23 Ocak 2016, Cumartesi 15:43:31

Askeri havacılık eserleri müzayedede satışa sunulacak

İstanbul'da düzenlenecek askeri havacılık müzayedesinde Vietnam savaşında kullanılan kaskların da aralarında bulunduğu 2 bin 22 ürün, satışa sunulacak.
  • Bana da borcu olan birisi. Yıllardır arıyorum kendisini ama bulamıyorum. Öyle hoş sohbet ve söylenenlerin aksine çok bilgili ve yetenekli bir pilot. Bunlar Ankara’da ki evini garajında sergilenmekteydi. Keşke böylesi zor bir duruma düşmeseydi.
  • KEŞKE TANKER İHALLELERİNDEKİ AVANTALARDA BU KADAR DUYARLI OLSAYDIN,YA 1-2 KG BALIK İÇİN ANK-BANDIRMA ARASI UÇAN CASA LAR?YA DEVRE GECESİ İÇİN KANADAYA UÇAN KC-135 LER,480 DEN KULANILAN HER ŞEY....SİZMİ ADAMSINIZ...???KONUYU BİLMEDEN YAZIP ÇİZME KARDEŞİM ...OTURUN NE YAPTIKLARINIZA BAKIN GEÇMİŞ TE ----bu ülke ve insanına.....gazetelerin hepsi yazdı yazıyor..........hakikaten konuyu bilmeden yorum yazmayın.............siz adam olsanız karşıma gelir bir sorarsınız.........hayırdır diye*******sizde nerede o adamlık.............saygılarımla.................
  • Bunların çoğu ordu malı malzeme. Örneğin pilot kaskı, eski de olsa müşirler, göstergeler vs. Babasının bunları eski uçaklardan söktüğü, hurdalıktan aldığı ve evine götürdüğü ortada. Bu şahıs 7 yıl hava kuvvetlerinde çift kumandalı uçaklarda bin küsür saat hava fotoğrafçısı olarak uçtuğunu beyan etmiş ve hatta nasıl oluyorsa, L. Akdemir generalden sertifika almış! Vay anasına yahu...
  • Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan Üsteğmen İlker Kartel'e ait pilot bıçağının... Yazık be kardeşim canını bu vatana feda etmiş aziz şehidimizin mirasıdır o. Gözünüz doysun. Versene bir müzeye. BİR DE BUNU YAPAN SUBAY ÇOCUĞUYMUŞ. Yazık!
  • Soner sonunda iş babanın kaskına mı geldi yazık,hangi yüzle çıkacaksın bizim karşımıza,Ada'm olsan onları satacağına havacılık müzesine bağışlarsın,geç kalmadın istersen bir düşün paradanda önemli bir soyadına sahipsin
  • Bu arkadasimizin ciddi para sorunu yoksa,,bu objeleri Hv.k.muzesine bagişlamasi gerekirdi...
  • Bunlar TSK nın Hv.K.K. lığının malları ve arşividir neyi kime satıyorsun.Albayın oğlu.
  • Sen ne anlarsın bunlardan? Enayılık belkı senın hobın olan bıseydır! Herkesin hayatına kimse karısamaz!
  • Bu ıvır zıvırların enayisi bu kadar bolsa, bassın parayı arkadaş bize ne? Tanımadığı adamın tulumunu alıp ne yapacaklar? komedi.. Hırka-ı şerif gibi gezdirip para mı toplayacak? :))
  • Onu tanıyan bilir;)) satabileceği birşey varsa affetmez!!! Belki yıllardır sağa sola ve bana olan borcunu bu sayede öder belki ! Birde şu vakti zamanında insanların kendi arşivlerindeki filmleri alıp etrafta kendi çekimseriymiş gibi pazarlardı!!! Acaba o filmleri sahiplerine geri verirse ???? Malum yeteri kadar kullandı!

Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ocak'ta düzenlenecek müzayedede kasklar, bröveler, kıyafetler ve fotoğraflar ile yüzlerce uçak parçasından oluşan dev bir koleksiyonun Türkiye'de ilk kez bir müzayedede satışa sunulacağını söyledi.

Çocukluğundan itibaren hayalini süsleyen havacılığın tarihine ışık tutacak belgelerin koleksiyonunu yapan Türkiye'nin ilk hava fotoğrafçısı Soner Çapoğlu'na ait eserlerin ilk kez toplu bir şekilde satışa sunulduğunu belirten Gacıroğlu, 2 bin 22 ürün arasında kasklar, bröveler, kıyafetler, fotoğraflar ve havacılığın diğer alanlarına kadar uzanan geniş bir yelpazenin yer aldığını kaydetti.

Gacıroğlu, satışa sunulan eserler arasında, Vietnam Savaşı'nda kullanılan 1960 yapımı kaskın, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan Üsteğmen İlker Kartel'e ait pilot bıçağının, 1970'li yıllara ait fantom uçaklarında kullanılan kaskın, 1960'lı yıllarda NATO'nun havadan yere atış yarışmasında Türk pilotlarından Yarbay Hüseyin Çapoğlu'nun kullandığı erken dönem turuncu tulum ile T-10 askeri savaş uçağı fren paraşütünün dikkati çektiğini vurguladı.

