05 Ağustos 2015, Çarşamba 08:50:27

'Artık Sabiha Gökçen de rötarlı'

Sabah Gazetesi yazarlarından Ayşe Özyılmazel, Sabiha Gökçen'den yaptığı bir uçuşu kaleme alarak yaşadığı gecikmeyi dile getirdi.
  • Ahl da heryer Tav in BTA si, tekel olmus ve cok pahali, Bodrumda ki lkazik ahmacun gibi hersey
  • Sabiha ile atatürk şu anda kıyaslanamaz bile..açık ara sabiha tüm uçuşlar gecikmeli slot lu.. Saw da insanın sinirleri bozuluyor artık kalkışta 17.sıra nedir?
  • Gazeteye bak yazıya bak. Bunu hala gazete diye alıp okuyan var mı
  • Dev gibi havalimani insa edip 1 tane pist koyarsan olacagi bu milyarlarca dolara ihaleyi alip havalimanini 10 misli buyutuyorsun cok guzel de be kardesim bu ucaklar nereden inip kalkacak
  • gayet normal şeyler,peşpeşe egeye akdenize gitmeyin o zaman,peşpeşe gidenlerin uçaklarıda peşpeşe olunca hepsi önündekini bekliyor.15 uçak 15 dk.zaman diliminde olsa bile en az minimum 1 saat eder.madem öyle otübüsnen gidin.
  • bu gastecinin bu yazısını iktidarı eleştiri olarak algılarsa havuz patronu eyi olmaz
  • Evet maalesef bitti, özellikle yer hizmetleri. Pazartesi günü 3 valiz için 30 dakika uçağın içinde bekledik
  • Memleketimizden yazar manzarası. Transit yolcu ne yapsın İstanbul'u. İstanbul'da 1 gece geçireceğini bilse binmez de gelmez de zaten. İşine, tatiline, sevdiğine gidecek adamı İstanbul'da 1 gece tutacakmışsın. Bunu yazacağına, turisti Sadece İstanbul'a tatile getirecek neler yapılmalı onu yaz o engin bilginle. Burada yazanların çoğu, pekçok köşe yazarından kesinlikle daha vizyonlu malesef.
  • Sabiha artık eskisi gibi değil ciddi park yeri sorunları var trafik her geçen gün artıyor kat ve kat bunlara ek havalimanı işletmesinden kaynaklananda çok ciddi sorunlarda mevcut bayram yok seyran yok sürekli gecikmeler boy gösteriyor,çözüm için ikinci pist yapılması gerekiyor,yeni park alanları gate ler düşünülmeli tıpkı atatürk havalimanındaki gibi,ve birde terminal işletmeciliğide düzeltilirse eğer gecikmeler mutlaka asgariye inecektir yoksa çok ciddi çok daha fazla rötarlar çok ciddi sorunlara yol açacaktır
  • Nedense bizim toplumda bazı insanlar gerçekleri görmek istemiyor ya da göremiyor.Yazının tamamı ile aynı fikirde değilim ama Sabiha Gökçen'de gecikme ve yetersizlikler konusu tamamen doğru.Şu an itibariyle Sabiha Gökçen'e 2. pist (birbirinden bağımsız, yoksa Atatürk'teki yanyana 3 pist yapıp 1 pist gibi kullandıktan sonra bir anlamı yok) acil şart ama henüz başlayacağına dair işaret bile yok.Oysa ileriyi görme yeteneğine sahip insanlar tarafından yönetilsek şimdiye çoktan yapılmıl olması lazımdı).Bir de bu günler daha iyi günlerimiz, THY, Pegasus uçak arttırmaya devam ettikçe işler daha da kötüleşecek.Transit yolcu konusu ise başka bir durum.Bunu engellemenin tek yolu İstanbul'u cazibe merkezi haline getirmek.Bu trafik, bu yaşanmazık ile insanlar size gelmiyorsa suç sizindir. Ben bu ülkenin insanı olarak İstanbul'u sevmiyorum çünkü yaşam standardı düşük, pahalı, bir yerden bir yere gitmek işkence.Bu keşmekeşe rağmen hala İstanbul'u büyütmeye uğraşan yöneticilerede ne denir?

