17 Nisan 2009, Cuma 19:35:50

AOC Başkanı: "En önemli sorun çağa ayak uydurabilmek"

Havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşları aynı çatı altında toplayan Havayolu İşletmecileri Komitesi'nin (AOC) toplantısı, Milas- Bodrum Havalimanı'nda başladı.

Türkiye AOC toplantısına, havayolları ve havayollarına hizmet veren kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantıda havalimanları ile ilgili genel sorunlar ve bazı değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Türkiye AOC Başkanı Fatma Kasap Yıldırım, kendileri için en önemli sorunun çağa ayak uydurabilmek olduğunu belirtti. Zamanla yarıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Çünkü dakikalar saniyeler bizim için çok önemli. O yüzden elimizdeki teçhizatın geliştirilmesi gerekiyor. Terminallerin alt yapılarının buna göre mutlaka günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre yenilenmesi gerekiyor. Şu an bizim en büyük isteğimiz bu" diye konuştu.

Amaçlarının, tüm meydanlar ve hava yollarına hizmet veren kuruluşların her birinin aynı standartta ve her yerde aynı standartta çalışması olduğunu söyleyen Türkiye AOC Başkanı Fatma Kasap Yıldırım, şöyle konuştu: "Bir yerde bir sorun varsa bunun bir an önce giderilmesi ki bir başka istasyonda benzer veya aynı sorunun yaşanmasına engel olmak. Amacımız bütün alanlarda aynı standartı yakalamak ve farklı uygulamaların olmaması, kuralların ve uygulamaların eşit olması."


Yıldırım, Türkiye'deki havalimanlarının alt yapısının ihtiyaçlara cevap verme durumuna ilişkin soruya "Türkiye'de bunu yakalayan havalimanları var" diye karşılık verdi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi havalimanlarının alt yapısıyla beraber pek çok isteğe hitap edebildiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Ancak Bodrum Havalimanı'nın bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Çünkü burası çok önemli bir nokta, bir tatil kasabası görünümünde ve yaz aylarında çok kalabalık oluyor. Çok küçük ve manuel çalışan bir istasyon. Bir an önce otomatiğe geçmesi gerekiyor." AOC Toplantısı Milas-Bodrum Havaalanı'nda yapıldı

TEKNİK PROBLEMLER VAR

Bodrum AOC Başkanı Aydın Bülbül de yaptığı açıklamada, hava limanlarındaki sorunların ve güzel oluşumların paylaşılarak bilgi alış verişinde bulunacaklarını söyledi.

Milas- Bodrum Havalimanı'nın diğer havalimanlarından farklı olarak manuel bir havalimanı olduğunu belirten Bülbül, sözlerine şöyle devam etti: "Ciddi bir yolcu potansiyeli olmasına rağmen yeni terminal kurulamaması sebebiyle bazı teknik problemlerimiz var. Bu konuda devletin gerekli birimleri bize yardımcı olmaya çalışıyorlar."

Yolcu sayısı ile ilgili yöneltilen soruyu, "bu yıl ciddi bir artış beklediklerini" belirterek cevaplayan Aydın Bülbül, şöyle konuştu: "Kriz ortamında gerçekten artış olması bizi sevindiriyor. Özellikle İngilizlerden yüzde 30-35 civarında bir artış var. Türkiye açısından önemli. Umudumuz önümüzdeki yıllarda da bu artışın devam etmesi. Bölgedeki turizm faaliyetlerinin daha profesyonel ve kaliteli bir şekilde devamlılığıdır. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapıyoruz."

Bülbül, son olarak Milas- Bodrum Havalimanı'nda özel güvenlik açısından önemli bir atılım yapıldığını ve ciddi güvenlik tedbirleri alındığını sözlerine ekledi.

AOC Başkanı: "En önemli sorun çağa ayak uydurabilmek"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000