Askeri jet göstergelerinin yanı sıra yüzlerce orijinal hava fotoğrafının ilgi çeken ürünler arasında yer aldığını belirten Gacıroğlu, "Dünyanın birçok ülkesinden itinayla toplanmış ürünler ilk kez gün yüzüne çıkıyor. Satışa sunulan ürünler askeri malzemeler olduğu için bulunması çok zor. Bundan dolayı koleksiyonerlerin yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Gacıroğlu, 30 Ocak'ta Pera Mezat müzayede salonunda gerçekleştirilecek müzayededeki eserlerin peramezat.com internet adresinden görülebileceğini kaydetti.









Askeri havacılık eserleri müzayedede satışa sunulacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Mehmet ~ 4 yıl önce
Bana da borcu olan birisi. Yıllardır arıyorum kendisini ama bulamıyorum. Öyle hoş sohbet ve söylenenlerin aksine çok bilgili ve yetenekli bir pilot. Bunlar Ankara’da ki evini garajında sergilenmekteydi. Keşke böylesi zor bir duruma düşmeseydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz pilot.. ~ 7 yıl önce
KEŞKE TANKER İHALLELERİNDEKİ AVANTALARDA BU KADAR DUYARLI OLSAYDIN,YA 1-2 KG BALIK İÇİN ANK-BANDIRMA ARASI UÇAN CASA LAR?YA DEVRE GECESİ İÇİN KANADAYA UÇAN KC-135 LER,480 DEN KULANILAN HER ŞEY....SİZMİ ADAMSINIZ...???KONUYU BİLMEDEN YAZIP ÇİZME KARDEŞİM ...OTURUN NE YAPTIKLARINIZA BAKIN GEÇMİŞ TE ----bu ülke ve insanına.....gazetelerin hepsi yazdı yazıyor..........hakikaten konuyu bilmeden yorum yazmayın.............siz adam olsanız karşıma gelir bir sorarsınız.........hayırdır diye*******sizde nerede o adamlık.............saygılarımla.................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora Tayfun ~ 8 yıl önce
Bunların çoğu ordu malı malzeme. Örneğin pilot kaskı, eski de olsa müşirler, göstergeler vs. Babasının bunları eski uçaklardan söktüğü, hurdalıktan aldığı ve evine götürdüğü ortada. Bu şahıs 7 yıl hava kuvvetlerinde çift kumandalı uçaklarda bin küsür saat hava fotoğrafçısı olarak uçtuğunu beyan etmiş ve hatta nasıl oluyorsa, L. Akdemir generalden sertifika almış! Vay anasına yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar olsun ~ 8 yıl önce
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan Üsteğmen İlker Kartel'e ait pilot bıçağının... Yazık be kardeşim canını bu vatana feda etmiş aziz şehidimizin mirasıdır o. Gözünüz doysun. Versene bir müzeye. BİR DE BUNU YAPAN SUBAY ÇOCUĞUYMUŞ. Yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Soner sonunda iş babanın kaskına mı geldi yazık,hangi yüzle çıkacaksın bizim karşımıza,Ada'm olsan onları satacağına havacılık müzesine bağışlarsın,geç kalmadın istersen bir düşün paradanda önemli bir soyadına sahipsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havakurdu ~ 7 yıl önce
yılarca amerıkada okulu oldugunu anlattıp duran aslında hayatta hıcbır baltaya sap olamayan etrafa yalanlarıyla dunya sını anlatan ve bna kendısı de ınanan bırının ne babasına ne soyadına saygısı olur... bırı arastırsın bakalım usa.de okulumu varmıs...abısı herseyını bılır ...degılmı g. çapoğlu
bagiş... ~ 8 yıl önce
Bu arkadasimizin ciddi para sorunu yoksa,,bu objeleri Hv.k.muzesine bagişlamasi gerekirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 8 yıl önce
Bunlar TSK nın Hv.K.K. lığının malları ve arşividir neyi kime satıyorsun.Albayın oğlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enayisi varsa ya ~ 8 yıl önce
Sen ne anlarsın bunlardan? Enayılık belkı senın hobın olan bıseydır! Herkesin hayatına kimse karısamaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enayisi varsa... ~ 8 yıl önce
Bu ıvır zıvırların enayisi bu kadar bolsa, bassın parayı arkadaş bize ne? Tanımadığı adamın tulumunu alıp ne yapacaklar? komedi.. Hırka-ı şerif gibi gezdirip para mı toplayacak? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 8 yıl önce
zoruna mı gitti?
Büyük hava fotografçısı(!) ~ 8 yıl önce
Onu tanıyan bilir;)) satabileceği birşey varsa affetmez!!! Belki yıllardır sağa sola ve bana olan borcunu bu sayede öder belki ! Birde şu vakti zamanında insanların kendi arşivlerindeki filmleri alıp etrafta kendi çekimseriymiş gibi pazarlardı!!! Acaba o filmleri sahiplerine geri verirse ???? Malum yeteri kadar kullandı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000