22 Ağustos 2020, Cumartesi 14:35:14

Asker pilotlardan isyan!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmış ve artık sivil pilotluğa geçiş yapmak isteyen asker pilotlar, özel şirketlerin kendilerini kabul etmediğini ifade ederek adeta isyan etti.
  • Bu arkadaşımızın mektubunu haklı buluyorum. Bizler malesef ağlayan komşu çocuğu için kendi çocuğumuzu döveriz bilmeden zarar mı verdi diye. Yabancı pilotların acilen Türkiye den gönderilmesi gereklidir. SunExpress, Türk pilotları işe alırken, almanya haritası, avrupa haritası çizdirdi, çok değil daha 18 ay önceki mülakatlarda... Araya bilimsel de soktu; Lift formülü sordu, mass and balance yaptırdı, ok tabi ki de bilimsel olmalı ama yapacağından geri durmadı, almanya nın komşu ülkelerini sordu. almanyanın coğrafi koordinatlarını sordu.. Yetmedi alman malı psiko motor ölçme değerlendirme sistemleri uygulayarak kendi şirketlerini zengin ettiler. Ücretler tabii ki euro. Pilot adaylarına Türk tescilli bir şirkette bu soruları sormak yakışır mı? Alman kültür ve disiplini ayağına insanımızı aşağılamaktan başka bir şey değil. Atatürk dahi 1930 lu yıllarda kovmuş bunları. SunEx yönetimi LEJYONER gibi. Bir adım sonra almanya tarihinden başlarlar sormaya da, umarım ADOLF H. yüzlerine vurulmaz.
  • Ömer Seyfettin' in çok güzel bir hikaye kitabı var. Adı Diyet. Toplumca okumayı sevmediğimizden muhtemeldir ki böyle güzel bir hikayeyi de okumayanlar, ders almayanlar olmuştur. Birine bir şeyler sağladınız diye o kişilerin yaşamından aldıklarınızdan tatmin olmamak ibretlik bir insanlık ayıbıdır. İnsan olanların anlayabileceği bir şey tabi ki. Bu milletin içindeki çok temiz insanların suyu yüzü hörmetine huzur ve rahat içinde yaşadığı halde şımarıklık yapıp bu vefalı insanlara bu tür uygulama yapan ahlaksızlar da var ne yazık ki. Bunların eşlerinin, ana ve babalarının acaba bunların karakterinden haberi varmıdır?
  • Sorun asker olmalarinda degil Yaslari buyuk bugun atpl sinavinda 42 yasinsa bir beyefendi vardi emekli astsubay bakalim airline kovalicaz dedi bende hayirli olsun dedim , 35 den sonra heleki su donemde alim cok zor yoksa asker sivil ayirdiklarini dusunmuyorum hakeden girer yas simulator mulakat NOT: Thy icin bunlarin onemi olsada ilk olay referans saglam referans herseyi cozer sizi 25 yasinda thk muduru bile yapar :)
  • 2004 yılında 150 teğmen sivil hava yollarına geçmek için istifa ederek fetöcülerin önünü açtılar. Milletin vergisiyle pilot olup sivil hava yollarına geçmek milleti keriz yerine koymaktır. Sivil hava yolları pilotu olmak isteyen kendi parasıyla olsun. Bu konuda askeri personeli bağlayıcı sözleşmeler daha sert yaptırımlar içermeli.
  • Gelmeyin zaten. Istemiyoruz sizleri. Bi havalar bi pozlar hepinizde, ama iki kelime ingilizce yok ve kafa olarak zamanin gerisindesiniz. Oturun oturdugunuz yerde.
  • Gonderilmeli
  • Zaten hepsi ayrı bi artist, alışmışlar askeriyeye her şeyi emir ile halletmeye çalışıyor ezikler
  • Pilotluk meslegi uzun bir süre toparlanamayacak arz talep
  • Çok yanlış bir uygulama. Acilen geri dönülmemesi takdirin de stres anında çok fazla kaza-kırım olayı göreceğiz!!!
  • “çocukluk hayali havayolları pilotluk eğitimi almış pek çok subay/astsubay silah arkadaşımız “ O zaman hayallerin peşinden koşsaydın, benim vergimi niye heba ettin sana harcanan emekle

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmış ve artık sivil pilotluğa geçiş yapmak isteyen asker pilotlar, özel şirketlerin kendilerini kabul etmediğini ifade ederek adeta isyan etti.

