13 Nisan 2010, Salı 08:06:57

"ASKERİ HAVAALANI SİVİL UÇUŞLARA AÇILSIN"

Zafer Havaalanı projesinin uzamasıyla Afyonkarahisar’da Askeri Havaalanının açılmasını isteyen sivil toplum örgütleri ATSO öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirerek, Zafer Havaalanı faaliyete geçinceye kadar Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılmasını istediler.
  • burası askeriyenin değil natonunun havaalanıdır(natonun 2. büyük havaalanı).yani askeriyenin söz hakkı yoktur bu nedenle nato(abd)istemedği sürece de açılması imkansızdır
  • arkadaşlar afyon askeri havaalanı bir yedek meydan.kaldıki diyarbakır asıl meydan ken sivil uçuşları karşılıyor afyonda hayli hayli karşılar.sıkıntı bence askeriyenin burayı vermek istememesinden kaynaklı.kimsede askeriyeyi çıkardığı falan yok.denildiği gibi sivil terminal yapıldıgı vakit tüm sorunlar çözülüyor.hatta sivil uçaklar iniş kalkışları ile milli savunma bakanlığına önemli bir para ödüyorlar.yani açılırsa gene devlet kazanacak.
  • Askeri havaalanını kullanınca askerimize eziyet mi etmiş oluyoruz. Ordumuz milletine hizmetin her türünden şeref duymuştur ve duyacaktır her zaman. Memleketimizin bütün imkanlarından faydalansak gereksiz yatırımdan kaçınsak nolur yani. Türkiyede örneği var böyle uçuş yapılabiliyo zaten. Hem üstelik Afyon Havaalanı sivil uçuşlara geçiş için gayet uygun bence. Bir sivil terminal yapılıp sorun çözülür. Bölgesel olacaktı sözde uluslararası diye başladı zafer havaalanı. Ne oldu sonunda küçük bi havaalanı olarak çıkacak o da kısır döngüye katılacak. Giden bizim milli servetimiz. Yazık. Uyanmak zamanı.
  • Neden gerekli tedbirler alinarak hem askeriye hem de sivil hava trafigi icin kullanilamiyor?Diyarbakir havaalaninda bu uygulaniyor ve sorun cikmiyor.Neden burada bazi yorum yazan arkadaslar askeriyenin mali,sivilin mali gibi bir ayirim yapiyor.Askeri ya da sivil,bu milletin mali degil mi,neden milletin yarari icin kullanilmasin???
  • Afyondaki Askeri Meydan sivil uçuşlara açılabilmesi açısından son derece de elverişlidir. Sadece sivil terminalle çözülebilecek bir durumdayken neden Zafer Havaalanı ? Afyonlu mecbur mu onca km. çekmeye? Uşaklı ve Kütahyalı içinde aynı durum geçerli. Uşak Havaalanı bakım sonrası her türlü uçuşa hazır. Kaldı ki Kütahyada da Askeri Meydan mevcut. Yöneticilerimiz artık milli servetimizi çarçur etmesin doğru kullansın.
  • sen cok yasa Afyon...hep askeriyeyi olduklari yerden atalim sivil yapalim...savas oluncada ne yapariz??? kimi cagiririz goreve?????? alani bile olmayan askeriyeyi?????? acin sunu meshur ZaFER alaninida millet kurtulsun.
  • cigli acilsa cok iyi olur.
  • Ben askerliğimi Afyon'da yaptım hatta atış talimi için askeri havaalanı bölgesine giderdik. Ne kadar güzel, askeriyenin herşeyini alalım, onları Çiğli'den, Yeşilköy'den, Konya'dan, Afyon'dan da çıkaralım. Artık askeriye de eğitimlerini simulatörlerden yapar. Olur mu öyle şey? Bence potansiyel ölçülür, adam gibi fizibilitesi yapılır doğru dürüst bir yatırımla adam gibi sivil bir havaalanı açılır iyi bir yere. Yeni moda oldu her il, her yer havaalanı, uçuş, iyi bağlantı vs istiyor. Ondan sonra başlıyor neden THY uçmuyor da Anadolu Jet uçuyor vs vs. Bulduk ta bunuyoruz maşallah.

ZAFER HAVAALANINDA BELİRSİZLİKLER VAR

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Zafer Havaalanının ihalesine teklif verilmemesi ve sürecin uzamasından dolayı geçen süre zarfında Afyonkarahisar için zaruriyet arz eden havaalanı ihtiyacının Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılmasına yönelik fikir birliğine varıldı. Toplantının başkanlığını yapan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser Zafer Havaalanında birtakım belirsizlikler nedeniyle firmalar çekimser kaldı. Bu belirsizliklerin en önemlisi ise Türkiye’de YİD modeliyle yapılan havaalanlarının pistleri genelde devlet tarafından yapılıyor. Buradaki pistte büyük uzunlukta ve genişlikte” diye konuştu.

