sen dede olur......
  • HER NEKADAR DOSTUM DESEDE ARAP, ARAP IN DOSTLUĞUNA GÜVENİLMEZ!! BUNU SÖYLER BUNU BİLİRİM!! HER NEKADAR AKP BUNLARA BEL BAĞLASADA CANIM ÜLKEMİ SIKINTIYA SOKAR BU YAKINLAŞMALAR!! ARAP A BASKI YAPMAK LAZIM!!
Ajans, mühimmat indirme sırasında Suudi Arabistan'ın pek çok uçuşu iptal ettiğini de öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta da Londra'da yayınlanan El Kuds el Arabi gazetesi 11 firkateyn ve bir uçak gemisinden oluşan Amerikan deniz kuvvetlerinin Akdeniz'den Süveyş Kanalı yoluyla Hint Okyanusu'na açıldığını, bunun da muhtemel bir İran operasyonuna hazırlık olduğunu ileri sürmüştü. Görgü tanıkları, Amerikan gemileri arasında bir İsrail firkateyninin de bulunduğunu söylemişti. Geçiş sırasında sivil deniz ulaşımı birkaç saat durmuş, kanal boyunca da Mısır askerleri yerleştirilmişti.

Daha önce de üç İsrail nükleer denizaltısının Basra Körfezi'ne doğru yola çıktığı ve bu denizaltılardan en az birinin sürekli olarak bölgede kalacağı iddia edilmişti.

Son iddialarla ilgili İsrail herhangi bir resmi açıklamada bulunmazken, Suudi Kraliyet ailesinden Prens Muhammed bin Navaf bu tür iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını, İsrail savaş uçaklarına koridor açmalarının mümkün olmadığını öne sürmüştü. Ancak uzmanlar, Batılı istihbarat kaynaklarının Suudi Arabistan'ı ABD ve İsrail'in yanına çekmek için çok büyük bir gayret gösterdiğinin altını çiziyor.

Özellikle Basra Körfezi çevresinde büyük bir güç mücadelesi içinde bulunan İran ve Suudi Arabistan zaman zaman birbirini sert ifadelerle de tenkit ediyor.

Daha önce başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri İsrail ya da ABD'nin İran'a yönelik bir saldırı gerçekleştirmesine kesinlikle karşı olduklarını, çünkü bu tür bir saldırının kendileri için de çok büyük bir yıkım olacağını açıklamıştı. Ancak bu ülkeler yanı başlarında nükleer bir İran istemediklerinin de altını çizmişti.

İran'ın Natanz ve Kum kentlerinde uranyum zenginleştirme tesisleri, İsfahan'da gaz depolama üniteleri, Arak'ta ağır su reaktörü ve Buşehr'de de Rusya'nın yardımıyla inşa edilen hafif su reaktörleri bulunuyor.

(Turizm Gazetesi)
ASKERİ MÜHİMMAT İÇİN UÇUŞLAR DURDURULDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
adini ve kendisini oraya yerlestiren kim? ingilizin ta kendisi, aynen urdun kralligi ve diger arap ulkelerindeki gibi...... Dolayisiyla bu her arapin dusuncesini ve politik acilimini simgelemez. Ilgisizler o baska bir konu, seninde ortalama vatandasinin varligi onlardaki gibi olsa o vakit ilgisizlik sen dede olur......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER NEKADAR DOSTUM DESEDE ARAP, ARAP IN DOSTLUĞUNA GÜVENİLMEZ!! BUNU SÖYLER BUNU BİLİRİM!! HER NEKADAR AKP BUNLARA BEL BAĞLASADA CANIM ÜLKEMİ SIKINTIYA SOKAR BU YAKINLAŞMALAR!! ARAP A BASKI YAPMAK LAZIM!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000