Sabah Gazetesi yazarlarından Ayşe Özyılmazel, Sabiha Gökçen'den yaptığı bir uçuşu kaleme alarak yaşadığı gecikmeyi dile getirdi. Atatürk Havalimanı'ndan yazın sık sık rötar yaşandığını ancak bu durumun artık Sabiha Gökçen'e de sıçradığını dile getiren Özyılmazel, 'Sabiha Gökçen de bitmiş' dedi.

İstanbullu seyahatçinin gözdesi, kurtuluş yolu, vakitli uçuş umudu Sabiha Gökçen Havalimanı da dengeyi bozmuş, hadi geçmiş olsun.

Yazın Atatürk Havalimanı'ndan uçağa binip Bodrum'a, İzmir'e, Dalaman'a uçmak daima işkencedir. Kafadan bir saat rötarı göze alırsın, net. Bunun iki saati, üç saati, beş saati de var.

Ne kadar en sevdiğimiz hava yolu olsa da iç hatlarda Türk Havayolları söz konusu olunca zaten peşin peşin rötarı göze alıyoruz. Bu sistem, bu havalimanı bu yoğunluğu kaldırmıyor yani.

Uçak rötarları ve yolcuların isyanı, yurdumun yaz klasikleri arasında ve yapacak bi'şey yok.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçmak da tam bu sıkıntılara ilaç gibi gelmişti.

Havada bekleme yok, uçaklarda rötar yok, alanda kuyruklar yok... Tabii yoktu. Şu anda yazımı elli dakika içinde beklememizin ardından nihayet kalkan Atlasjet Dalaman uçağından yazıyorum. Hayır, özel bir durum söz konusu değil. Sabiha Gökçen'den uçmanın ayrıcalığı, rahatlığı çoktan bitmiş. Bu kaçıncıymış

Dün gazetede vardı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı bu yılın ilk yarısında 6.4 milyon transit yolcu kullanmış. 6.4 milyon kişi bir şişe su bile almadan alana inip başka uçağa binmiş.

Buna karşılık İstanbul'a gelen turist sayısı 5.5 milyonmuş. Yani alanı geçiş için kullanan yolcu sayısı bize gelen turistten fazla.
Yani kimse "Bir yerde yanlış yok" demesin, kimse "Bu gayet normaldir" demesin. Sen şu 6.4 milyon yolcunun yüzde onunu bile bir gece İstanbul'da konaklatabilsen neler kazanacaksın.

Ama bir kabul, bir razı oluş, bir koyun gibi güdülme, ses etmeme, düşünememe, pratiğe dökememe, plan yapamama halidir gidiyor.

Her zamanki gibi.

