18 Nisan 2013, Perşembe 08:05:34

ARAPÇA KONUŞUNCA UÇAKTAN İNDİRİLDİLER!

ABD’de Boston Maratonu’nda yaşanan saldırı sonrası İslamofobi yeniden alevlendi. Yolcu uçağında Arapça konuşan yolcular indirildi.
  • Dünyanin en büyük teröristleri yine is basinda ! Sonrada cikip karsimiza, insan haklari ve Dünya Barisindan bahsederler, zaten bütün Dünyanin migdesini bulandiran kendileri degil mi ?
  • Türkiyeye kürt açılımı yap kendi dillerinde konusabılsın dıyen ABD var olan bir devletin dilini kendi uçaklarında konuşturmuyor nasıl bir tezatlık devletleri olan araplar terorist ama illegal yollardan hak arayanlar terorist değil uyu Türkiye
  • amerikalıların paranoyak olduğu, iq'larının düşük olduğu fikrine katılıyorum. ama sokakta kürtçe konuşan iki insan görünce tahammül edemeyen vatandaşlarımız için de aynı şey söylenemez mi?
  • Amerika iq seviyesinin düşüklüğüne bir de psikolojik sorununu da ekleyince (paranoya, hayaller kurup buna inanmak) herkesi mağdur edip kendini rezil ediyor..
  • Bunlar daha cok korkar bu gidisle
  • özgürlük getiren ülkeye bak sen:)
  • Bu kadar saygısızlık sadece Arapça konuştular diye yolculara, hiç kimseye yapılamaz. ABD kendi yarattığı teröristlerden şimdi kendi korkuyor. O kadar ki, İngilizce konuşmayan herkes onlar için terörist. Eeee...ne demişler....kendi düşen ağlamaz.

Boston’dan Chicago’ya gidecek US Airways'e bir uçak, iki yolcunun birbirleriyle Arapça konuşması üzerine kalkmak üzereyken geri döndü.

Myfoxboston.com sitesinin haberine göre uçakta maratona katılmış kişiler vardı. Arapça konuşan iki yolcu, diğerlerini rahatsız etti. Yolcuların yanyana oturmadıkları halde sohbet etmelerinin dikkat çektiği ifade edildi.

UÇAKTAN İNDİRİLDİLER!

Uçaktaki diğer yolculardan birinin, Arapça konuşanlarla ilgili endişesini görevlilerle paylaşmasının ardından uçak Logan Havalimanı'ndan kalkış yapmadı. Arapça konuşan iki kişi ise uçaktan çıkarıldı. Sitenin haberine göre olayla ilgili başka bir bilgi verilmedi.

Yolcular arasında bulunan Boston Maratonu'na katılmış kişilerin psikolojik durumlarının uçağın geri dönmesinde etkili olduğu haberde belirtildi.