ALTINTAŞ’A YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ

Maliyetin büyük kısmını pist oluşturduğunu kaydeden Serteser; Buradaki pisti devletin değil, ihaleyi alan firma yapacağını söyledi. Serteser; “Bu nedenle şartname yeniden gözden geçirilmeli. Bir havaalanı kendisini 20 yılda amorti ediyor. Yurtdışından alınan kredilerin vadesi en fazla 10 yıl. Firmaların teklif vermemelerinin en büyük nedenlerimden birisi de bu. Hükümetimiz mutlaka buna bir formül bulacaktır.  Hiçbir zaman ‘Altıntaş’a yapılmasın, buraya yapılsın’ diye bir toplantı yapmadık. Süreç uzadı. Biz oraya karşı değiliz, hükümetimizin kararlarına saygılıyız. Ancak süreç biran önce hızlandırılmalıdır. Askeri Havaalanında terminal binası yerimiz bile mevcut. Biz Askeri Havaalanının geçici olarak diğer havaalanı açılıncaya kadar açılmasını istiyoruz” dedi.
 

"ASKERİ HAVAALANI SİVİL UÇUŞLARA AÇILSIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
burası askeriyenin değil natonunun havaalanıdır(natonun 2. büyük havaalanı).yani askeriyenin söz hakkı yoktur bu nedenle nato(abd)istemedği sürece de açılması imkansızdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar afyon askeri havaalanı bir yedek meydan.kaldıki diyarbakır asıl meydan ken sivil uçuşları karşılıyor afyonda hayli hayli karşılar.sıkıntı bence askeriyenin burayı vermek istememesinden kaynaklı.kimsede askeriyeyi çıkardığı falan yok.denildiği gibi sivil terminal yapıldıgı vakit tüm sorunlar çözülüyor.hatta sivil uçaklar iniş kalkışları ile milli savunma bakanlığına önemli bir para ödüyorlar.yani açılırsa gene devlet kazanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Askeri havaalanını kullanınca askerimize eziyet mi etmiş oluyoruz. Ordumuz milletine hizmetin her türünden şeref duymuştur ve duyacaktır her zaman. Memleketimizin bütün imkanlarından faydalansak gereksiz yatırımdan kaçınsak nolur yani. Türkiyede örneği var böyle uçuş yapılabiliyo zaten. Hem üstelik Afyon Havaalanı sivil uçuşlara geçiş için gayet uygun bence. Bir sivil terminal yapılıp sorun çözülür. Bölgesel olacaktı sözde uluslararası diye başladı zafer havaalanı. Ne oldu sonunda küçük bi havaalanı olarak çıkacak o da kısır döngüye katılacak. Giden bizim milli servetimiz. Yazık. Uyanmak zamanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden gerekli tedbirler alinarak hem askeriye hem de sivil hava trafigi icin kullanilamiyor?Diyarbakir havaalaninda bu uygulaniyor ve sorun cikmiyor.Neden burada bazi yorum yazan arkadaslar askeriyenin mali,sivilin mali gibi bir ayirim yapiyor.Askeri ya da sivil,bu milletin mali degil mi,neden milletin yarari icin kullanilmasin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Afyondaki Askeri Meydan sivil uçuşlara açılabilmesi açısından son derece de elverişlidir. Sadece sivil terminalle çözülebilecek bir durumdayken neden Zafer Havaalanı ? Afyonlu mecbur mu onca km. çekmeye? Uşaklı ve Kütahyalı içinde aynı durum geçerli. Uşak Havaalanı bakım sonrası her türlü uçuşa hazır. Kaldı ki Kütahyada da Askeri Meydan mevcut. Yöneticilerimiz artık milli servetimizi çarçur etmesin doğru kullansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen cok yasa Afyon...hep askeriyeyi olduklari yerden atalim sivil yapalim...savas oluncada ne yapariz??? kimi cagiririz goreve?????? alani bile olmayan askeriyeyi?????? acin sunu meshur ZaFER alaninida millet kurtulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cigli acilsa cok iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben askerliğimi Afyon'da yaptım hatta atış talimi için askeri havaalanı bölgesine giderdik. Ne kadar güzel, askeriyenin herşeyini alalım, onları Çiğli'den, Yeşilköy'den, Konya'dan, Afyon'dan da çıkaralım. Artık askeriye de eğitimlerini simulatörlerden yapar. Olur mu öyle şey? Bence potansiyel ölçülür, adam gibi fizibilitesi yapılır doğru dürüst bir yatırımla adam gibi sivil bir havaalanı açılır iyi bir yere. Yeni moda oldu her il, her yer havaalanı, uçuş, iyi bağlantı vs istiyor. Ondan sonra başlıyor neden THY uçmuyor da Anadolu Jet uçuyor vs vs. Bulduk ta bunuyoruz maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000