20 Ocak 2011, Perşembe 17:56:58

ARJANTİN İLE DOĞRUDAN SEFERLER BAŞLIYOR MU?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Arjantin ile doğrudan havayolu ulaşımı sağlanmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Yasal mevzuat yerine getirildi. Artık adım atma zamanı'' dedi.
  • türkiye,arjantin arasinda trafik varmi yokmu bilmiyorum ama türkiye avustralya arasinda yolcu oldugunu cok iyi biliyorum.arjantinden önce su melborn,sdyney,e bir el atsaniz.bu ucuslarin birazda gösteris oldugunu düsünüyorum.
  • thy nın bazı seferlerı maalesef zarar etmektedır.boeıng 777 ve A330 larda 50 yada 100 kişi arasında yolcu oldugu söylenenler ararsında
  • Uçakları teknisyenler mi uçurmaya başladı?
  • 777 lerde 50 kişi falan uçmuyor,boş bir sefere denk gelip de buralarda sallamayalım lütfen
  • fazla ucagınız var herhalde..gövde gösterisi yapmaya gerek yok.. 777 lerde 50 kısı uctugunu sizlerde biliyorsunuz?
  • Arjantin dunyada gormeyi istedigim ve merak ettigim tek yer. Kitanin ucundaki Ates Topraklari, Patagonya, Tango ve Smiths And Volansky restaurantta biftek. Kismetse insallah THY ile gidecegim.
  • KAÇ PARAYA O UÇAKLARI ORAYA UÇURACAK TEKNİSYENLERİNİZ? OLMADI SANAYİDEN GETİRİRSİNİZ
  • Bu yil icinde THY'nin bu ucuslara baslamasini umut ediyoruz. SAO da yapildigi gibi onceden karar alinip ilan edilmeli, uygun fiyatlarla tum Avrupadan yolcu cekilmelidir.
  • COK MERAK ETTIM TURKIYE DE HANGI IS YAPISINDA DURUSTLUK VARMIS ACABA?? MAALESEF MEMLEKETIN HER KURUMU HER YERI CURUMUS,KOKMUS,BITMIS HALDE...BIR DE BAKAN KIRMIZI YI ORNEK VERIRKEN NEDEN SANLI BAYRAGIMIZI ORNEK VERMEMIS ACABA??? ONLAR ICIN ULKE,BAYRAK ,TURK LUK ANLAM IFADE ETMEYEN SEYLER HERHALDE...
Bakan Yıldırım, Arjantin Planlama, Kamu Yatırımı ve Hizmetleri Bakanı Julio De Vido ile makamında görüştü.

Görüşmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Yıldırım, iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlatılmasının, Türkiye-Arjantin ilişkilerinin her açıdan daha hızlı gelişmesini sağlayacağını kaydetti.

Türkiye'nin Latin Amerika ülkelerine mesafe olarak uzak olduğunu, ancak iki ülke halklarının yaşam tarzlarının birbirine çok benzediğini ifade eden Yıldırım, ''Birlikte çok şey yapma imkanımız mevcut'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Latin Amerika ülkelerine yönelik ziyaretine kendisinin de katıldığını, ancak Arjantin'e gidemediğini anlatan Yıldırım, ülke yöneticileriyle bu ziyaretleri sayesinde bir araya gelebildiğini söyledi.

İki ülke arasında herhangi bir sınırlama olmadan ikili ilişkilerin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesi için iyi bir ulaşım altyapısının kurulması lazım. Arjantin ile aramızdaki mesafe dikkate alınınca bunun tek yolu havayolu taşımacılığı'' diye konuştu.

THY'nin Sau Paulo'ya direkt sefer başlattığında uçak doluluğu konusunda endişeler yaşandığını belirten Yıldırım, şimdi bu seferlerin sayısının artırıldığına işaret etti.

''Arjantin ile direkt havayolu ulaşımının sağlanması çok önemli'' diyen Yıldırım, Vido ve kendisinin bu konuda iki ülkedeki havayolu işletmelerini teşvik etme görevi bulunduğunu söyledi.