Özel şirketlerin tutumunu eleştiren asker pilotlardan biri bir mektup kaleme alarak süreci açıkladı.

İşte o mektup:

Covid-19 Pandemisi nedeniyle zor günler geçiren ülkemiz havacılık sektörüyle ilgili yaşadığımız bir başka sıkıntıyı dile getirmek istiyorum. Şahsım gibi Silahlı Kuvvetleri saflarında yetişmiş, yıllarca ülkemiz ve milletimiz için başta terörle mücadele olmak üzere şevkle görev yapmış, res’en ayrılmış ve çocukluk hayali havayolları pilotluk eğitimi almış pek çok subay/astsubay silah arkadaşımız maalesef Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yollarına sivil pilot olarak gerekçe gösterilmeden bir süredir kabul edilmemektedir. Resmî olarak her hangi bir gerekçe gösterilmemesine rağmen bu ayrımcılığın tarafımıza yapılması bizi derinden sarsmaktadır. Önümüze sürülen tek mazeretse 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra gelişen süreçte tekrar TSK’ya çağırılacağımız düşüncesidir. Ancak TSK’da daha önce pilot olarak görev yapanlar hariç hiç kimse çağrılmamıştır ve bundan sonraki süreçte de çağrılmayacaktır.

Çağrıldığımızda kanımız ve canımız vatanımıza feda olsun ancak savaş hali olmadıkça TSK’ya tekrar çağrılma ihtimalimiz askerlik hizmetini yapmış her hangi bir yurttaşımız ile aynıdır. Ülkemizin bayrağını taşıyan bu kuruluşların bayrağı ve yurttaşlarımız canı şahsım gibi TSK’da çok iyi eğitim verilmiş Türk Askeri olan kişiler yerine Yunanistan, İran, İngiltere, Pakistan, Sırbistan gibi ülkelerden gelen yabancı pilotlara emanet edilmektedir.

Pandemi süreci bittikten sonra sürecin eskiye dönmesini, tarafımıza yapılan ayrımcılığın durdurulmasını temenni ediyoruz. Sesimize ses olursanız size minnettar oluruz. 

Asker pilotlardan isyan!

Yorumlar Tüm Yorumlar (218)

