01 Nisan 2022, Cuma 16:10:48

Apronjet'ten SHGM'ye Bombardier talebi!

Apronjet Genel Müdürü Zafer Yeşilgül, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak Bombardier ile ilgili yaptırım çağrısında bulundu.
  • yine birileri bu arkadaşı gaza getirmiş ve boş yere SHGM ye bir talep iletmiş. zafer kimki onun talebiyle bombardierin operasyonları durdurulsun veya iflas ettirsin parantez içinde iletmeseydiniz anlamayacaktık :)
  • Üretmenin gücü işte budur. Bombardier uçağını satarsın, kendi ürettiğin uçağı kullanırsın, eğer varsa. Rusya'ya uçmazsın o da olur. Bir de genel müdür olmak için Türkçe dilbilgisi bilmek şartının getirilmesi faydalı olacaktır.
  • Kuyumcu Reza'nın uçağı Challenger-300 Rusya'da kamp kurmuş durumda, demekki çok özel izinli :)
  • Siz bunu SHGM'ye göndereceğinize Türkiye'deki Bombardier Challenger ve Global serisi uçaklara sahip olan iş adamlarına protesto için uçaklarınızı satın deseydiniz(!) Bombardier'in yaptığı haksız ve hukuksuz ancak bu aranan ikili zaten bu dünyada yok, kısmet diğerine artık. Yalnız şunu eklemek isterim; olmaz ama diyelim ki oldu ve SHGM bu yazıyı dikkate alarak kısıtlama getirdi, aynı gün Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve Stand of jammer görevi için kullanılan 4 adet Global 6000 serisi uçak Aog olur ve bir daha tükürülen yalanmak zorunda kalınır. Emin olun Rusya konusu kapandığında ilk Bombardier şirketi Moskova'yı ziyaret eder bir de fabrika açma sözü verir. Türkiye'deki sivil tüm Bombardier uçakları satışa çıkarılsın. Kahrolsun bazı şeyler.
  • Bombardier’den onlarca sıfır uçak alan Vistajet Rusya uçuşlarını durdururken bir sen misin akıllı , baktın kimse uçmuyor yüksek kar ile uçuşu yaparken herşey güzeldi değil mi
  • Bu yazıyı yazan arkadaş patron olmuş ama görünen o ki! Dünyadanda pek haberi yok.
  • Kim bilir Bombardier tepki gösteresiye kadar ne filmler döndü yine. Kim bilir uçak sahibi, charter yapan firmaya nasıl bir tepki gösterdi de charter firması Bombardier'i iflas ettireceğine inandığı yaptırımları sıralamış ki bu yaptırımlar yapılamayacağı gibi yapılsa da Bombardier'i iflas ettiremez. Ayrıca son olarak Türkiye'deki bakım üslerinin ne suçu var, Akşam akşam güldüren bir mektup, neresinden tutsan elinde kalıyor
  • Bir ucagin icin Devlet agziyla T.C. adina yaptirim yaziyorsun
  • Heee Zafer bey sen istedin diye Turkiye Bombardier’e ambargo uygulasin, hatta isine gellmeyen isler yapan baska sirketler varsa onlarin da listesini yap, yapilacaklari da sirala da onlari da milletce uygulayalim.
  • Çok şükür Türkiye'de aklı başında olan bir yetkili çıktı ve cesaret gösterip bir karşılık verdi. Yapılması gereken de budur. Hatta Kanadalı uçak firmalarına türk hava sahasını tamamen kapatmanın şartları oluştu diye düşünüyorum.

Kanadalı uçak üreticisi Bombardier, kendi üretim uçaklarla Rusya'ya yolcu taşıyan işletmecilere yasak getirdi. Uçakların Rusya hattında kullanılması halinde her türlü bakım ve yedek parça desteğini sonlandıracağını bildirdi.

Bunun dışında Rus pasaportlu yolcuların dahi uçakları kullanması durumunda aynı yaptırım uygulanacağı ifade edildi. Bu haber özellikle Rus pazarında ciddi potansiyeli olan Türk Hava taksi şirketlerini de olumsuz etkiledi. Türkiye'de halen 12-13 adet Bombardier üretimi özel jet bulunuyor.

