02 Mayıs 2009, Cumartesi 10:46:25

Arzuolunmaz yolcular listesi yayımlandı

Azerbaycan Hava Yolları “arzuolunmaz yolcular” listesini yayınladı
  • Türkiyede de benzeri olmalı.Listede ismi bulunan yolculara bilet satılmamalı, daha hafif kusuru olanlarada bir taahhütname imzalatılarak satış yapılmalı fikri güzel. Fakat her sesini yükselten,itirazı olan yolcuda haklı, haksız bu listeye alınmamalı.Sağlam kurallar olmalı. Dikkat edilmeli çünkü özellikle Thy kabin memurları haklı itirazlara bile hemen uçuş emniyeti, polis gibi sözler ile tepki göstermekte ve hırçınlaşmaktadırlar.Birde karaliste kozu ellerinde olursa uçaklarda terör estirirler.
  • sıra türk şirketlerinde özellikle sun express bakalım şu meşhur hayvanı listesinde göstericek mi?
  • Listenin 17. sırasında TR pasaportlu bir vatandaş var. http://azal.az/az/blacklist.shtml
  • THY ve Özl Hava Yollarımızda da böyle bir liste var mı acaba? Olsa iyi olur. Cep telefonlarını kapatmadığı gibi, ikaz edilince böğüren yolcular var. Uçuş emniyet kurallarını zorlayan, mesela tuvalette sigara içmeye kalkan öküzler var. Polise veriyorsun ne yaptıkları belli değil. Bu listelerin "kara liste" olarak hazırlanması ve hava yolları şirketleri arasında paylaşılması lazım.
  • listede turk vatandasi yok arkadaslar..
  • "Arzuolunmayan heyvanlar" listesi yapılsa "uçan merkep" bir numara olurdu... :D
  • Fakat listedeki bakan ve polisin isimleri bence benzer isimdir, yani kendilerin ismi degildir. Bu kadarini AZAL yapmaz, ne de olsa devlet sirketidir.
  • Bu liste AZAL`in web sitesinde daima vardir, yeni bir olay degil :) Hatta listede onemli sahisin da ismi var :)
  • Bu uygulama Lufthansa ve British Airways'de var. "Disruptive Passenger" konulu bir konferans Istanbul'da yapılıyor. THY da ana sponsorlardan. Uçakta huzursuzluk çıkaran, kurallara uymayan, uçuşun, murettebat ve yolcuların ve mülkiyetin emniyetini tehlikeye atan yolcularla ilgili çok onemli bir çalıştay olacak. Bu tür yolculara uçakta gozaltına alma, kısıtlama uygulamak, uçaktan indirmek gibi mueyyidelerin dışında TC'de baska bir mueyyide uygulanmıyor. Yasalarda boşluk var. Eger yolcunun eylemi Ceza Yasasında suç olarak tanımlanan eylemlerden ise, o zaman o eyleme ilişkin ceza uygulanabiliyor. Havayollarımızın, bu yolcuları kara listeye alıp, bir daha uçağa kabul etmemesi, bilet vermemesi en caydırıcı önlemlerden olabilir. Av.Y.Ö
  • Madem bu isimleri acikladilar.Kendi ucak sirketleri bu kisileri tasimamasi gerekir.Veya gereken önlemi kabul ederlerse ucusuna müsaade edilebilir.Zira kimsenin tasiyicinin veya o ülkenin koydugu kurallara aykiri hareket etmege hakki yoktur.Demokratik sahsi hak geneli ilgilendiren hallerde,kisiye sahsen kullanilamaz.Bu benim görüsüm.

Azerbaycan Hava Yolları “AZAL” uçak seferlerinde karışıklık yaratan yolcuların isimlerinin yer aldığı “arzuolunmaz yolcular” listesini yayınladı.

AZAL’ın web-sitesinde yayımlanan listede 48 yolcunun adı yer alıyor.

