03 Şubat 2009, Salı 16:21:49

Artık herkes nehre iniş yapabilir!

155 yolcunun da yara almadan kurtulması ve büyük bir facianın önlenmesi, internet üzerinde oynanan iki video oyununa ilham oldu.
  • Bu ne ki bu konuda çok daha gerçekçi olan Flight simulator X i tavsiye ederim

ABD'nin New York kentinde 15 Ocak günü motorları durmuş bir uçağın 'kahramanca ve mucizevi' bir şekilde Hudson nehrine indirilmesinin yankıları hala sürüyor. 155 yolcunun da yara almadan kurtulması ve büyük bir facianın önlenmesi, internet üzerinde oynanan iki video oyununa ilham oldu.

'Hero on the Hudson' ve 'Double Bird Strike' isimli iki oyun, yayınlanmalarının ardından özellikle ABD'te tık rekorları kırıyor. İki oyun da ABD'de 22 milyar dolarlık bilgisayar oyunu sektörünün önemli bir parçası olan Vıacom Inc. Free Games'in kolu MTV Network tarafından üretildi.

İnternet kullanıcıları, bu iki oyun sayesinde kendilerini kahraman pilot Chesley "Sully" Sullenberger'in yerine koyabiliyorlar. Uçağı klavyedeki yön tuşlarıyla kontrol eden oyuncular, Hudson nehrine sağ salim inmeyi deniyorlar. Özellikle 'Hero on the Hudson' oyununun 21 Ocak'taki yayınlanışının ardından birkaç günde 1.4 milyon kez oynandığı belirtiliyor.

18 Ocak'ta internet ortamına konulan 'Double Bird Strike' ise daha fazla ustalık gerektiriyor. Bu oyunda uçağı kazasız bir şekilde nehre indirmek için en az 12 kez denemek gerekiyor. 'Double Bird Strike'ın da şu ana kadar 147 binden fazla kez oynandığı aktarılıyor.

2008 yılında güncel olayların video oyunlarına dönüştürülmesine sıkça rastlandı. ABD eski Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatılmasıyla ilgili binlerce değişik oyun üretildi. Cumhuriyetçi Sarah Palin'i hicveden ''Hunting with Palin' oyunu sadece ABD'de 1.6 milyon kez tıklanmıştı.

Hero on the Hudson

Artık herkes nehre iniş yapabilir!

Yorumlar

TK738 ~ 15 yıl önce
Bu ne ki bu konuda çok daha gerçekçi olan Flight simulator X i tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000