Bu yaptırım kararları sonrası Bombardier üretimi uçağı uçamaz hale gelen Apronjet'in Genel Müdürü Zafer Yeşilgül de SHGM'ye karşı yaptırım çağrısında bulundu.

İşte SHGM'ye iletilen o talep:


Apronjet'ten SHGM'ye Bombardier talebi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

MR noname ~ 2 yıl önce
yine birileri bu arkadaşı gaza getirmiş ve boş yere SHGM ye bir talep iletmiş. zafer kimki onun talebiyle bombardierin operasyonları durdurulsun veya iflas ettirsin parantez içinde iletmeseydiniz anlamayacaktık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üretici ~ 2 yıl önce
Üretmenin gücü işte budur. Bombardier uçağını satarsın, kendi ürettiğin uçağı kullanırsın, eğer varsa. Rusya'ya uçmazsın o da olur. Bir de genel müdür olmak için Türkçe dilbilgisi bilmek şartının getirilmesi faydalı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel mudur ~ 2 yıl önce
Mudure hem Turkce konusma zorunlulugu getirelim hemde TL satis mecburiyeti.
Radar contact ~ 2 yıl önce
Kuyumcu Reza'nın uçağı Challenger-300 Rusya'da kamp kurmuş durumda, demekki çok özel izinli :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz ~ 2 yıl önce
Siz bunu SHGM'ye göndereceğinize Türkiye'deki Bombardier Challenger ve Global serisi uçaklara sahip olan iş adamlarına protesto için uçaklarınızı satın deseydiniz(!) Bombardier'in yaptığı haksız ve hukuksuz ancak bu aranan ikili zaten bu dünyada yok, kısmet diğerine artık. Yalnız şunu eklemek isterim; olmaz ama diyelim ki oldu ve SHGM bu yazıyı dikkate alarak kısıtlama getirdi, aynı gün Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve Stand of jammer görevi için kullanılan 4 adet Global 6000 serisi uçak Aog olur ve bir daha tükürülen yalanmak zorunda kalınır. Emin olun Rusya konusu kapandığında ilk Bombardier şirketi Moskova'yı ziyaret eder bir de fabrika açma sözü verir. Türkiye'deki sivil tüm Bombardier uçakları satışa çıkarılsın. Kahrolsun bazı şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanık ~ 2 yıl önce
Bombardier’den onlarca sıfır uçak alan Vistajet Rusya uçuşlarını durdururken bir sen misin akıllı , baktın kimse uçmuyor yüksek kar ile uçuşu yaparken herşey güzeldi değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 2 yıl önce
Bu yazıyı yazan arkadaş patron olmuş ama görünen o ki! Dünyadanda pek haberi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim bilir ~ 2 yıl önce
Kim bilir Bombardier tepki gösteresiye kadar ne filmler döndü yine. Kim bilir uçak sahibi, charter yapan firmaya nasıl bir tepki gösterdi de charter firması Bombardier'i iflas ettireceğine inandığı yaptırımları sıralamış ki bu yaptırımlar yapılamayacağı gibi yapılsa da Bombardier'i iflas ettiremez. Ayrıca son olarak Türkiye'deki bakım üslerinin ne suçu var, Akşam akşam güldüren bir mektup, neresinden tutsan elinde kalıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen kimsin ya ~ 2 yıl önce
Bir ucagin icin Devlet agziyla T.C. adina yaptirim yaziyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil bir ego bu yaaa ! ~ 2 yıl önce
Heee Zafer bey sen istedin diye Turkiye Bombardier’e ambargo uygulasin, hatta isine gellmeyen isler yapan baska sirketler varsa onlarin da listesini yap, yapilacaklari da sirala da onlari da milletce uygulayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ertuğrul Demir ~ 2 yıl önce
Çok şükür Türkiye'de aklı başında olan bir yetkili çıktı ve cesaret gösterip bir karşılık verdi. Yapılması gereken de budur. Hatta Kanadalı uçak firmalarına türk hava sahasını tamamen kapatmanın şartları oluştu diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000