'Artık Sabiha Gökçen de rötarlı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Bta ~ 9 yıl önce
Ahl da heryer Tav in BTA si, tekel olmus ve cok pahali, Bodrumda ki lkazik ahmacun gibi hersey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 9 yıl önce
Sabiha ile atatürk şu anda kıyaslanamaz bile..açık ara sabiha tüm uçuşlar gecikmeli slot lu.. Saw da insanın sinirleri bozuluyor artık kalkışta 17.sıra nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 9 yıl önce
Gazeteye bak yazıya bak. Bunu hala gazete diye alıp okuyan var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dev gibi havalimani insa edip 1 tane pist koyarsan olacagi bu milyarlarca dolara ihaleyi alip havalimanini 10 misli buyutuyorsun cok guzel de be kardesim bu ucaklar nereden inip kalkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acil plan şart ~ 9 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum bir de park alanlarıda yetersiz kalıyor artık ve şu anki trafik yoğunluğu yıllar öncesindeki park alanlarının ve gatelerin yeterli olduğu görüldüğü gibide değil,acil birşeyler planlanıp düşünülmesi şart yoksa şu anki rötarlar kat ve kat dahada fazla artacak bir yerde bir zamanda iyice kilitlenme noktasına kadar gelecek vaktiyle atatürk havalimanı kilitlenme noktasına geliyordu çok şükür acil bir planlamayla yeni gateler ve park alanları açıldı en sonda askeri alanın alınıp park yerine çevrilmesiyle nefes aldı,ki atatürk havalimanının yoğunluğu sabihaya göre kat ve kat daha fazla ona rağmen bu derece can sıkıcı her uçuşta sabihadaki gibi rötarlar yaşanmıyor yapan nasıl yapıyorsa sabihada da çözülür tabi terminal işletmeciliğide önemli bir faktör,sabihadaki ahl yengöre oldukça zayıf kalıyor bir boşvermişlik başı boşluk var herhalde bir yerde gidişata dur derler
Gerçekler ~ 9 yıl önce
Sabiha gökçene ek 1 pist ek park alanları ek körükler lazım tabi birde sabiha gökçenin işletmesinide düşünmek lazım bunlar pratiğe dökülür ise sorun ortadan kalkar
nato mermer ~ 9 yıl önce
gayet normal şeyler,peşpeşe egeye akdenize gitmeyin o zaman,peşpeşe gidenlerin uçaklarıda peşpeşe olunca hepsi önündekini bekliyor.15 uçak 15 dk.zaman diliminde olsa bile en az minimum 1 saat eder.madem öyle otübüsnen gidin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zebah kaztesi ~ 9 yıl önce
bu gastecinin bu yazısını iktidarı eleştiri olarak algılarsa havuz patronu eyi olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fbingor ~ 9 yıl önce
Evet maalesef bitti, özellikle yer hizmetleri. Pazartesi günü 3 valiz için 30 dakika uçağın içinde bekledik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Memleketimizden yazar manzarası. Transit yolcu ne yapsın İstanbul'u. İstanbul'da 1 gece geçireceğini bilse binmez de gelmez de zaten. İşine, tatiline, sevdiğine gidecek adamı İstanbul'da 1 gece tutacakmışsın. Bunu yazacağına, turisti Sadece İstanbul'a tatile getirecek neler yapılmalı onu yaz o engin bilginle. Burada yazanların çoğu, pekçok köşe yazarından kesinlikle daha vizyonlu malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CMK ~ 9 yıl önce
Çok doğru hocam, bir gün o insanları konaklatmaya kalksan bir daha İstanbul transiti değil Frankfurt vb alternatifleri kullanırlar, elindeki transit uçuşlardan da olursun fakat bir yazar ancak bu kadar cahil yorum yapabilirmiş, yazık bitirmiş kendisini.
Gidişat Vahim ~ 9 yıl önce
Sabiha artık eskisi gibi değil ciddi park yeri sorunları var trafik her geçen gün artıyor kat ve kat bunlara ek havalimanı işletmesinden kaynaklananda çok ciddi sorunlarda mevcut bayram yok seyran yok sürekli gecikmeler boy gösteriyor,çözüm için ikinci pist yapılması gerekiyor,yeni park alanları gate ler düşünülmeli tıpkı atatürk havalimanındaki gibi,ve birde terminal işletmeciliğide düzeltilirse eğer gecikmeler mutlaka asgariye inecektir yoksa çok ciddi çok daha fazla rötarlar çok ciddi sorunlara yol açacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrular.. ~ 9 yıl önce
Nedense bizim toplumda bazı insanlar gerçekleri görmek istemiyor ya da göremiyor.Yazının tamamı ile aynı fikirde değilim ama Sabiha Gökçen'de gecikme ve yetersizlikler konusu tamamen doğru.Şu an itibariyle Sabiha Gökçen'e 2. pist (birbirinden bağımsız, yoksa Atatürk'teki yanyana 3 pist yapıp 1 pist gibi kullandıktan sonra bir anlamı yok) acil şart ama henüz başlayacağına dair işaret bile yok.Oysa ileriyi görme yeteneğine sahip insanlar tarafından yönetilsek şimdiye çoktan yapılmıl olması lazımdı).Bir de bu günler daha iyi günlerimiz, THY, Pegasus uçak arttırmaya devam ettikçe işler daha da kötüleşecek.Transit yolcu konusu ise başka bir durum.Bunu engellemenin tek yolu İstanbul'u cazibe merkezi haline getirmek.Bu trafik, bu yaşanmazık ile insanlar size gelmiyorsa suç sizindir. Ben bu ülkenin insanı olarak İstanbul'u sevmiyorum çünkü yaşam standardı düşük, pahalı, bir yerden bir yere gitmek işkence.Bu keşmekeşe rağmen hala İstanbul'u büyütmeye uğraşan yöneticilerede ne denir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000