07 Temmuz 2017, Cuma 12:56:14

Asılsız bomba ihbarına 4 yıl hapis

Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak uçağı kaçırmamak için asılsız bomba ihbarı yapan sanığa verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezası onaylandı.
  • Sallandirin
  • Allahin cezasi,mafya mi ne. ceza en az 30 yil olmali.
  • süper..üstüne maddi zararıda bundan almaları gerek.bence bu cezalar sabitlensin yapana yargılama bile yapılmadan verilsin
  • afferin sanaaaaa,gördün mü kabahatin karşılığını
  • HAPİS CEZASI YETERSİZ KESİNLİKLE HAPİS CEZASININ YANINDA TAZMİNAT CEZASIDA VERİLMELİ.ONCA YAKIT BOŞA GİTTİ ,İNSANLAR BİR DENGESİZ YÜZÜNDEN SAATLERCE MAĞDUR OLDU...BU EMSAL OLMALI DEVLET BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIP KESİNLİKLE ŞİRKETE VE İNSANLARA VERDİĞİ ZARARI MADDİ OLARAK BU DENGESİZDEN TAZMİN ETMELİ...BİRDE UTANMADAN İTİRAZ ETMİŞ TERBİYESİZ HERİF...ALIN BU ADAMDAN 100.00O DOLAR BAKIN BAKALIM BİR DAHA SIKIYORMU İNSANLARI MAĞDUR ETMESİ...
  • Az bile olmuş. 100 bi dolar da para cezası verilecekti utanmaza.
  • Bunu yapmiycaktin keko
  • kara liste yeterdi, tecavüzcüyü salıp bomba ihbarcısını hapse atmak biraz aşırı olmuş
  • Hapis cezasının kimseye bir faydası yok. Gecikmeden kaynaklanan tüm yakıt, mesai, park masrafları ihbarcıya tazminat cezası olarak verilmeliydi. Milleti nasıl boş yere uğraştırdıysa kendisi de ödemek için uğraşsın dursun.
  • süper olmuş, ellerinize sağlık, işte bu, artık cexza verilsin bir daha da cesaret edemmesin böyle saçmalıklara. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Darısı diğerlerinin başına.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesince, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağa kalkış öncesi asılsız bomba ihbarı yapan M.S.G'ye "Hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasının onanmasına hükmetti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 Kasım 2016'da THY'nin İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak olan yolcu uçağına kalkış öncesi bomba ihbarında bulunulduğu, ihbar üzerine içinde 84 yolcusu olan uçağın durdurulduğu ve arama yapıldığı kaydedildi.

İddianamede, saat 10.15'te kalkması planlanan uçağın yolcularının Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde özel bir bölüme alındığı, arama yapıldığı, yolcular ve uçakta yapılan 2 saatlik aramada olumsuz bir duruma rastlanılmadığı, emniyet yetkililerinin uçağa bomba ihbarı yapılan telefonu teknik takibe alarak ihbarcıyı bulduğu, sanık M.S.G.'nin uçağa geç kalan bir yolcu olduğu ve gözaltına alındığı kaydedildi.

5 YIL 10 AY İSTEMİYLE DAVA

Sanık M.S.G. hakkında "Hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

UÇAĞI KAÇIRMAMAK İÇİN İHBAR ETMİŞ

Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan tutuksuz sanık M.S.G, İstanbul'dan Diyarbakır'a gidecek uçağa geç kaldığını, uçağı kaçırmamak için bomba ihbarında bulunduğunu söyledi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme, sanığın asılsız bomba ihbarı yaparak, hukuka aykırı davranışı nedeniyle hava ulaşım aracını engellediği kanaatine vararak, sanık M.S.G'yi "Hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık M.S.G'nin yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını takdiri indirim sebebi sayan mahkeme, sanığın cezasını 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi.

İTİRAZA RET

Sanık M.S.G., avukatı aracılığıyla hakkında verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delilerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığını belirterek, oy birliğiyle sanık M.S.G'nin cezasını onadı.

Asılsız bomba ihbarına 4 yıl hapis

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

İdam ~ 7 yıl önce
Sallandirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Allahin cezasi,mafya mi ne. ceza en az 30 yil olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
süper..üstüne maddi zararıda bundan almaları gerek.bence bu cezalar sabitlensin yapana yargılama bile yapılmadan verilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
bu nasıl yorum. yargılama yapılmadan ceza verilsin ne demek. bu dediğiniz yargısız infaz olur. yargılama suçu ve suçluyu tespit etmek için yapılır ki toplum düzeninin olmazsa olmazıdır.
haaaaah ~ 7 yıl önce
afferin sanaaaaa,gördün mü kabahatin karşılığını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAZMİNAT ~ 7 yıl önce
HAPİS CEZASI YETERSİZ KESİNLİKLE HAPİS CEZASININ YANINDA TAZMİNAT CEZASIDA VERİLMELİ.ONCA YAKIT BOŞA GİTTİ ,İNSANLAR BİR DENGESİZ YÜZÜNDEN SAATLERCE MAĞDUR OLDU...BU EMSAL OLMALI DEVLET BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIP KESİNLİKLE ŞİRKETE VE İNSANLARA VERDİĞİ ZARARI MADDİ OLARAK BU DENGESİZDEN TAZMİN ETMELİ...BİRDE UTANMADAN İTİRAZ ETMİŞ TERBİYESİZ HERİF...ALIN BU ADAMDAN 100.00O DOLAR BAKIN BAKALIM BİR DAHA SIKIYORMU İNSANLARI MAĞDUR ETMESİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az ~ 7 yıl önce
Az bile olmuş. 100 bi dolar da para cezası verilecekti utanmaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hemşo ~ 7 yıl önce
Bunu yapmiycaktin keko

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kara liste ~ 7 yıl önce
kara liste yeterdi, tecavüzcüyü salıp bomba ihbarcısını hapse atmak biraz aşırı olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
caydırıcı değil ~ 7 yıl önce
Hapis cezasının kimseye bir faydası yok. Gecikmeden kaynaklanan tüm yakıt, mesai, park masrafları ihbarcıya tazminat cezası olarak verilmeliydi. Milleti nasıl boş yere uğraştırdıysa kendisi de ödemek için uğraşsın dursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru.. ~ 7 yıl önce
Bu tip insanlar ceza evinde daha çok suç ile tanışır. Eğer bu ilk defa kanunlara ve toplum düzenine karşı saygısızlığı ise.. ceza tazminat şeklinde olabilirdi. Bizim devlet de bazen vur diyorsun öldürüyor.. dışarıda nice dolandırıcı var elini kolunu sallayarak, hatta iş adamı sıfatıyla geziyor.
Harbi mi? ~ 7 yıl önce
O isler oyle olmuyor! Sonra gorgusuz bir ayi cikip "parasiyla degil mi" der bu isler de aynen devam eder. Ama bundan sonra 4 yil hapsi goze alan biri cikar mi bakalim bu islere yeltenecek. Asil senin onerin caydirici degil!
maydırıcı ~ 7 yıl önce
parası yoksa mecbur hapis yatacak muhtemelen de öyle olmuştur.en küçük örnek.nafakayı ödemeyemen 4-5 ay içinde hapise giriyor
süper ~ 7 yıl önce
süper olmuş, ellerinize sağlık, işte bu, artık cexza verilsin bir daha da cesaret edemmesin böyle saçmalıklara. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Darısı diğerlerinin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000