ARAPÇA KONUŞUNCA UÇAKTAN İNDİRİLDİLER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Bülent ~ 11 yıl önce
Dünyanin en büyük teröristleri yine is basinda ! Sonrada cikip karsimiza, insan haklari ve Dünya Barisindan bahsederler, zaten bütün Dünyanin migdesini bulandiran kendileri degil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyuyun ~ 11 yıl önce
Türkiyeye kürt açılımı yap kendi dillerinde konusabılsın dıyen ABD var olan bir devletin dilini kendi uçaklarında konuşturmuyor nasıl bir tezatlık devletleri olan araplar terorist ama illegal yollardan hak arayanlar terorist değil uyu Türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacmaliyorsunuz ~ 11 yıl önce
Amerika'ya bir kere gittiniz mi acaba? Guney eyaletlerindeki havaalanlarinda tum tabelalar hem Ingilizce hem de Ispanyolca. Sebebi ulkede yasayan ve bir cogu Ingilizce'yi bilmeyen Meksikalilar. Adamlar kendileri icin calismaya gelmis azinliga bu olanagi saglarken biz neden her savasta yanimizda olan Kurt kardeslerimize gereken saygiyi gostermeyelim? Bu arada Arap yolculara uygulanan muammeleyi tabi ki kiniyorum. Herkes anadilinde konusmakta digeri kadar ozgur olmalidir.
Yolcu hizmetleri ~ 11 yıl önce
SAÇMALIYORSUNUZ Diyen arkadaşa istinaden, sen diyorsun ki kendi ülkelerine çalışmaya gelen azınlıklara böyle bir hak tanıyor, ama şunu unutuyorsun Kürtler bu ülkeye çalışmaya gelen azınlık değiller, burada doğan burada yaşayan tc kimliği ve pasaport u taşıyan bu ülkenin çocukları. Acaba Amerikalılar gerçek yerlilerine neler yapmıştır. ABD yi iyi gösterme sevdasından vazgeçin...
Uyuyun 2 ~ 11 yıl önce
Amerikanın ırkı var mı? Yerli halkını beyazlar gelip katletti sonra ispanyol kültürünü yaydılar tüm yapıtlar ispanyol kültüründen kalmadır. Türkiye Türklerin ağırlı olarak kurulduğu ve kimsenin ırkına soykırım yapılmadan oluşan bir devlettir. Gidip bana amerikayı savunma dunyada barış adı altında petrol ve para uğruna arapları katleden sonrada onları terorist ilan eden bir ülkeyi savunma komik oluyorsun. Türkiye'de kürtler millet vekilide oluyor sanatcıda oluyor vs kimse kürt oldugu ıcın o kısılere birsey yapıyorlarmı? Böyle bir ayrım var mı? Uçakta kürtce konusuyor dıye kimi indirmişler bugune kadar ki böyle bir resmi devlet olmadığı halde? Ne yazdıgımı mantıgınla oku belkı anlarsın.!
sacmaliyorsunuz 2 ~ 11 yıl önce
Amerika'yi yada yaptiklarini guzel gosterme gibi bir cabam yok. Kurt acilimini kalkip Amerika'da Araplar'a karsi yapilmis bir haksizligi ornek gostererek kotulemenin manasiz oldugunu anlatmaya calistim. Yoksa en az sizin kadar Amerika'nin dunyanin genelinde kendi cikarlari icin neler yaptigini biliyorum. Diger yandan, bir dusunun bakalim Yunanlilarla, Ermenilerle, Ingilizlerle, Ruslarla yapilan savaslarin sonunda kurulan bir ulkede Yunanca, Ermenice, Ingilizce, Rusca konusulup sarkilar soylenebiliyorken "bu ulkenin cocuklari"nin anadillerinde konusmasinin 15 sene oncesine kadar yasak olmasi nasil bir mantiktir. Ayrica bir dilin konusulmasi icin bir ulkeye ait olmasi sart degildir. Uyuyun diyen arkadas bana mantiktan bahsetmeden once, sen once su gaflet uykusundan uyan ve her insanin en az senin kadar hakki oldugunu idrak et.
boston ~ 11 yıl önce
amerikalıların paranoyak olduğu, iq'larının düşük olduğu fikrine katılıyorum. ama sokakta kürtçe konuşan iki insan görünce tahammül edemeyen vatandaşlarımız için de aynı şey söylenemez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 11 yıl önce
11:41'deki yorumu yazan kişi olarak bu dediğine de katılıyorum. Ama artık bu köhne zihniyet kırılmaya başladı, inşallah barış içerisinde yaşayacağız..
Paranoyak USA ~ 11 yıl önce
Amerika iq seviyesinin düşüklüğüne bir de psikolojik sorununu da ekleyince (paranoya, hayaller kurup buna inanmak) herkesi mağdur edip kendini rezil ediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkaklar ~ 11 yıl önce
Bunlar daha cok korkar bu gidisle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgürlük ~ 11 yıl önce
özgürlük getiren ülkeye bak sen:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 11 yıl önce
Bu kadar saygısızlık sadece Arapça konuştular diye yolculara, hiç kimseye yapılamaz. ABD kendi yarattığı teröristlerden şimdi kendi korkuyor. O kadar ki, İngilizce konuşmayan herkes onlar için terörist. Eeee...ne demişler....kendi düşen ağlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000