10 Haziran 2010, Perşembe 08:17:01

"Askeri Havaalanı, sivil uçuşlara açılsın"

Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Havalimanı yapılıncaya kadar, şehirdeki askeri havaalanının geçici olarak sivil uçuşlara açılması gerektiğini söyledi.
  • ya anlamıyorum abuk subuk yorumları afyona acılmayan havaalanından kim ne nemalanacak kütahayalı ise ayrı tabi ama afyonlu olupta afyona sivil veya askeri havaalnı acılmamasını istemek bence afyona yapılan büyük bi nankörlük....
  • bu gereksiz yatırım yerine afyon havaalanının kullanılması daha iyidir.
  • eskısehır bıttı sayılır sızde gelın paramız o kadar fazla degıl.eskısehır uluslararası havaalanı ama yetkılılerden antalya ızmır ve dogu ıllerıne karadenıze sefer beklıyoruz.
  • sen kim askeri meydanın sivil uçuşlara açılmasını istemek kim? bir sürü insanın rahatını bozacaksın durduk yerde...

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Zafer Havalimanı'nın ihalesinin 2 defa iptal edildiğini belirten Serteser, yeni ihale şartlarda iyileştirmeye geldiğini bildirdi. Serteser, bu  iyileştirmenin  maliyeti de düşürdüğünü savundu.

ATSO ve Afyonkarahisar'daki sivil  toplum kuruluşları olarak Altıntaş'a yapılacak havalimanına hiçbir zaman karşı olmadıklarını ve olmayacaklarının altını çizen Serteser, "Zafer Havalimanı'nın ihalesi gerçekleşse bile yapımı en az 2 yıl sürecektir. Dolayısıyla bu 2 sene, bilhassa bölgemizin termal yatırım ve turizm açısından hızlı ivmelerle gelişmeye başladığı bir dönemde Afyon'un önünü  kesecek  bir zamandır." dedi. 

İki senenin artık eskisi gibi olmadığını aktaran Serteser, artık günümüzde 2 senenin çok uzun bir zaman olduğunu söyledi. Bu zaman zarfında çok şeylerin yapıldığını ve çok şeylerin başarıldığını dile getiren Serteser, "Bu 2 sene içerisinde başka bir iller bizi fersah fersah geçebilir. Başka avantajları olan termal bölge, tam biz atağa kalkmışken bizi geçebilir. Niye buna müsaade edelim. Burada Türkiye'nin en büyük askeri havaalanlarından ve NATO'nun yedek  konumunda  olan bir havaalanı bulunuyor. Biz bunun biz geçici olarak açılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Altıntaş'da havalimanı yapılmasına kesinlikle karşı olmadıklarını, sadece bu 2 senelik dönem içerisinde askeri havaalanının açılmamasına karşı olduklarının  altını  çizen Serteser şöyle devam etti: "O zaman önümüze şu çıkıyor. 'İyi açalım da işte NATO katkı payı istiyor.' NATO katkı payını devamlı açıldığı sürede istiyor ve net bir rakamda yok. Biz, burayı devamlı açmak istemiyoruz. NATO'nun istediği para yıpranma payı. İki sene de havaalanı ne kadar yıpranacak. Kaldı ki bu 2 sene için para istese bile devamlı açılmaya göre çok cüzi bir para isteyecektir. Bunun verilmesi lazımdır. Neden, çünkü günümüzde 2 sene az bir zaman değil. İki sene bizi çok ileri götürür bu havaalanı açılırsa yatırımları hızlandırır."
 

"Askeri Havaalanı, sivil uçuşlara açılsın"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ya anlamıyorum abuk subuk yorumları afyona acılmayan havaalanından kim ne nemalanacak kütahayalı ise ayrı tabi ama afyonlu olupta afyona sivil veya askeri havaalnı acılmamasını istemek bence afyona yapılan büyük bi nankörlük....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu gereksiz yatırım yerine afyon havaalanının kullanılması daha iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eskısehır bıttı sayılır sızde gelın paramız o kadar fazla degıl.eskısehır uluslararası havaalanı ama yetkılılerden antalya ızmır ve dogu ıllerıne karadenıze sefer beklıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen kim askeri meydanın sivil uçuşlara açılmasını istemek kim? bir sürü insanın rahatını bozacaksın durduk yerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000