İstanbul'da yarın yapılacak Türkiye-Arjantin İş Forumunda bu konuların detaylı şekilde ele alınacağı bilgisini de veren Yıldırım, ''Yasal mevzuat yerine getirildi. Artık adım atma zamanı. Liderler önümüzü açtı, bundan sonra iş bize düşüyor'' dedi.

''TÜRKİYE İŞ YAPISINDAKİ DÜRÜSTLÜĞÜN FARKINDAYIZ''

Konuk Bakan Vido da kendilerini Türkiye'de evlerinde hissettiklerini ifade etti.

Bu sabah iki ülke arasında cumhurbaşkanları düzeyinde ve heyetler arası görüşmeler yapıldığını anımsatan Vido, ''İki ülke arasında ulaşım bağlantısı ve uçuş olmadığı sürece Türk ve Arjantinli iş adamlarının iş yapması mümkün değil'' diye konuştu.

Türkiye'de iş yapısındaki dürüstlüğün farkında olduklarını vurgulayan Vido, iki ülke liderlerinin engelleri kaldıracaklarını, bakanlıklarının da ilerleme sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından iki bakan günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Vido'nun, Arjantin'in geleneksel giysisi olduğunu belirterek hediye ettiği, kırmızı üzerine siyah çizgileri bulunan şalı omuzlarına alan Yıldırım, ''Kıyafet güzel, ama kış yok. İnşallah kar gelir'' dedi.

Yıldırım'ın şalın renginin kırmızı olmasının özel bir anlamı olup olmadığı sorusuna Konuk Bakan Vido, bu rengin, şalın Arjantin'de geleneksel olarak kullanıldığı bölgede önemli olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım da kırmızının, Türkiye'de de çok sevildiğini ve Ulaştırma Bakanlığının ambleminde de bu rengin bulunduğunu söyledi.
ARJANTİN İLE DOĞRUDAN SEFERLER BAŞLIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
türkiye,arjantin arasinda trafik varmi yokmu bilmiyorum ama türkiye avustralya arasinda yolcu oldugunu cok iyi biliyorum.arjantinden önce su melborn,sdyney,e bir el atsaniz.bu ucuslarin birazda gösteris oldugunu düsünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nın bazı seferlerı maalesef zarar etmektedır.boeıng 777 ve A330 larda 50 yada 100 kişi arasında yolcu oldugu söylenenler ararsında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçakları teknisyenler mi uçurmaya başladı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
777 lerde 50 kişi falan uçmuyor,boş bir sefere denk gelip de buralarda sallamayalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fazla ucagınız var herhalde..gövde gösterisi yapmaya gerek yok.. 777 lerde 50 kısı uctugunu sizlerde biliyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arjantin dunyada gormeyi istedigim ve merak ettigim tek yer. Kitanin ucundaki Ates Topraklari, Patagonya, Tango ve Smiths And Volansky restaurantta biftek. Kismetse insallah THY ile gidecegim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KAÇ PARAYA O UÇAKLARI ORAYA UÇURACAK TEKNİSYENLERİNİZ? OLMADI SANAYİDEN GETİRİRSİNİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yil icinde THY'nin bu ucuslara baslamasini umut ediyoruz. SAO da yapildigi gibi onceden karar alinip ilan edilmeli, uygun fiyatlarla tum Avrupadan yolcu cekilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
COK MERAK ETTIM TURKIYE DE HANGI IS YAPISINDA DURUSTLUK VARMIS ACABA?? MAALESEF MEMLEKETIN HER KURUMU HER YERI CURUMUS,KOKMUS,BITMIS HALDE...BIR DE BAKAN KIRMIZI YI ORNEK VERIRKEN NEDEN SANLI BAYRAGIMIZI ORNEK VERMEMIS ACABA??? ONLAR ICIN ULKE,BAYRAK ,TURK LUK ANLAM IFADE ETMEYEN SEYLER HERHALDE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000