27 Temmuz 2010, Salı 08:13:33

ANTALYA'YA GÖKTEN TURİST YAĞDI

Antalya'ya yılbaşından buyana havayoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 5 milyonu geçti.
  • 10 günönce side deydim o kalbalığı turist yoğunluğunu görünce etkilendim..daha sonra sahilede yürüyüş yaptım bi çokkez gördüğü oteller sahiller temizlik göğsümü kabart tı çok güzeldi..50 milyonu yakalıyalım .saygılar.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'ya yılbaşından buyana havayoluyla gelen turist sayısı 5 milyonu geçti. Verilere göre; 1 Ocak- 25 Temmuz döneminde Antalya Uluslararası Dış Hatlar Terminali'nden 5 milyon 49 bin 522 turist giriş yaptı. Gelen turist sayısının geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 13 arttığı belirtildi.

YILSONU HEDEFİ 10 MİLYON TURİST

Kente, Temmuz ayında ise 1 milyon 284 bin 948 turist geldi. Geçtiğimiz yıla oranla aylık artış ise yüzde 5 olarak gerçekleşti. Yılsonu hedefinin 10 milyon turist olduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, artışın bu şekilde devam etmesi durumunda hedefin yakalanacağını kaydetti.

YÜZDE 55'İ ALMAN VE RUS

Gelen turistlerin milliyetlerine göre dağılımında ise Almanlar ve Ruslar ilk sırayı aldı. Yılın ilk 6 ayında kente gelen turistlerin yüzde 55'ini Alman ve Rus turistler oluşturdu. Bu iki ülke vatandaşlarını Hollandalılar, İngilizler ve Ukraynalılar izledi. Milliyetlere göre en fazla artış ise, yüzde 270 artışla Yunanlı ve yüzde 185 artışla İranlı turistlerde yaşandı. (HaberTürk)

ANTALYA'YA GÖKTEN TURİST YAĞDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
10 günönce side deydim o kalbalığı turist yoğunluğunu görünce etkilendim..daha sonra sahilede yürüyüş yaptım bi çokkez gördüğü oteller sahiller temizlik göğsümü kabart tı çok güzeldi..50 milyonu yakalıyalım .saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000