Almanlar ~ 4 yıl önce
Bu arkadaşımızın mektubunu haklı buluyorum. Bizler malesef ağlayan komşu çocuğu için kendi çocuğumuzu döveriz bilmeden zarar mı verdi diye. Yabancı pilotların acilen Türkiye den gönderilmesi gereklidir. SunExpress, Türk pilotları işe alırken, almanya haritası, avrupa haritası çizdirdi, çok değil daha 18 ay önceki mülakatlarda... Araya bilimsel de soktu; Lift formülü sordu, mass and balance yaptırdı, ok tabi ki de bilimsel olmalı ama yapacağından geri durmadı, almanya nın komşu ülkelerini sordu. almanyanın coğrafi koordinatlarını sordu.. Yetmedi alman malı psiko motor ölçme değerlendirme sistemleri uygulayarak kendi şirketlerini zengin ettiler. Ücretler tabii ki euro. Pilot adaylarına Türk tescilli bir şirkette bu soruları sormak yakışır mı? Alman kültür ve disiplini ayağına insanımızı aşağılamaktan başka bir şey değil. Atatürk dahi 1930 lu yıllarda kovmuş bunları. SunEx yönetimi LEJYONER gibi. Bir adım sonra almanya tarihinden başlarlar sormaya da, umarım ADOLF H. yüzlerine vurulmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyet ~ 4 yıl önce
Ömer Seyfettin' in çok güzel bir hikaye kitabı var. Adı Diyet. Toplumca okumayı sevmediğimizden muhtemeldir ki böyle güzel bir hikayeyi de okumayanlar, ders almayanlar olmuştur. Birine bir şeyler sağladınız diye o kişilerin yaşamından aldıklarınızdan tatmin olmamak ibretlik bir insanlık ayıbıdır. İnsan olanların anlayabileceği bir şey tabi ki. Bu milletin içindeki çok temiz insanların suyu yüzü hörmetine huzur ve rahat içinde yaşadığı halde şımarıklık yapıp bu vefalı insanlara bu tür uygulama yapan ahlaksızlar da var ne yazık ki. Bunların eşlerinin, ana ve babalarının acaba bunların karakterinden haberi varmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaslari buyuk ~ 4 yıl önce
Sorun asker olmalarinda degil Yaslari buyuk bugun atpl sinavinda 42 yasinsa bir beyefendi vardi emekli astsubay bakalim airline kovalicaz dedi bende hayirli olsun dedim , 35 den sonra heleki su donemde alim cok zor yoksa asker sivil ayirdiklarini dusunmuyorum hakeden girer yas simulator mulakat NOT: Thy icin bunlarin onemi olsada ilk olay referans saglam referans herseyi cozer sizi 25 yasinda thk muduru bile yapar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker - Sivil ~ 4 yıl önce
2004 yılında 150 teğmen sivil hava yollarına geçmek için istifa ederek fetöcülerin önünü açtılar. Milletin vergisiyle pilot olup sivil hava yollarına geçmek milleti keriz yerine koymaktır. Sivil hava yolları pilotu olmak isteyen kendi parasıyla olsun. Bu konuda askeri personeli bağlayıcı sözleşmeler daha sert yaptırımlar içermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 4 yıl önce
2014 YILINDA MECBURİ HİZMET 15 YILDI. TEĞMENLER - HELE Kİ 150 TANE- İSTİFA ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR. YALAN SÖYLERKEN ÖLÇÜLÜ SÖYLEYİN.
Astsubay Başçavuş pilot arkadaşlar ~ 2 yıl önce
Pilotluk mesleğinde askerde ben teğmen iken binlerce saat uçuş yapmış astsubay başçavuş arkadaslar görmüştüm, şaşırdım biraz, hem subay hem astsubay aynı mesleği yapıyor, genelde biz pilotluk ulaşılmaz biliriz toplumda ama helal olsun emekleri ile pilot olmuş astsubay arkadaslar. Duyduğum yorumlara göre oldukça basarılı bir sekilde pilotluğu icra ediyorlarmış, ordumuzun bir çok yükünü çeken bu sınıf bu mesleğin de hakkını vermiş, tebrikler...
Gelmeyin ~ 4 yıl önce
Gelmeyin zaten. Istemiyoruz sizleri. Bi havalar bi pozlar hepinizde, ama iki kelime ingilizce yok ve kafa olarak zamanin gerisindesiniz. Oturun oturdugunuz yerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancilar ~ 4 yıl önce
Gonderilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelmesinler ~ 4 yıl önce
Zaten hepsi ayrı bi artist, alışmışlar askeriyeye her şeyi emir ile halletmeye çalışıyor ezikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Su anda ~ 4 yıl önce
Tesbittir; Askerlige en merakli grup Anadoludan mezun yuksek okul bitirmis kaptanlarimiz, TSK da subaylar arasinda bilgi ve centilmenlik esastir; ast ust kidem veya komplex yoktur, astsubay uzmancavus ve en fazla ER lerde maalesef bu olay bu istikamette artarak devam eder, Tk ya yillar once geldigimde anilan kaptanlarimizda gordugum kidem komplexine hem sasirmistim hemde uzulmustum, yazik
Xx ~ 4 yıl önce
Pilotluk meslegi uzun bir süre toparlanamayacak arz talep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
Çok yanlış bir uygulama. Acilen geri dönülmemesi takdirin de stres anında çok fazla kaza-kırım olayı göreceğiz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
İşe giremeyen askeri pilotlarımız kırımmı yapacak hocam?ben anlamadım ne demek istediğinizi!!
İfade ~ 4 yıl önce
Birde ifade edebilme yeteneğiniz olsaydı keşke. Öğretmen falan değilsinizdir umarız. Öyleyse vay öğrencilerin haline.
Kaptan'a... ~ 2 yıl önce
Basarılı Astsubay arkadaşların pilot olarak daha çok seçilmesi, kendi görüşümce insanlara rütbeleri gereği daha yakın olmaları sebebiyle bu meslekte daha az istekleri ve zam talepleri olacağından milletin menfaatinedir. Hem ben suyum buyum demeden çalışanlara çok üstten bakılmaz hem de cok para istemezler, halktan memur gibi... Rütbe olan biraz insanları küçümser gibi oluyor bazen o yüzden.
Kaptan'a... ~ 2 yıl önce
İşiniz gücünüz sıkıştınız mı bu tehditle nedense, uçak kendini kurtarır merak etme.
Cocukluk hayali havayolu mu ~ 4 yıl önce
“çocukluk hayali havayolları pilotluk eğitimi almış pek çok subay/astsubay silah arkadaşımız “ O zaman hayallerin peşinden koşsaydın, benim vergimi niye heba ettin sana harcanan emekle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düşünemeyenlere ~ 4 yıl önce
senin verginin yasal süresi var. zorunlu süre tamamlandımı isteyen istifa eder. yani senin verginle olan kısmı zaten yıllarca çalışılarak iade edildi.
BU BEYİNLE ZOR ~ 4 yıl önce
""""" ADAM EMEKLİ OLDUKTAN SONRA KENDİ PARASIYLA PİLOT OLMUŞ... """"" DEVLETİN İMKANLARINI KULLANMAMIŞ.... KULLANSA DA KARŞILIĞINI FAZLASIYLA VERMİŞ.... BU ASKER DÜŞMANLIĞI OLDUKÇA VE BU BEYİNLE ANLAMANIZ DA ZOR....
Ortadoguku ~ 4 yıl önce
Araplardan farki olmayan ortadogulu bir milletiz, calisana emekli olana basariki olanada tahammulumuz yok
İdrak yoksunu ~ 4 yıl önce
Silahlı Kuvvetlere giren askeri öğrencilerin hemen hepsinin hayali pilot olmaktır. Kimi hayaline ulaşır, kimi elinde kalanla umudunu yitirmeden devam eder. Bazıları Askeri pilot olamasa bile parasını biriktirip sivilden eğitim alır. Asker olarak zaten mecburi hizmet denen ve esasında 21 inci Yüzyıl kölelik anlayışı uygulaması ile 15 yıl, 18 yıl, 21 yıl ve hatta 24 yıl boyunca hizmet ettirirler. 2 yıl Astsubay eğitiminde sana verilenler nedir ki 15 yılın ipotek edilir? ILO yani Dünya Çalışma Örgütü ile İnsan Hakları Evrensel Beyannemesi ve bunlara bağlı düzenlemelerle her ülkeye insan hakkı olarak mecbur bıraktığı yasal düzenlemelerin bile dışında tutulup vatan millet diye inandırılır ve çalıştırılırsın. Sonra çıkar bir lider, onlar ölmek için para alıyor der. Vergini çok düşünüyor isen yandaş müteahitlere peşkeş çekilenlerden başlaman lazım. Asker verginin bedelini fazlasıyla ödemiştir. Hatta sen ona borçlusun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000