Listedeki yolcuların “uçuşların güvenliğine tehdit yaratan hareketlere yol verdiği”, kaydedilip, “Arzuolunmaz yolcular” listesinde Azerbaycan’ın İş ve Sosial Taminat Bakanı Füzuli Alekberov, Polis Müdürü Zefer Abiyev gibi memurların adları yer aldı.

Listede aynı zamanda İsrail, İngiltere, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Hindistan vatandaşları var.

Yolcuların bu listeye alınmasının uçakta sigara içmek, mobil telefon kullanmak, uçuş güvenliğine korku yaratmak ve kabin ekibi ile gerginlik yaratmalarına bağlı olduğu belirtildi.

 

Arzuolunmaz yolcular listesi yayımlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyede de benzeri olmalı.Listede ismi bulunan yolculara bilet satılmamalı, daha hafif kusuru olanlarada bir taahhütname imzalatılarak satış yapılmalı fikri güzel. Fakat her sesini yükselten,itirazı olan yolcuda haklı, haksız bu listeye alınmamalı.Sağlam kurallar olmalı. Dikkat edilmeli çünkü özellikle Thy kabin memurları haklı itirazlara bile hemen uçuş emniyeti, polis gibi sözler ile tepki göstermekte ve hırçınlaşmaktadırlar.Birde karaliste kozu ellerinde olursa uçaklarda terör estirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sıra türk şirketlerinde özellikle sun express bakalım şu meşhur hayvanı listesinde göstericek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Listenin 17. sırasında TR pasaportlu bir vatandaş var. http://azal.az/az/blacklist.shtml

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY ve Özl Hava Yollarımızda da böyle bir liste var mı acaba? Olsa iyi olur. Cep telefonlarını kapatmadığı gibi, ikaz edilince böğüren yolcular var. Uçuş emniyet kurallarını zorlayan, mesela tuvalette sigara içmeye kalkan öküzler var. Polise veriyorsun ne yaptıkları belli değil. Bu listelerin "kara liste" olarak hazırlanması ve hava yolları şirketleri arasında paylaşılması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
listede turk vatandasi yok arkadaslar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Arzuolunmayan heyvanlar" listesi yapılsa "uçan merkep" bir numara olurdu... :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fakat listedeki bakan ve polisin isimleri bence benzer isimdir, yani kendilerin ismi degildir. Bu kadarini AZAL yapmaz, ne de olsa devlet sirketidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu liste AZAL`in web sitesinde daima vardir, yeni bir olay degil :) Hatta listede onemli sahisin da ismi var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uygulama Lufthansa ve British Airways'de var. "Disruptive Passenger" konulu bir konferans Istanbul'da yapılıyor. THY da ana sponsorlardan. Uçakta huzursuzluk çıkaran, kurallara uymayan, uçuşun, murettebat ve yolcuların ve mülkiyetin emniyetini tehlikeye atan yolcularla ilgili çok onemli bir çalıştay olacak. Bu tür yolculara uçakta gozaltına alma, kısıtlama uygulamak, uçaktan indirmek gibi mueyyidelerin dışında TC'de baska bir mueyyide uygulanmıyor. Yasalarda boşluk var. Eger yolcunun eylemi Ceza Yasasında suç olarak tanımlanan eylemlerden ise, o zaman o eyleme ilişkin ceza uygulanabiliyor. Havayollarımızın, bu yolcuları kara listeye alıp, bir daha uçağa kabul etmemesi, bilet vermemesi en caydırıcı önlemlerden olabilir. Av.Y.Ö

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Madem bu isimleri acikladilar.Kendi ucak sirketleri bu kisileri tasimamasi gerekir.Veya gereken önlemi kabul ederlerse ucusuna müsaade edilebilir.Zira kimsenin tasiyicinin veya o ülkenin koydugu kurallara aykiri hareket etmege hakki yoktur.Demokratik sahsi hak geneli ilgilendiren hallerde,kisiye sahsen kullanilamaz.Bu benim görüsüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000